Povezane vesti

Švedski parlament izglasao nepoverenje premijeru Levenu

Politika 21.06.2021
STOKHOLM – Švedski parlament danas je izglasao nepoverenje premijeru Stefanu Levenu, i dao lideru socijaldemokrata nedelju dana da odluči da li će da podnese ostavku i dopusti da se formira nova skupštinska većina ili da sazove vanredne izbore… »

Švedski parlament izglasao nepoverenje vladi

Glas Amerike 21.06.2021
STOKHOLM — Švedski paralment izglasao je nepoverenje vladi levog centra koju vodi premijer Stefan Lofven, što je zemlju dovelo u stanje duboke političke neizvesnosti dok se bori sa pandemijom Kovida 19. Lofven, koji je poražen psole skoro sedam… »

Švedski parlament izglasao nepoverenje premijeru Levenu

RTV 21.06.2021
STOKHOLM - Švedski parlament danas je izglasao nepoverenje premijeru Stefanu Levenu, koji je posle smene izjavio da će održati razgovore sa ostalim partijama povodom odluke da li da podnese ostavku ili da sazove vanredne izbore u roku od nedelju dana… »

Parlament Švedske izglasao nepovjerenje premijeru Lofvenu

Al Jazeera 21.06.2021
Ovo je prvi put u švedskoj historiji da je premijer smijenjen u Parlamentu glasanjem koje je predložila opozicija. Parlament Švedske izglasao je u ponedjeljak nepovjerenje premijeru Stefanu Lofvenu, što socijaldemokratskom čelniku daje sedam dana da… »

Pala švedska vlada: Parlament izglasao nepoverenje premijeru

Blic 21.06.2021
Švedski parlament glasao je za smenu premijera Stefana Lefvena u ponedeljak, izglasavanjem nepoverenja, dajući lideru socijaldemokrata nedelju dana da ili podnese ostavku i preda predsedniku skupštine posao da nađe novu vladu, ili raspiše vanredne… »

Švedska: Leven postao prvi smenjeni premijer u parlamentu

Dnevnik 21.06.2021
STOKHOLM: Švedski parlament danas je izglasao nepoverenje premijeru Stefanu Levenu, davajući lideru socijaldemokrata nedelju dana da odluči da li će da podnese ostavku i dopusti da se formira nova skupštinska većina ili da sazove vanredne izbore… »

Izgubio je i Vlada pada

B92 21.06.2021
Švedski premijer izgubio je glasanje o poverenju njegovoj vladi, javlja AFP. "Pada vlada" dodaje agencija. Kriza vlade u Švedskoj je nastupila nakon što je Levica uskratila podršku Stefanu Levenu za novi zakon o određivanju kirija za stanovanje. O… »

Prvi put u istoriji Švedske: Premijeru izglasano nepoverenje

Nova 21.06.2021
Švedski premijer, socijaldemokrata Stefan Leven svrgnut je danas pošto je parlament glasao o nepoverenju njegovoj vladi. To se prvi put dešava u političkoj istoriji u Švedskoj. Leven ima rok od nedelju dana da podnese ostavku ili da zatraži nove… »

Prvi put u istoriji izglasano nepoverenje švedskom premijeru

N1 Info 21.06.2021
Švedski premijer, socijaldemokrata Stefan Leven svrgnut je danas pošto je parlament glasao o nepoverenju njegovoj vladi. To se prvi put dešava u političkoj istoriji u Švedskoj. Leven ima rok od nedelju dana da podnese ostavku ili da zatraži nove… »

Izglasano nepovjerenje švedskom premijeru Lofvenu

Slobodna Evropa 21.06.2021
Švedski parlament izglasao je 21. juna nepovjerenje premijeru Stefanu Lofvenu i dao lideru socijaldemokrata rok od sedam dana da podnese ostavku ili raspiše prijevremene izbore. Nacionalistička stranka Švedske demokrate iskoristila je priliku da… »

Istorijski dan u Švedskoj – parlament izglasao nepoverenje premijeru Levenu

RTS 21.06.2021
Poslanici švedskog parlamenta izglasali su nepoverenje premijeru Stefanu Levenu, nakon što su se opozicione stranke usprotivile njegovom predlogu zakona o određivanju visine kirija za stanovanje. Na istorijskom glasanju za nepoverenje se izjasnio 181… »

Pala vlada Švedske

Radio 021 21.06.2021
Švedski premijer, socijaldemokrata Stefan Leven, svrgnut je danas pošto je parlament glasao o nepoverenju njegovoj vladi. To se prvi put dešava u političkoj istoriji Švedske. Leven ima rok od nedelju dana da podnese ostavku ili da zatraži nove… »

Pala švedska vlada: Parlament izglasao nepoverenje premijeru

Večernje novosti 21.06.2021
Stefan Lofven / Foto Tanjug-AP Ukoliko ne bude formirana nova većina, građani Švedske mogli bi da izađu na vanredne parlamentarne izbore, prve od 1958. godine, a tek pete od uvođenja parlamentarnih izbora 1866. godine. Nacionalističke švedske… »

Švedski parlament izglasao nepoverenje vladi: Hoće li skandinavska zemlja na vanredne izbore?

Telegraf 21.06.2021
Lefvenova klimava manjinska koalicija sa Strankom zelenih oslanjala se u parlamentu na podršku dve male stranke desnog centra i Stranke levice od tesnih izbora 2018. godine. Švedski parlament izglasao prošle nedelje nepoverenje vladi premijera Stefana… »

Vesti dana »