Povezane vesti

Svi koji Srbe i Srpsku nazovu genocidnim idu u zatvor

Politika 26.07.2021
Lideri Srpske dogovorili su danas u Banjaluci jednu od zakonskih izmena koja predviđa kaznu zatvora za sve one koji nazovu Republiku Srpsku ili srpski narod genocidnim. Ovo će biti predloženo kroz izmene Krivičnog zakona RS na sednici u petak 30 jula… »

Srpska od sutra bojkotuje BiH

Politika 26.07.2021
BANjALUKA - Lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka Praktično, to znači da se srpski… »

Dodikove pretnje o otcepljenju RS: Spin, blef ili ozbiljna namera?

Nova 26.07.2021
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik oštro je reagovao na potez visokog predstavnika Bosne i Hercegovine Valentina Incka, koji je nametnuo zakon kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Dodikova partija SNSD (Savez nezavisnih… »

Odbačen Inckov “zakon”

Vesti online 26.07.2021
Nedeljko Čubrilović predsednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH. On je to izjavio nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske. Jedan od… »

Svako ko Srpsku i Srbe nazove genocidnim krivično će odgovarati

B92 26.07.2021
Jedna od izmena zakona koju su dogovorili lideri Srpske danas u Banjaluci biti da ko god nazove Republiku Srpsku ili srpski narod genocidnim ide u zatvor. Predsednica RS-a Željka Cvijanović najavila je danas dva zakonska rešenja koja će biti upućena… »

Predstavnici Republike Srpske odlučili da ne učestvuju u radu institucija BiH

N1 Info 26.07.2021
Nakon sastanka lidera stranaka iz Republike Srpske u ponedeljak, koji je održan povodom zakona koji je doneo Valentin Incko o zabrani negiranja genocida, medijima se obratio predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović koji je naveo da od… »

Od danas predstavnici Republike Srpske bojkotuju institucije BiH

RTV 26.07.2021
BANJALUKA - Lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka. Praktično, to znači da se srpski… »

Blokada institucija BiH umesto otcepljenja

Danas 26.07.2021
Predstavnici srpskih stranaka iz Republike Srpske (RS) od sutra neće učestvovati u radu zajedničkih institucija Bosne i Hercegovine (BiH), dogovoreno je na sastanku srpskih stranaka iz RS u Skupštini entiteta u Banjaluci. To će dovesti do blokade… »

U zatvor ide svako ko Srpsku ili srpski narod nazove genocidnim: Izmena zakona koja će biti predložena u petak

Kurir 26.07.2021
Jedna od izmena zakona koju su dogovorili lideri Srpske danas u Banjaluci biti da ko god nazove Republiku Srpsku ili srpski narod genocidnim ide u zatvor. Ovo će biti predloženo kroz izmene Krivičnog zakona RS na sednici u petak 30 jula. Podsećamo… »

Kontraudar Robija za sve koji Srpsku i Srbe nazovu genocidnim!

Alo 26.07.2021
Jedna od izmena zakona koju su danas dogovorili ideri Srpske danas u Banjaluci biti da ko god nazove Republiku Srpsku ili srpski narod genocidnim ide u zatvor. Ovo će biti predloženo kroz izmene Krivičnog zakona RS na sednici u petak 30 jula, saznaju "… »

Politički lideri iz RS odbacili nametnuti zakon, od sutra ne učestvuju u radu institucija BiH

Novi magazin 26.07.2021
Predsednici parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske odlučili su na današnjem sastanku da zbog odluke Visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida, od sutra neće učestvovati u radu zajedničkih institucija… »

Od sutra predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH

Danas 26.07.2021
Predstavnici Republike Srpske od sutra neće učestvovati u radu zajedničkih institucija, saopšteno je na konferenciji za novinare nakon sastanka koji su u Banjaluci održali predsednici svih parlamentarnih stranaka. Sednicu je sazvao predsednik… »

Rat peticijama u BiH – „Inckov zakon“ produbio krizu

N1 Info 26.07.2021
Rat peticijama u Bosni i Hercegovini. Nakon što je Milorad Dodik inicirao prikupljanje potpisa za odbacivanje zakona Visokog predstavnika - Valentina Incka o zabrani negiranja genocida, usledila je peticija za hapšenje srpskog člana Predsedništva… »

Stranke iz RS-a odbacile Inzkovu odluku

Al Jazeera 26.07.2021
Nakon sastanka, predsjednici stranaka su izjavili da predstavnici RS neće učestvovati u radu institucija Bosne i Hercegovine. Predstavnici stranaka iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska odbacili su odluku visokog predstavnika Valentina… »

Odgovor srpskih lidera: Odbačen "Inckov zakon", predstavnici RS od sutra neće učestvovati u radu institucija BiH!

Pravda 26.07.2021
Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH. Jedan od zaključaka sastanka… »

Bojkot zajedničkih institucija BiH, republika srpska jedinstvena: Odbacujemo nametnute odluke viskog predstavnika! Video

Kurir 26.07.2021
Od sutra predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, poručeno je na konferenciji za novinare posle sastanka predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj. Sednicu je sazvao predsednik… »

Dodik stavio tačku na Srebrenicu! "Više ne prihvatamo nikakve odluke visokog predstavnika!"

Alo 26.07.2021
Član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik obratio se nakon sastanka predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja… »

Odbrambeni bedem u 5 tačaka! Evo šta su usvojili Srbi u Banjaluci, Incko pakuje kofere!

Alo 26.07.2021
Nakon sastanka predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Incka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida, doneto je pet zaključaka među kojima je i onaj o bojkotu… »

Počeo sastanak srpskih političara u BiH zbog Inckovog predloga

Nova 26.07.2021
U Banjaluci je počeo sastanak predsednika parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj, koji je sazvao predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović povodom odluke Visokog predstavnika Valentina Incka da nametne zakon o… »

Šarović: Umesto zajedničkog odgovora na Inckovu odluku, SNSD pokušava da nam nametne svoja rešenja

Danas 25.07.2021
Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas u Loparama da je sutrašnji sastanak parlamentarnih stranka iz Republike Srpske povodom odluke Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja… »

Vesti dana »