Povezane vesti
ZAHAR: Kako je nastala najpoznatija srpska pesma „Vidovdan“!
U centar 28.06.2021
„Pesma je nastala tako što sam ja pozvan od strane direktora PGP-a i on je rekao da ga je zamolio sekretar patrijarha Pavle da se, pre proslave 600 godina od Kosovskog boja, napravi 10 pesama o Kosovu. Izbor je pao na mene, ne znam kako ni zašto. Bilo je… »
"U ćošku sam video lik patrijarha Pavla": Zahar otkrio kako je nastala pesma "Vidovdan"
Telegraf 28.06.2021
- Ja sam za pet minuta napisao i melodiju i sve strofe - rekao je poznati kompozitor i tekstopisac. Pesma "Vidovdan" jedna je od najpoznatijih srpskih numera koja se i dan danas rado sluša. Autor ove kompozicije, kompozitor i tekstopisac Milutin Popović… »
Vesti dana »

Ubijen komandant elitne jedinice Hamasa: Snažni izraelski udari u Gazi, pogođeno desetine "terorističkih meta"
Kurir pre 5 minutajoš 43 povezane

Ko stoji iza pljačke veka, pogledajte kako izgledaju ukradene dragocenosti iz Luvra Francuska ne može da im uđe u trag: Na motorima odneli neprocenjive predmete
Kurir pre 15 minutajoš 47 povezanih

Tužna scena u srpskom fudbalu: Meč počeo, igrači ispucali loptu i samo seli na teren (foto/video)
Pravda pre 1 satjoš 23 povezane

Nade omladinaca Borca 1926 ostale na stativi i prečki, TSC uz puno sreće do pobede u Čačku (FOTO)
Morava info pre 3 satajoš 29 povezanih