Povezane vesti

SAD predlažu rešenje za Gazivode po ugledu na američko-kanadski dogovor o reci Kolumbiji

Politika 24.06.2021
Navedeno da će obe strane sarađivati sa Ministarstvom energetike SAD i drugim odgovarajućim telima američke vlade na izradi studije izvodljivosti „za potrebe deljenja jezera Gazivode/Ujmani, kao pouzdanog izvora snabdevanja vodom i energijom. U… »

Američki predlog za Gazivode: Podela jezera; Šta o tome kaže Kancelarija za KiM?

B92 24.06.2021
Ugovor o reci Kolumbiji, kao modelu za upravljanje jezerom Gazivode na Kosovu i Metohiji, predložili su američki stručnjaci vladama Beograda i Prištine. Taj model ratifikovan je 1964. godine, posle dve decenije pregovora, između Amerike i Kanade… »

Novi američki predlog za Gazivode: Uzor je reka Kolumbija

Pravda 24.06.2021
Navedeno da će obe strane sarađivati sa Ministarstvom energetike SAD i drugim odgovarajućim telima američke vlade na izradi studije izvodljivosti „za potrebe deljenja jezera Gazivode/Ujmani, kao pouzdanog izvora snabdevanja vodom i energijom. U… »

"Novosti" otkrivaju: Šta je to "kolumbijski model" koji će Beograd i Priština primeniti na Gazivodama

Večernje novosti 24.06.2021
Foto: Tanjug/Zoran Žestić Severna Amerika tako je uredila situaciju sa vodosnabvevanjem, energetskim agencijama i kontrolom prilikom poplava. Kako za "Novosti" objašnjavaju stručnjaci za energetiku, ovaj ugovor je doveo do izgradnje tri brane za… »

SAD objavile kako Srbi i Albanci da koriste Gazivode

Nova 24.06.2021
Američke ambasade u Beogradu i Prištini isporučile su vlastima u Srbiji i na Kosovu izveštaj američkog Ministarstva za energetiku o upravljanju vodnim resursima Gazivoda. Devet meseci nakon što je u Beloj kući potpisan Vašingtonski sporazum kojim… »

Američki model za Gazivode SAD: poslale Beogradu i Prištini predlog o upravljanju Gazivodama po uzoru na reku kolumbiju

Blic 24.06.2021
U izveštaju Odeljenja za energetiku SAD o upravljanju vodama jezera Gazivode, koji su ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini i u Beogradu podnele vladi Srbije i vladi privremenih prištinskih institucija, predloženo je osnivanje komisije za… »

Šta SAD predlažu kao rešenje za Gazivode?

Vesti online 24.06.2021
U izveštaju Odeljenja za energetiku SAD o upravljanju vodama jezera Gazivode, koji su ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini i u Beogradu podnele vladama Srbije i Kosova, predloženo je osnivanje komisije za reku Ibar, koja bi olakšala… »

SAD predlažu rešenje za Gazivode po ugledu na Kolumbiju

RTV 24.06.2021
BEOGRAD/PRIŠTINA - U izveštaju Odeljenja za energetiku SAD o upravljanju vodama jezera Gazivode, koji su ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini i u Beogradu podnele vladi Srbije i vladi privremenih prištinskih institucija, predloženo je… »

Mijačić: Gazivode su strateški resurs

Danas 24.06.2021
Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Prištini i u Srbiji saopštile su na svojim tviter nalozima da su danas podnele izveštaj američkog Odeljenja za energetiku o upravljanju vodama jezera Gazivode vladama Kosova i Srbije, ispunjavajući… »

Vesti dana »