Povezane vesti

Norveška obeležila desetu godišnjicu ubistva više desetina mladih

Novi magazin 22.07.2021
Norveška je danas obeležila desetu godišnjicu masakra više desetina mladih koji je počinio desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik. Na godišnjicu najmasovnijeg ubistva u mirnodopsko vreme u Norveškoj u crkvama širom zemlje zvonila su zvona… »

Norveška obeležila deset godina od Brejvikovog napada i ubistva 77 osoba

N1 Info 22.07.2021
Norveška je obeležila desetu godišnjicu masakra više desetina mladih koji je počinio desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik. Na godišnjicu najmasovnijeg ubistva u mirnodopsko vreme u Norveškoj u crkvama širom zemlje zvonila su zvona, a… »

Norveška, nasilje i ekstremizam: Deset godina od masakra koji je počinio Andreas Brejvik

Radio 021 22.07.2021
On je tada najpre digao vazduh automobil napunjen eksplozivom u blizini zgrade Vlade u Oslu, a zatim je otišao na ostrvo Utoja, gde je pucao u 69 učesnika omladinskog letnjeg kampa Laburističke stranke. EPA Polaganje venaca u Oslu U Norveškoj je danas… »

Norveška, nasilje i ekstremizam: Deset godina od masakra koji je počinio Andreas Brejvik

BBC News 22.07.2021
On je tada najpre digao vazduh automobil napunjen eksplozivom u blizini zgrade Vlade u Oslu, a zatim je otišao na ostrvo Utoja, gde je pucao u 69 učesnika omladinskog letnjeg kampa Laburističke stranke. U Norveškoj je danas obeležena 10. godišnjica… »

Norveška, nasilje i ekstremizam: Deset godina od masakra koji je počinio Andreas Brejvik

Danas 22.07.2021
U Norveškoj je danas obeležena 10. godišnjica terorističkog napada u kojem je Andres Brejvik ubio 77 ljudi. On je tada najpre digao vazduh automobil napunjen eksplozivom u blizini zgrade Vlade u Oslu, a zatim je otišao na ostrvo Utoja, gde je pucao u… »

Norveška, nasilje i ekstremizam: Deset godina od masakra koji je počinio Andreas Brejvik

Južne vesti 22.07.2021
EPA Polaganje venaca u Oslu U Norveškoj je danas obeležena 10. godišnjica terorističkog napada u kojem je Andres Brejvik ubio 77 ljudi. On je tada najpre digao vazduh automobil napunjen eksplozivom u blizini zgrade Vlade u Oslu, a zatim je otišao na… »

Norveška obeležava deset godina od napada ekstremiste Andersa Brejvika

Danas 22.07.2021
U Norveškoj se obeležava deset godina od napada ekstremiste Andersa Brejvika koji je 22. jula 2011. godine ubio 77 osoba, što predstavlja najteži čin nasilja u toj zemlji od Drugog svetskog rata. Anders Bering Brejvik (norv. Anders Behring Breivik… »

Obeležena decenija od Brejvikovog masakra u Norveškoj

RTS 22.07.2021
Državnom komemoracijom u Norveškoj obeleženo je deset godina od masakra u Oslu i na ostrvu Utoja, kada je desničarski ekstremista Anders Bering Brejvik ubio 77 ljudi. Crkvena zvona, širom zemlje, zvonila su pet minuta u znak pijeteta prema žrtvama… »

Decenija od masakra u oslu: Pomen na žrtve anti-migrantski nastrojenog ekstremiste

Večernje novosti 22.07.2021
Foto: Tanjug Istovremeno u crkvama širom zemlje zvona su zvonila pet minuta u znak pijeteta prema žrtvama, prenosi Rojters. Državnoj ceremoniji u centru Osla prisustvovali su premijerka Erna Solberg, kao i lideri političkih stranaka, norveški kralj… »

Lisa imala 19 kad je Brejvik počinio masakr: Bilo je 50:50, ili ćeš naći mesto za skrivanje, ili ne

Telegraf 22.07.2021
- Nakon svega, svi smo se na ostrvu pitali zašto se nismo borili, zašto nismo ništa učinili? Ali je lakše reči nego učiniti kada imate samo dve ruke da se borite, dok je on imao dva automatska oružja - rekla je Lisa. Danas se obeležava 10 godina… »

Deset godina od ubilačkog pohoda Andersa Breivika

Al Jazeera 22.07.2021
Desetljeće je od krvavih događaja, u kojima je desničarski ekstremista ubio 77 ljudi, u najgorem nasilju u Norveškoj nakon Drugog svjetskog rata. Norveška u četvrtak obilježava desetu godišnjicu krvavih događaja u kojima je desničarski… »

Decenija od terorističkog napada u Norveškoj: Anders Brejvik nikada se nije iskreno pokajao

Politika 22.07.2021
Niko ne želi da vidi Fjotolfa Hansena, kako se danas zove čovek koji je mučki ubio 77 ljudi, među kojima je najmlađa devojčica imala samo 14 godina. Specijalno za „Politiku” Oslo – Danas, tačno u podne, oglasiće se zvona na svim norveškim… »

Imala sam noćne more, bila sam depresivna i anksiozna Ona je preživela Brejvikov krvavi pir na ostrvu Utoja video

Kurir 22.07.2021
Ekstremista Andreas Brejvik je 22. jula 2011. godine prvo aktivirao automobil bombu ispred vladinih kancelarija u Oslu, gde je poginulo osam osoba, da bi se nakon toga odvezao do ostrva Utoja i iz vatrenog oružja ubio 69 ljudi, koji su se okupili u… »

Hronologija horora 10: godina od kad je Brejvik objavio zloglasni manifest i krenuo u pokolj: Decu je ubijao 85 minuta!

Blic 22.07.2021
Pre tačno 10 godina ceo svet potresao je nezapamćen zločin. U Norveškoj, jednoj od najmirnijih i najstabilnijih država na svetu Anders Bering Brejvik počinio je masovno ubistvo usmrtivši čak 77 osoba na ostrvu Utoja i u Oslu. Krvavi pohod… »

Decenija od Brejvikovog masakra, događaja koji je promenio Norvešku

RTS 22.07.2021
Masakr u Norveškoj – događaj koji je tačno pre deset godina potresao i promenio tu zemlju. Anders Bering Brejvik traumatizovalo je 22. jula 2011. mirnu skandinavsku naciju usmrtivši 77 osoba, uglavnom mladih koji su se okupili u letnjem kampu na… »

Norveška obeležava deset godina od Brejvikovog napada i ubistva 77 osoba

Radio 021 22.07.2021
U Norveškoj se obeležava deset godina od napada ekstremiste Andersa Brejvika u kojem je ubijeno 77 osoba, što je najteži čin nasilja u toj zemlji od Drugog svetskog rata. Brejvik je 22. jula 2011. godine aktivirao bombu skrivenu u automobilu ispred… »

Deset godina od masakra koji je ušao u istoriju kao najgori teroristički napad

B92 22.07.2021
Pre tačno deset godina masovni ubica Anders Brejvik u Oslu i na ostrvu Utoja ubio je 77 ljudi. Norvežanin Anders Brejvik hladnokrvno je ubio 69 mladih ljudi, a najmlađa žrtva je tek proslavila 14. rođendan. Mnoge od njih je ubio iz neposredne… »

Decenija od masakra u Norveškoj Dan sećanja na žrtve stravičnog zločina koji je počinio Andreas Brejvik

Kurir 22.07.2021
U Norveškoj se danas obeležava 10 godina od masakra u Oslu i na ostrvu Utoja, kada je anti-migrantski nastrojeni ekstremista Anders Bering Brejvik ubio 77 ljudi. Taj događaj se smatra najgorim činom nasilja u toj zemlji od Drugog svetskog rata… »

Decenija od masakra 77 ljudi: Norveška se seća stravičnog zločina koji je počinio ekstremista Brejvik

Blic 22.07.2021
U Norveškoj se danas obeležava 10 godina od masakra u Oslu i na ostrvu Utoja, kada je anti-migrantski nastrojeni ekstremista Anders Bering Brejvik ubio 77 ljudi. Taj događaj se smatra najgorim činom nasilja u toj zemlji od Drugog svetskog rata… »

Norveška obeležava 10 godina od Brejvikovog masakra

RTV 22.07.2021
OSLO - U Norveškoj se danas obeležava 10 godina od masakra u Oslu i na ostrvu Utoja, kada je anti-migrantski nastrojeni ekstremista Anders Bering Brejvik ubio 77 ljudi. Taj događaj se smatra najgorim činom nasilja u toj zemlji od Drugog svetskog rata… »

Vesti dana »