Povezane vesti

Sloga: Eksplozije u Slobodi ozbiljno upozoravaju da je odbrambena industrija u katastrofalnom stanju

Danas 21.06.2021
Posle serije eksplozija u čačanskoj Slobodi, sada je već očigledno da ta kompanija ima ozbiljnih problema sa bezbednom proizvodnjom, zastarelom opremom i nedovoljno kvalifikovanom radnom snagom, ukazuje danas u saopštenju Sindikat industrijskih… »

Počinje prijava štete od eksplozije, građani se već javljaju

Nova 21.06.2021
Građani koji su pretrpeli štetu na objektima nakon tehničko-tehnološke nesreće u kompaniji „Sloboda“, istu mogu prijaviti na šalterima pisarnice Gradske uprave grada Čačka, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika. Pisarnica će raditi… »

Vojni helikopteri preventivno polivaju mesto požara u Čačku

RTS 21.06.2021
Dva helikoptera Vojske Srbije, zbog visokih temperatura i nepristupačnog terena, vodom preventivno polivaju okolinu i mesto gde je sinoć izbio požar u krugu čačanske fabrike "Sloboda". Helikopteri Vojske Srbije vodom se snabevaju sa obližnjeg jezera… »

Sedam odgovora o eksplozijama u fabrici oružja u Čačku

Slobodna Evropa 21.06.2021
Povratak radnika u fabriku namenske industrije „Sloboda“ može se očekivati za oko dve sedmice, izjavio je Radio Slobodna Evropa (RSE) Draško Milovanković, predsednik Sindikata Sloboda, nakon eksplozije koja se dogodila 19. juna u ovoj fabrici u… »

Formirana komisija za popis štete nakon eksplozije u Čačku, uzrok se još utvrđuje

RTS 21.06.2021
Požar koji je sinoć, nešto posle 20 časova, izbio u fabričkom krugu kompanije "Sloboda" u Čačku i zahvatio šumu i visoko rastinje sada je pod kontrolom. Očekuje se dolazak helikoptera Vojske Srbije koji će pomoći u potpunom gašenju požara. U… »

Uzrok još nepoznat: Formirana komisija za popis štete od eksplozije u "Slobodi", najviše stradali privatni objekti

Blic 21.06.2021
Komisija za procenu štete obilazi teren, posle eksplozije i požara koji je sinoć, nešto posle 20 časova, izbio u fabričkom krugu kompanije "Sloboda" u Čačku i zahvatio šumu i visoko rastinje sada je pod kontrolom. Očekuje se dolazak helikoptera… »

Nova eksplozija u fabrici Sloboda u Čačku: Troje povređenih radnika, požar pod kontrolom, evakuisano oko 350 ljudi

Danas 21.06.2021
Dve nedelje posle jakih eksplozija u čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda“, u subotu, 19. juna u ranim večernjim časovima ponovo se začula detonacija u Čačku. Troje radnika je lakše povređeno, a jedan je zadržan na lečenju na… »

Nova eksplozija u fabrici Sloboda u Čačku: Troje povređenih radnika, požar pod kontrolom, evakuisano oko 350 ljudi

BBC News 21.06.2021
Čačani kažu da je „strašan zvuk odjeknuo" i da su se zatresli prozori na stanovima u centru grada. Vučić najavio detaljnu istragu i da će biti postavljenjo pitanje odgovornosti. Dve nedelje posle jakih eksplozija u čačanskoj fabrici namenske… »

Sindikat: Eksplozije u "Slobodi" upozorenje da je odbrambena industrija u kafastrofalnom stanju

Glas Amerike 21.06.2021
BEOGRAD — Posle serije eksplozija u čačanskoj "Slobodi", sada je već očigledno da ta kompanija ima ozbiljnih problema sa bezbednom proizvodnjom, zastarelom opremom i nedovoljno kvalifikovanom radnom snagom, upozorava Sindikat industrijskih radnika… »

Sloga: Odbrambena industrija nam je u katastrofalnom stanju

Nova 21.06.2021
Sindikat Sloga tvrdi da serija nedavnih eksplozija u kompaniji "Sloboda" u Čačku ukazuje da u toj fabrici očigledno postoje problemi sa bezbednom proizvodnjom i zastarelom opremom. Sindikat industrijskih radnika Sloga oglasila se danas saopštenjem za… »

Vesti dana »