Povezane vesti

Osmaci danas polažu test iz matematike

Nova 24.06.2021
Budući srednjoškolci polažu test iz matematike od 9 do 11 sati, a u petak kombinovani. Polaganje male mature počelo je u sredu testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika. Oko 68.280 budućih srednjoškolaca planira da izađe na… »

Ružić: Sprečeni pokušaji zloupotrebe testa iz maternjeg jezika

Politika 24.06.2021
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je zadovoljan kako je protekao prvi dan polaganja male mature za buduće srednjoškolce i da je sve proteklo u najboljem redu. On je rekao i da je bilo pokušaja zloupotrebe… »

"Većina nije imala probleme": Ministar Ružić: Neće biti olakšica za učenike koji nisu imali Internet

Blic 24.06.2021
Dok mala matura traje nema načina da se mali broj učenika koji nisu imali odgovarajuće uređaje za praćenje onlajn nastave dobiju olakšice prilikom upisa srednje škole ili fakuteta, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić odgovarajuću na… »

Mali maturanti danas polažu test iz matematike

Politika 24.06.2021
Osmaci danas nastavljaju polaganje male mature testom iz matematike, a sutra sledi kombinovani test. Mali maturanti juče su polagali test iz srpskog jezika i književnosti, to jest maternjeg jezika. U Ministarstvu prosvete za Tanjug su rekli da učenici… »

Objavljena rešenja testa iz matematike

RTS 24.06.2021
Budući srednjoškolci su u okviru završnog ispita polagali test iz matematike. Rešenja testa možete pronaći na našem portalu. Učenici osmog razreda polagali su test iz matematike. Rešenja testa iz matematike, kao i Uputstvo za ocenjivanje… »

Rešenje testa iz matematike sa male mature FOTO

B92 24.06.2021
Beograd -- Najstariji osnovci test iz matematike su polagali jutros od 9 do 11 časova. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je rešenja testa iz matematike koji su danas polagali najstariji osnovci. Maturanti su juče polagali… »

Mali maturanti polagali test iz matematike

RTV 24.06.2021
BEOGRAD - Drugog dana male mature budući srednjoškolci polagali su test iz matematike, koji je, prema njihovim rečima, bio jednostavan i lakši nego probni završni test u aprilu. U OŠ "Stevan Sinđelić" malu maturu polagalo je 96 učenika, a Luka… »

FOTO: Ovo su rešenja testa iz matematike

Radio 021 24.06.2021
Oko 60.000 osmaka polagalo je danas test iz matematike, a sada su objavljena rešenja. Rešenja testa iz matematike su objavljena na sajtu Ministarstva prosvete. Možete ih pogledati u galeriji u nastavku: Osmaci će sutra rešavati poslednji, kombinovani… »

Ovo su rešenja testa iz matematike: Proverite kako ste uradili

Večernje novosti 24.06.2021
Foto Milena Anđela Test se može pogledati klikom OVDE. Maturanti su juče polagali test iz srpskog jezika, a sutra polažu kombinovani test. Za sva tri testa su imali po dva sata, od 9 do 11 časova. Uskoro opširnije… »

Objavljena rešenja završnog testa iz matematike

N1 Info 24.06.2021
Učenici osmog razreda osnovne škole polagali su danas drugi od tri završna testa - iz matematike. Rešenja testa iz matematike, koji je polagalo više od 60.000 osnovaca u Srbiji objavljena su na sajtu Ministarstva prosvete.… »

Rešenja testa sa male mature iz matematike (PDF)

Danas 24.06.2021
Učenici osmog razreda polagali su danas, u četvrtak, 24. juna 2021. godine test iz matematike. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do sada nije dobilo povratne informacije sa terena koje bi mogle ukazivati na ozbiljnija odstupanja od… »

Evo rešenja! Ovo su tačni odgovori testa iz matematike

Blic 24.06.2021
Test iz matematike za prijem u srednje škole je završen, a stigla su i rešenja! Tako da oko 68.000 malih maturanata sada mogu izračunati i koliko su bodova osvojili u trci za željenu srednju školu. Podsećanja radi, test iz matematike kao… »

Pogledajte rešenja testa iz matematike za male maturante

Dnevnik 24.06.2021
Budući srednjoškolci polagali su danas test iz matematike. Sutra im predstoji kombinovani test, a polaganje male mature počeli su u sredu testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika. Rešenja testa iz matematike možete da pogledate… »

Površina piramide i popust na knjige: Pitanja iz matematike

Nova 24.06.2021
Poslednja četiri pitanja sa testa za malu maturu iz matematike poprilično su namučila osmake koji su danasv polagali završni ispit, pokazuju prve reakcije koje su đaci ispričali reporterima Nova.rs. Suštinski, test je bio lak, rekli su nam đaci sa… »

Pogledajte: Rešenja završnog testa iz matematike

Nova 24.06.2021
Đaci osmog razreda osnovne škole polagali su danas drugi od tri završna testa, ovoga puta iz matematike. Nova.rs predstavlja vam rešenja testa iz matematike, koji je polagalo više od 60.000 osnovaca širom Srbije: Podsećamo, poslednja četiri… »

Trik pitanje sa testa iz matematike – vidite li „caku“?

Nova 24.06.2021
Budući srednjoškolci polagali su jutro od 9 do 11 sati malu maturu - test iz matematike. Polaganje male mature počelo je, inače, u sredu testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika, a završiće se u petak, kombinovanim testom… »

Mala matura, dan drugi – osmaci polažu matematiku

RTS 24.06.2021
Budući srednjoškolci polažu test iz matematike od 9 do 11 sati, a u petak kombinovani. Polaganje male mature počelo je u sredu testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika. Osmaci polažu malu maturu, koja je počela testom iz… »

"Sasečeno u korenu": Ružić: Bilo je pokušaja zloupotrebe testa iz maternjeg jezika

Blic 24.06.2021
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je zadovoljan kako je protekao prvi dan polaganja male mature za buduće srednjoškolce i da je sve proteklo u najboljem redu. On je rekao i da je bilo pokušaja zloupotrebe… »

Mala matura, dan drugi - matematika

B92 24.06.2021
Beograd -- Budući srednjoškolci polažu test iz matematike od 9 do 11 sati, a u petak kombinovani. Polaganje male mature počelo je u sredu testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika. Malu maturu polaže oko 68.280 budućih… »

Ružić otkrio: Bilo pokušaja zloupotreba testa iz srpskog

B92 24.06.2021
Beograd -- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio da je bilo pokušaja zloupotrebe testa iz maternjeg jezika. Prema njegovim rečima, to je sasečeno u korenu. "Neće biti tolerisana bilo kakva zloupotreba", rekao je jutros… »

Jagodina: Na maloj maturi 1.699 učenika

B92 24.06.2021
U 32 osnovne škole u Pomoravskom okrugu, jutros je poslednju proveru znanja iz spskog - maternjeg jizika imalo 1.699 učenika, sutra polažu test iz matematike a u petak kombinovani test. Djaci su podeljeni po učionicama, a nastavnici su angažovani… »

Mali maturanti danas polažu MATEMATIKU

InfoKG 24.06.2021
U okviru male mature oko 1.700 kragujevačkih osmaka danas od 9 do 11 sati polaže test iz matematike. Budući srednjoškolci sutra će rešavati kombinovani test iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije. Osmaci su juče polagali test iz… »

Mali maturanti polažu test iz matematike

Glas Zapadne Srbije 24.06.2021
Osmaci danas nastavljaju polaganje male mature testom iz matematike, a sutra sledi kombinovani test. Mali maturanti juče su polagali test iz srpskog jezika i književnosti, to jest maternjeg jezika. U Ministarstvu prosvete za Tanjug su rekli da učenici… »

Ružić: Sprečeni pokušaji zloupotrebe testa iz maternjeg jezika

Dnevnik 24.06.2021
BEOGRAD: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je zadovoljan kako je protekao prvi dan polaganja male mature za buduće srednjoškolce i da je sve proteklo u najboljem redu. On je rekao i da je bilo pokušaja… »

Bilo je pokušaja zloupotrebe: Ministar prosvete otkrio kako je prošao prvi dan polaganja male mature

Večernje novosti 24.06.2021
Foto Milena Anđela On je rekao i da je bilo pokušaja zloupotrebe testa iz maternjeg jezika, ali da je to, kako kaže, "sasečeno u korenu". - Neće biti tolerisana bilo kakva zloupotreba - rekao je jutros Ružić na TV Pink. Foto Tanjug Naveo je da je… »

Danas matematika, sutra kombinovani: Mali maturanti, imaćete dovoljno vremena, nema razloga za tremu i nervozu!

Blic 24.06.2021
Nakon jučerašnjeg testa iz srpskog jezika male maturante danas čeka test iz matematike od 9 do 11 sati dok će sutra polagati kombinovani test. Test iz matematike kao i test iz srpskog jezika nosi maksimalnih 13 bodova, a na kombinovanom testu najviše… »

Vesti dana »