Povezane vesti

Zajedničko regionalno tržište - put ka punopravnom članstvu EU (AUDIO)

RTV 28.07.2021
NOVI SAD - Ekonomski forum o regionalnoj saradnji u sklopu inicijative četiri slobode "Mini Šengen", koja podrazumeva dublju ekonomsku integraciju regiona, za sada tri države, Srbije, Albanije i Severne Makedonije, biće održan sutra u Skoplju. Za… »

Novo ime za novi nivo saradnje

Politika 28.07.2021
Za nas je važan uspeh inicijative jer time amortizujemo pritiske iz regiona kojima je Srbija sada izložena i potvrđujemo tezu s kojom nastupamo – da smo konstruktivni, ocenjuje Zoran Milivojević. Posle današnjeg susreta Aleksandra Vučića, Zorana… »

Šetnja Vučića, Zaeva i Rame centrom Skoplja, Mini Šengen menja ime

Slobodna Evropa 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije Edi Rama i Severne Makedonije Zoran Zaev prošetali su u sredu centrom Skoplja i popili piće u jednom popularnom restoranu. Zaev je na Fejsbuku, uz fotografije, napisao da je popodne poželeo… »

Vučić danas i sutra u Skoplju sa Zaevim i Ramom o „mini Šengenu“

Danas 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i u četvrtak u Skoplju, gde će se sastati sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevom i predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom „mini… »

Predsednik Vučić se obraća građanima, Srbija ovo mora da zna!

Vesti online 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Skoplju, gde se sastaje sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom “Mini Šengen”. Vučić će se u… »

"Fajnenšel Tajms" piše o sastanku Vučića, Zaeva i Rame; Nastavljaju sa "mini Šengenom", EU odugovlači

B92 28.07.2021
Srbija, Albanija i Severna Makedonija pokrenuce sopstvenu zonu za putovanja i poslove bez granica usred frustracije zbog Brisela, piše "Fajnenšl Tajms". Lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije kritikovali su Brisel zbog sporog proširenja EU… »

Fajnenšnel tajms o istorijskom sastanku u Skoplju: Srbija, Albanija i Severna Makedonija više neće čekati EU

Kurir 28.07.2021
Ugledni "Fajnenšnel tajms u današnjem tekstu piše da će Srbija, Albanija i Severna Makedonija pokrenuti sopstvenu zonu za putovanja i poslove bez granica, a da se to dešava zbog frustracije usled pasivnosti Brisela. Tri lidera su nezadovoljni zbog… »

Vučić: Srbija, Severna Makedonija i Albanija sutra u Skoplju potpisuju tri sporazuma

Beta 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Skoplju da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija sutra potpisati tri sporazuma koji će doprineti dodatnom ekonomskom povezivanju tri države. Vučić, koji je danas doputovao u dvodnevu posetu… »

Vučić: Srbija, Severna Makedonija i Albanija sutra u Skoplju potpisuju tri sporazuma

Novi magazin 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Skoplju da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija sutra potpisati tri sporazuma koji će doprineti dodatnom ekonomskom povezivanju tri države. Vučić, koji je danas doputovao u dvodnevu posetu… »

Srbija osvaja mini-Šengen

Vesti online 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u dvodnevnu posetu Skoplju, na sastanak sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom mini- Šengen. Ekonomska vizija… »

"Biće mnogo pogodnosti za ljude, bez obzira na naciju"

B92 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dobre vesti za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije. "Biće mnogo pogodnosti za ljude, bez obzira na naciju kojoj pripadaju u ove tri zemlje", kazao je Vučić danas tokom boravka u Skoplju. On se… »

Vučić: "Sutra ćete saznati pravo ime" VIDEO

B92 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao "Mini-Šengen". Kako je predsednik poručio tokom trenutnog boravka u Skoplju, još je važnije da će biti… »

Vučić: Srbija, Severna Makedonija i Albanija sutra u Skoplju potpisuju tri sporazuma

Radio sto plus 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Skoplju da će Srbija, Severna Makedonija i Albanija sutra potpisati tri sporazuma koji će doprineti dodatnom ekonomskom povezivanju tri države. Vučić, koji je danas doputovao u dvodnevu posetu… »

Vučić: Tri važna sporazuma u Skoplju, nadam se racionalnom rešenju problema u BiH

RTS 28.07.2021
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra u Skoplju biti potpisana tri sporazuma između Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Sutra i novo ime za inicijativu "mini Šengen". Aleksandar Vučić je rekao, da se jedan od sporazuma tiče bržeg… »

Vučić: Nametanje odluka protiv jednog naroda u BiH ne donosi dobro nikome

N1 Info 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Skoplju da nametanje odluka u Bosni i Hercegovini, usmerenih protiv jednog naroda, ne donosi dobro nikome. „Onaj ko je mislio da odluke mogu da se nameću i da budu usmerene protiv jednog naroda, čini… »

Vučić stigao u Skoplje na skup u okviru Mini Šengena, tri važna sporazuma u Skoplju

RTV 28.07.2021
BEOGRAD, SKOPLJE - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Skoplju sa premijerima Severne Makedonije i Albanije Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, u okviru regionalne inicijative "Mini Šengen". Vučić, Rama i Zaev održali su neformalni… »

Vučić u šetnji Skopljem sa Zaevom i Ramom

Nova 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošetao je večeras Skopljem sa svojim domaćinom makedonskim premijerom Zoranom Zaevom i premijerom Albanije Edijem Ramom. Tokom šetnje građani Skoplja prilazili su da se pozdrave sa zvaničnicima tri zemlje, a… »

Vučić prošetao skopljem sa ramom i zaevim: Građani prilazili srpskom predsedniku (foto)

Večernje novosti 28.07.2021
Foto: Printskrin TV Pink Vučić je najavio da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao "Mini Šengen", ali da je još važnije da će biti potpisana tri sporazuma koji će doneti promene na bolje u… »

Vučić: Potpisaćemo tri ključna sporazuma u Skoplju

Nova 28.07.2021
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutra u Skoplju biti potpisana tri sporazuma između Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Kako je rekao, jedan se tiče bržeg protoka roba i usluga između tri zemlje, drugi zajedničkog delovanja… »

Vučić iz Skoplja saopštio sjajne vesti: Mini Šengen dobija novo ime, potpisuju se tri važna sporazuma! (video)

Večernje novosti 28.07.2021
Foto: Printscreen Predsednik je poručio da ime inicijative mini Šengen nije toliko bitno, koliko njen sadržaj. Vučić je istakao da je ovo veoma važna poseta Skoplju i otkrio da će sutra biti potpisana tri sporazuma koji podrazumevaju brži protok… »

Altman: Neće biti velike koristi od promene imena “Mini Šengen”

Danas 28.07.2021
Vučić, Rama i Zaev su dosad održali osam sastanaka i ništa značajno se nije desilo, kaže za Danas Franc-Lotar Altman, nemački analitičar i stručnjak za odnose u ovom regionu. On tako komentariše najnoviji samit srpskog predsednika Aleksandra… »

Tri ključna sporazuma: Vučić u Skoplju: "Sutra odluka o novom imenu mini-šengena, za nas najvažniji sadržaj inicijative"

Blic 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka sa Zoranom Zaevim i Edijem Ramom u Skoplju, da će sutra biti poznato kako će se ubuduće zvati inicijativa mini-šengen, ali da je od samog naziva bitniji njen sadržaj. - Za Srbiju su… »

Vučić se obraća iz Skoplja: Ovo su velike vesti za Srbiju!

Vesti online 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Skoplja. Vučić je iz Skoplja poručio da ime inicijative mini Šengen nije toliko bitno, koliko njen sadržaj. Predsednik je rekao da je ovo veoma važna poseta Skoplju i istakao da će sutra… »

Vučić se obratio iz Skoplja: Mini Šengen dobija novo ime, sutra se potpisuju 3 važna sporazuma

Kurir 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru regionalne inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen". Predsednik je rekao da… »

Stigao Vučić, sutra potpisivanje tri važna dokumenta za Srbiju

B92 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u dvodnevnu posetu Skoplju. Tamo će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru regionalne inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini… »

Vučić stigao u Skoplje na skup u okviru "mini-Šengena"

RTS 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u dvodnevnu posetu Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru regionalne inicijative za saradnju poznate pod nazivom "mini… »

Vučić stigao u Skoplje na skup u okviru Mini Šengena

Nova 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u dvodnevnu posetu Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru regionalne inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini… »

Vučić stigao u Skoplje: Uskoro sastanci sa Zaevom i Ramom

Večernje novosti 28.07.2021
Foto D. Milovanović Vučić će sa premijerima Zaevom i Ramom učestvovati sutra na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Na forumu će, kako je najavljeno, biti objavljeno novo… »

Mini-Šengen između rezultata i kočnica – šta donosi sastanak u Skoplju

RTS 28.07.2021
Mogućnosti bolje ekonomske saradnje regiona danas i sutra u Skoplju će razmatrati privrednici iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Podsticaj saradnji daće i predsednik Aleksandar Vučić, kao i premijeri Edi Rama i Zoran Zaev. Kako je najavljeno… »

Marko Čadež: Pokrećemo novu budućnost na Balkanu posle velikog poslovnog foruma u Skoplju

Kurir 28.07.2021
BEOGRAD - Srbija, Albanija i Severna Makedonija otvoriće novu eru privredne i političke saradnje nakon velikog poslovnog foruma koji će sutra u Skoplju okupiti oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, a očekuje se preko 400 bilateralnih sastanaka… »

Čadež: Pokrećemo novu budućnost na Balkanu

Vesti online 28.07.2021
Srbija, Albanija i Severna Makedonija otvoriće novu eru privredne i političke saradnje nakon velikog poslovnog foruma koji će sutra u Skoplju okupiti oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, a očekuje se preko 400 bilateralnih sastanaka privrednika… »

Vučić danas i u četvrtak u Skoplju, sa Zaevom i Ramom na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju

RTS 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i u četvrtak u Skoplju, gde će se sastati sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevom i predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom… »

Čadež: Nova era privredne i političke saradnje

Danas 28.07.2021
Srbija, Albanija i Severna Makedonija otvoriće novu eru privredne i političke saradnje nakon velikog poslovnog foruma koji će sutra u Skoplju okupiti oko 350 kompanija sa Zapadnog Balkana, a očekuje se preko 400 bilateralnih sastanaka privrednika… »

Rađa li se novi Balkan koji neće biti talac EU?

Vesti online 28.07.2021
Regionalni sastanak lidera Srbije, Severne Makedonije i Albanije koji se održava u Skoplju pokazuje da se države iz ovog regiona opredeljuju za saradnju i traženje mehanizama da napreduju da ne bi ostali taoci politike proširenja EU, gradeći… »

Pokrećemo budućnost na Balkanu: Predsednik PKS Marko Čadež o privrednom skupu u Skoplju

Večernje novosti 28.07.2021
Foto: Zoran Žestić Zahteve privrede i ideju o jedinstvenom tržištu na kome bi kompanije mnogo lakše, jednostavnije i brže poslovale, u praksu treba da sprovede - politika. Zato će na ovom skupu učestvovati premijeri Albanije i Severne Makedonije… »

Vučić danas i sutra u Skoplju: Sastanci sa Ramom i Zevom- učestvovaće i na Ekonomskom forumu

Večernje novosti 28.07.2021
Foto: AP Vučić će tokom boravka u Skoplju sa premijerima Zaevom i Ramom učestvovati 29. jula na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Predsednik Srbije najavio je prošle… »

Očekuje se potpisivanje tri dokumenta: Vučić danas i sutra u Skoplju sa Zaevom i Ramom

Blic 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen". Vučić će… »

Predsednik Srbije danas i sutra u Skoplju: Sastanci sa Ramom i Zevom, učestvovaće i na Ekonomskom forumu

Kurir 28.07.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen". Vučić će… »

Vesti dana »