Povezane vesti

Slučaj Petnica i seksualno nasilje i zlostavljanje: Šta do sada znamo

Južne vesti 24.06.2021
Getty Images Ilustracija Vesti o seksualnom nasilju u javnim ustanovama poslednjih meseci potresaju Srbiju, a poslednja svedočenja stižu iz Istraživačke stanice Petnica. Pet žena, nekadašnjih polaznica ove ustanove, za beogradski nedeljnik Vreme… »

Milena Radulović podržala žrtve iz Petnice: "Hvala im, zaštitile su neke nove devojčice"

B92 24.06.2021
Povodom priče u medijima o pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica, oglasila se glumica Milena Radulović, koja je i sama bila žrtva seksualnog zlostavljanja od… »

Sve o slučaju zlostavljanja u IS Petnica

Valjevska posla 24.06.2021
Bile su maloletne, ili tek punoletne, kada ih je čovek identifikovan kao S. primoravao da se skidaju, fotografišu gole, a u nekoliko slučajeva dogodilo se i celonoćno maltretiranje i fizičko nasilje. S. je polaznicima programa u Petnici, u kojoj je… »

Svedočenje o seksualnom zlostavljanju u Petnici - više od 20 žrtava iznevereno

Radio 021 24.06.2021
Pet žena ispričalo je za nedeljnik Vreme na koji način su bile seksualno zlostavljanje u Istraživačkoj stanici Petnica, a sve su kao zlostavljača imenovale istu osobu. Kako dodaju, u kontaktu su sa više od 20 drugih žrtava, piše u novom broju… »

Zlostavljanje čak i u Petnici

Nova 24.06.2021
Poslednji slučaj seksualnog nasilja dogodio se u Istraživačkoj stanici Petnica - svoja svedočanstva nedeljniku "Vreme" iznelo je pet žrtava. O ovome je bila obaveštena uprava što je jasno iz maila koji je poslala svojim članovima, a u kojem se… »

Slučaj "Petnica" i slučaj "Aleksić": Toliko slično, nije retko... VIDEO

B92 24.06.2021
Pet žena otkrilo je u medijima da su u periodu od 2003. do 2014. godine bile žrtve seksualnog uznemiravanja u istraživačkoj stanici "Petnica". Kako su navele u priči za nedeljnik "Vreme" njih je seksualno zlostavljala osoba označena sa "S", koja je… »

Petnica: Počela istraga, nadamo se da ćemo brzo dobiti satisfakciju za žrtve seksualnog zlostavljanja

RTS 24.06.2021
Istražni organi bili su u “Petnici“, počelo je davanje izjava, rekao je direktor Istraživačke stanice povodom optužbi pet devojaka da su u toj ustanovi doživele seksualno i fizičko nasilje. Nadam se da ćemo brzo dobiti satisfakciju za žrtve i… »

Petnica – „izvor znanja“ kao izvor traume, zatvorena vrata za prijave nasilja

N1 Info 24.06.2021
Nedeljnik "Vreme" objavio je ispovest pet žrtava koje su od 2003. do 2014. godine doživele seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica. Pretpostavlja se i da je žrtava, koje su prošle kroz taj scenario, više od 20… »

Pavlović o Petnici: Pandorina kutija otvorena, nasilje prožima celo naše društvo

N1 Info 24.06.2021
Sanja Pavlović iz Autonomnog ženskog centra, komentarišući slučaj žena koje su, kako su ispričale za nedeljnik "Vreme", preživele seksualno nasilje u Petnici, kaže za N1 da nije iznenađena ovakvih ispovestima, jer, čini se, kaže, da seksualno… »

NVO o „Petnici“: Pandorina kutija je otvorena

Nova 24.06.2021
Sanja Pavlović iz Autonomnog ženskog centra, komentarišući slučaj žena koje su, kako su ispričale za nedeljnik "Vreme", preživele seksualno nasilje u Petnici, kaže da nije iznenađena ovakvim ispovestima, jer, čini se, kaže, da seksualno… »

Zorana direktoru „Petnice“: Šta devojke imaju od izvinjenja

Nova 24.06.2021
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da jе pitanjе sеksualnog uznеmiravanja i nasilja nad dеvojčicama kojе sе od 2003. do 2014. godinе dеšavalo u Istraživačkoj stanici "Pеtnica" nе samo… »

Mihajlović: Vi koji ste upravljali "Petnicom" snosite odgovornost za zlostavljanje devojčica

RTS 24.06.2021
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović rekla je da je pitanje seksualnog uznemiravanja i nasilja nad devojčicama koje se od 2003. do 2014. godine dešavalo u Istraživačkoj stanici "Petnica" ne samo poražavajuće za… »

Slučaj "Petnica": "Velika ljaga"; "Motiv devojaka je da se to više ne desi"; Mogu li da dođu do pravde?

B92 24.06.2021
Slučaj pet žena koje tvrde su bile žrtve seksualnog nasilja u Petnici privukao je veliku pažnju javnosti. Sve su imenovale istu osobu za napade i istakle da su u kontaktu sa više od 20 drugih žrtava. One su u razgovoru za "Vreme" opisale nasilje sa… »

Afera Petnica: Još 6 žrtava istog čoveka! "Tamo prođe na hiljade dece godišnje, bojim se da je pravi broj trocifren!"

Mondo 24.06.2021
Istraživačka stanica Petnica se trenutno nalazi usred strašnog skandala u vezi sa devojkama koje tvrde da su tamo od izvesnog S. navodno doživele najstrašnije oblike ponižavanja i zlostavljanja. U međuvremenu, počele su da se javljaju nove žrtve… »

Jovani Gligorijević se javilo još 6 žena koje su žrtve istog napasnika iz Petnice

Luftika 24.06.2021
Novinarka “Vremena” Jovana Gligorijević, autorka teksta o seksualnom nasilju u Istraživačkoj stanici Petnica, kaže da joj se od sinoć javilo još šest žena koje su bile žrtve istog nasilnika, a za koje sagovornice sa kojima je razgovarala nisu… »

Traže iskreno izvinjenje za zlostavljanje u Petnici - ostavku, istragu i podršku žrtvama

Radio 021 24.06.2021
Ako Petnica nije bila imuna na seksualno nasilje i uznemiravanje, to znači da nema nijedne obrazovne institucije u kojoj se slične stvari ne dešavaju. Tako je u saopštenju ocenila Inicijativa "Ne posmatraj! Reaguj". U saopštenju se ukazuje da je to… »

Slučaj Petnica i seksualno nasilje i zlostavljanje: Šta do sada znamo

Radio 021 24.06.2021
Pet žena, nekadašnjih polaznica ove ustanove, za beogradski nedeljnik Vreme, tvrde da ih je isti muškarac zlostavljao od 2003. do 2014. godine. Getty Images ilustracija Vesti o seksualnom nasilju u javnim ustanovama poslednjih meseci potresaju Srbiju… »

Direktor IS Petnica za Danas: Treba prvo da govore žene koje su imale hrabrosti da podele svoja iskustva

Danas 24.06.2021
Direktora Istraživačke stanice Petnica Nikola Bożić rekao je za Danas da je vreme da se priča, ali da najpre treba da govore žene koje su imale hrabrosti da podele svoja iskustva. „Želimo da podržimo naše koleginice i osnažimo sve žrtve… »

"Kul čika" iz Petnice godinama zlostavljao devojčice i sad mu niko ništa ne može

B92 24.06.2021
Beograd -- Nedeljnik "Vreme" objavio delove svedočenja devojaka koje su trpele torturu i zlostavljanje u istraživačkoj stanici Petnica. One su se okupile s pitanjem "a šta ćemo mi", kada je u javnost isplivao slučaj učitelja glume Mike Aleksića… »

Gligorijević: Javile se nove žrtve nasilja u Petnici, moguće da ih je mnogo više

N1 Info 24.06.2021
Novinarka "Vremena" Jovana Gligorijević, autorka teksta o seksualnom nasilju u Istraživačkoj stanici Petnica, kaže da joj se od sinoć javilo još šest žena koje su bile žrtve istog nasilnika, a za koje sagovornice sa kojima je razgovarala nisu ni… »

Gligorijević: Javile su se nove žrtve nasilnika iz Petnice

Nova 24.06.2021
Novinarka "Vremena" Jovana Gligorijević, autorka teksta o seksualnom nasilju u Istraživačkoj stanici Petnica, kaže da joj se od sinoć javilo još šest žena koje su bile žrtve istog nasilnika, a za koje sagovornice sa kojima je razgovarala nisu ni… »

Milena Radulović podržala žrtve iz petnice: S vama sam, rasplakali su me vaša priča i vaš podvig!

Večernje novosti 24.06.2021
Milena Radulović / Foto V. Danilov - Priča o Petnici potvrđuje da ne postoje "sigurna" mesta od seksualnog nasilja. Hvala devojkama i ženama koje su ispričale ovu priču i time zaštitile neke nove devojčice - kaže glumica Milena Radulović. Mlada… »

Radulović o slučaju Petnica: Zaštitom nasilnika produbljuju se rane žrtava

N1 Info 24.06.2021
Milena Radulović, jedna od žrtava seksualnog nasilja od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića, povodom zlostavljanja devojaka u Istraživačkoj stanici Petnica na svom Instagram profilu pružila je podršku žrtvama, rekavši da se zaštitom… »

Mihajlović: Ranija uprava 'Petnice' zataškavala seksualno nasilje

Slobodna Evropa 24.06.2021
Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da je “pitanje seksualnog uznemiravanja i nasilja nad devojčicama u Istraživačkoj stanici Petnica ne samo poražavajuće za društvo… »

"Još šest žena koje je su bile žrtve istog nasilnika javilo mi se sinoć": Jovana Gligorijević, autorka teksta o…

Blic 24.06.2021
Jovana Gligorijević, novinarka "Vremena", autorka teksta o seksualnom nasilju u Istraživačkoj stanici Petnica, kaže da joj se od sinoć javilo još šest žena koje su bile žrtve istog nasilnika, a za koje sagovornice sa kojima je razgovarala nisu ni… »

Slučaj Petnica i seksualno nasilje i zlostavljanje: Šta do sada znamo

Danas 24.06.2021
Vesti o seksualnom nasilju u javnim ustanovama poslednjih meseci potresaju Srbiju, a poslednja svedočenja stižu iz Istraživačke stanice Petnica. Pet žena, nekadašnjih polaznica ove ustanove, za beogradski nedeljnik Vreme, podelilo je priče o… »

Direktor IS Petnica: Vreme je da se priča

Patak online 24.06.2021
VALJEVO- Direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić, povodom tekst koji je objavio nedeljnik „Vreme“ o pet žrtava seksualnog nasilja, koje su ispričale svoje traumatično iskustvo koje su doživele u periodu od 2003. do 2014. godine… »

Klupko se odmotava: "Zašto niste zvali policiju?"; "Bili smo u šoku" i tako dalje

B92 24.06.2021
Beograd -- Odmotava se klupko seksualnog zlostavljanja devojčica u Istraživačkoj stanici Petnica. Postavlja se pitanje i kako niko iz te stanice nije pozvao policiju. Pet devojaka su, kako navode u ispovestima za nedeljnik Vreme, u periodu od 2003. do… »

"Rasplakali su me vaša priča i vaš podvig": Milena Radulović podržala žrtve seksualnog nasilja iz Petnice: Vreme je da se…

Blic 24.06.2021
Priča o Petnici potvrđuje da ne postoje “sigurna” mesta od seksualnog nasilja. Hvala devojkama i ženama koje su ispričale ovu priču i time zaštitile neke nove devojčice - kaže za “Blic” Milena Radulović. Mlada glumica koja je svojom… »

Došla sam kod njega u sobicu, sve je bilo namešteno - aparat, vino, sir: Ekskluzivna ispovest polaznice Petnice za MONDO

Mondo 24.06.2021
Srbiju trese skandal u vezi sa navodnim seksualnim zlostavljanjem koje je nekoliko polaznica iz Petnice prijavilo da su tamo doživele. U ispovesti za MONDO, jedna polaznica je ispričala svoje iskustvo sa čovekom kojeg su polaznice optužile za… »

Milena o žrtvama iz Petnice: Rasplakale ste me, uz vas sam

Nova 24.06.2021
Milena Radulović, jedna od žrtava seksualnog nasilja od strane profesora glume Miroslava Mike Aleksića, oglasila se povodom zlostavljanja devojaka u Istraživačkoj stanici Petnica. Radulovićeva je na svom Instagram profilu pružila podršku žrtvama… »

Mihajlović: Objaviti ime saradnika iz Petnice

Danas 24.06.2021
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je pitanje seksualnog uznemiravanja i nasilja nad devojčicama u Istraživačkoj stanici „Petnica“ ne samo poražavajuće za… »

Mihajlović: Sramna Majićeva opravdavanja saradnika „Petnice“, objaviti ime

N1 Info 24.06.2021
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je pitanje seksualnog uznemiravanja i nasilja nad devojčicama u Istraživačkoj stanici „Petnica“ ne samo poražavajuće za… »

"Bili smo u šoku, nismo se setili da pozovemo policiju": Reakcija čelnika Petnice na slučajeve seksualnog nasilja

Blic 24.06.2021
Slučaj seksualnog zlostavljanja u istraživačkoj stanici Petnica potresa Srbiju. Pet devojaka su, kako navode u ispovestima za nedeljnik Vreme, u periodu od 2003. do 2014. iskusile seksualno nasilje od istog zlostavljača u ovoj ustanovi. Vreme navodi… »

Mihajlović o slučaju Petnica: Znali ste i niste uradili ništa

RTV 24.06.2021
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas, u reagovanju na slučaj seksualnog uznemiravanja i nasilja nad devojčicama u "Petnici", da je tadašnja uprava… »

Mihajlović: Vi koji ste upravljali Petnicom, snosite odgovornost za zlostavljanje devojčica

Novi magazin 24.06.2021
Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da je pitanje seksualnog uznemiravanja i nasilja nad devojčicama koje se od 2003. do 2014. godine dešavalo u Istraživačkoj stanici "Petnica", ne… »

Mihajlović o slučaju Petnica: Znali ste i niste uradili ništa

Dnevnik 24.06.2021
BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas, u reagovanju na slučaj seksualnog uznemiravanja i nasilja nad devojčicama u "Petnici", da je tadašnja uprava… »

Da se javnosti saopšti ime čoveka koji je zlostavljao devojčice: Zorana Mihajlović reagovala povodom skandala u Petnici

Mondo 24.06.2021
Potprеdsеdnica Vladе Srbijе i prеdsеdnica Koordinacionog tеla za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović, reagovala je na izjave čelnika stanice "Petnica" u vezi sa seksualnim zlostavljanjem skandalom koji je potresao Srbiju. Potprеdsеdnica… »

Nismo se setili da prijavimo zlostavljanje devojčica, bili smo u šoku: Čelnik Petnice o skandalu koji trese Srbiju

Mondo 24.06.2021
Istraživačka stanica Petnica se trenutno nalazi usred strašnog skandala i još strašnijih optužbi devojaka koje tvrde da su tamo od izvesnog S. doživele najstrašnije oblike ponižavanja i zlostavljanja. Istraživačka stanica Petnica se trenutno… »

Mihajlović o seksualnom uznemiravanju u Petnici: "Znali ste šta se dešava i ništa niste uradili"

Telegraf 24.06.2021
- Tadašnja uprava "Petnice" umesto da rešava problem isti je zataškavala, poričući i okrećući glavu od onoga što se dešava - rekla je potpredsednica Vlade Srbije. Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu… »

Slučaj navodnog zlostavljanja maloletnica u Petnici: Javilo se 5 devojaka, Uprava se izvinjava

Telegraf 24.06.2021
"Izuzetno nam je žao i izvinjavamo se svim osobama koje su doživele bilo koji oblik nasilja u Petnici" Pet ženskih osoba odlučilo je da progovori o seksualnom nasilju doživljenom u Istraživačkoj stanici Petnica od 2003. do 2014. godine. Nedeljnik "… »

Vreme: Svedočenja o seksualnom nasilju u Petnici – izneverene žrtve

N1 Info 24.06.2021
Pet žena koje dele iskustvo seksualnog nasilja u Petnici pričale su za "Vreme" o onome što su preživele. Sve kao zlostavljača imenuju istu osobu i kažu da su u kontaktu sa više od 20 drugih žrtava. Situacije koje su prošle idu od manipulacije… »

Vreme: Pet žrtava seksualnog nasilja u Petnici od 2003. do 2014. godine

Danas 24.06.2021
U jednom periodu nismo prepoznavali problem, i u tome vidim sopstvenu grešku, koju ne uspevam da potisnem iz svakodnevnog razmišljanja i osećaj sopstvene odgovornosti ću nositi do kraja, ali je to lakše od muke koju nosi žrtva, rekao je za Vreme… »

Direktor Petnice podržao koleginice koje su progovorile o seksualnom nasilju

N1 Info 24.06.2021
Direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić saopštio je u pisanom odgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE) da ta nezavisna institucija podržava svoje koleginice i "želi da osnaži sve žrtve nasilja da progovore". Nedeljnik „Vreme“… »

“Kul čika” u Petnici godinama opijao maloletnice i slikao ih gole u šumi. I sad mu niko ništa ne može?!

Blic 24.06.2021
U januaru ove godine, kada su se pojavile optužbe za silovanje protiv učitelja glume Miroslava Aleksića, jedna grupa žena okupila se i pokušala da nađe odgovor na pitanje: "A šta ćemo mi?" Neke od njih poznavale su se od ranije, a neke ne. Ono… »

Nastavnik iz Petnice me je terao da se tuširam pred njim

Nova 24.06.2021
Pet žrtava seksualnog nasilja, ekskluzivno su za nedeljnik Vreme, ispričale svoja traumatična iskustva, odnosno šta su doživele tokom boravka u Istraživačkoj stanici Petnica. Reč je o periodu od 2003. do 2014. godine, a žrtve, kojih ima više od… »

Oglasio se direktor petnice o zlostavljanju devojčica: Poverovao sam mu, a onda smo otkrili fotografije i sve obrisali

Mondo 24.06.2021
Pet žrtava odlučilo je da progovori o seksualnom nasilju doživljenom u Istraživačkoj stanici Petnica od 2003. do 2014. godine. Nedeljnik "Vreme" objavio je u današnjem broju njihove ispovesti, uz zabrinjavajuć podatak da žrtava verovatno ima… »

Najmanje 20 žrtava seksualnog nasilja u Petnici - zlostavljao, prisiljavao da piju i slikao gole devojke od kojih su neke bile…

Noizz 24.06.2021
Godinama niko ništa nije preduzimao da pomogne žrtvama seksualnog nasilja koje se, prema svedočenju pet devojaka, dešavalo u prestižnoj Istraživačkoj stanici Petnica u periodu od 2003. do 2014. godine. Pet žrtava zlostavljanja tek sada je javno… »

Polio me je vinom i naterao da se tuširam dok me gleda! Jezive ispovesti zlostavljanih devojčica iz Petnice

Mondo 24.06.2021
Pet devojaka koje su u Istraživačkoj stanici Petnica doživele seksualno nasilje za nedeljnik "Vreme" je ispričalo detalje zlostavljanja koje je trajalo od 2003. do 2014. godine. Pet devojaka koje su u Istraživačkoj stanici Petnica doživele… »

"Treba da govore žene koje su bile hrabre da podele svoja iskustva": Nikola Božić, direktor Petnice, povodom slučaja…

Blic 23.06.2021
- Vreme je da se priča, ali najpre treba da govore žene koje su imale hrabrosti da podele svoja iskustva - rekao je za "Blic" Nikola Božić, direktora Istraživačkog centra "Petnica", povodom najave nedeljnika "Vreme" da će u svom sutrašnjem broju… »

"Treba da govore žene koje su bile hrabre da podele svoja iskustva": Nikola Božić, direktor Petnice, povodom slučaja…

Blic 23.06.2021
- Vreme je da se priča, ali najpre treba da govore žene koje su imale hrabrosti da podele svoja iskustva - rekao je za "Blic" Nikola Božić, direktora Istraživačkog centra "Petnica", povodom najave nedeljnika "Vreme" da će u svom sutrašnjem broju… »

Pet žrtava seksualnog nasilja u Petnici: Nedeljnik Vreme najavio ispovest devojaka koje tvrde da su zlostavljane, navodno je…

Blic 23.06.2021
Nedeljnik Vreme najavio je da u sutrašnjem broju donosi ispovesti pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile seksualno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica, kao i lično izvinjenje bivšeg direktora Vigora… »

Vesti dana »

Najnoviji korona presek: Ovo su današnje brojke

Blic pre 8 minutajoš 3 povezane

Preminula porodilja zaražena koronavirusom

B92 pre 1 satjoš 48 povezanih

Vranje, Bujanovac i Vladičin Han žarišta korone

Jugmedia pre 1 satjoš 17 povezanih

Autobus uleteo u dečje igralište – povređeno više osoba

Politika pre 8 minutajoš 18 povezanih

Kako će se odvijati nastava od ponedeljka 27. septembra

Politika pre 1 satjoš 15 povezanih