Povezane vesti

Referendum ne znači ništa: Neće se ukinuti dozvole za Rio Tinto

Pravda 28.07.2021
Generalna direktorka kompanije Rio Sava Vesna Prodanović izjavila je danas da će, ukoliko bi referendum o projektu "Jadar" bio negativan, kompanija morati da zauzme stav, jer ne postoji pravni okvir po kojem dozvole ne važe, ako je referendum… »

Hoće li Srbija dobiti rudnik litijuma? "O referendumu znamo ono što smo saznali iz medija"

B92 28.07.2021
U slučaju da bude referenduma o projektu "Jadar" i da odluka bude negativna kompanija Rio Sava Eksplorejšn će se prilagoditi. To je danas rekla generalna direktorka te kompanije, Vesna Prodanović. "Kompanija će morati da zauzme svoj stav, a videćemo… »

Rio Tinto: Eventualni referendum ne ukida izdate dozvole (VIDEO)

Beta 28.07.2021
Generalna direktorka Rio Sava Eksplorejšn, dela Rio Tinto, Vesna Prodanović izjavila je danas da kompaniji nije stiglo obaveštenje države o mogućem referendumu u vezi sa projektom "Jadar", ali je navela da bi, ukoliko bi se održao i bio negativan… »

Rio Tinto: Eventualni referendum ne ukida izdate dozvole

Beta video 28.07.2021
BEOGRAD - Generalna direktorka Rio Sava Eksplorejšn, dela Rio Tinto, Vesna Prodanović izjavila je danas da kompaniji nije stiglo obaveštenje države o mogućem referendumu u vezi sa projektom ``Jadar``, ali je navela da bi, ukoliko bi se održao i bio… »

Mijatović: Rio Tinto nije ponudio uverenja da će obećano biti poštovano

N1 Info 28.07.2021
Miroslav Mijatović iz Podrinjskog antikorupcijskog tima kaže da Rio Tinto nije ponudio nikakva uverenja da će obećano biti i ispoštovano i dodaje da u prilog tome ide i prošlost Rio Tinta. „Evo vidimo da je projekat, ja sad imam priliku da čujem… »

Rio Tinto o mogućem referendumu: Ne postoji pravni okvir koji ukida dozvole

N1 Info 28.07.2021
Projekat Jadar jeste nešto što utiče na životnu sredinu, ali će ti uticaji biti svedeni na najmanju moguću meru, kaže direktorka Rio Save Vesna Prodanović. Ona tvrdi da projekat neće uništiti ni poljoprivredu niti zagaditi vodene tokove. Kao… »

Nova.rs na Ćutinoj zemlji u dolini Jadra: Neka dođu Novak i patrijarh

Nova 28.07.2021
Nova.rs je u Gornjim Nedeljcima posetila novo imanje osnivača pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandra Jovanovića Ćute - parcelu koja se nalazi na mestu na kom Rio Tinto planira rudnik litijuma, čije otvaranje Ćuta i meštani planiraju da… »

Rio tinto spremio 2, 4 milijarde $ za rudnik u Srbiji: Kažu da im je to najveći grinfild na svetu

Telegraf 28.07.2021
Rio Tinto opredelio sredstva za realizaciju projekta Jadar. Kompanija Rio Tinto izdvojila je 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata u okviru Projekta Jadar u Loznici, jedan od najvećih grinfild… »

Rio Tinto opredelio 2,4 milijarde dolara za projekat "Jadar"

Nova ekonomija 28.07.2021
Kompanija Rio Tinto opredelila je 2,4 milijarde dolara za projekat Jadar u Srbiji, navodi se u saopštenju. U saopštenju se navodi da projekat još uvek čeka na potrebna odobrenja, dozvole i licience, kao i dogovore sa lokalnom zajednicom, Vladom Srbije… »

Rio Tinto opredelio 2,4 mlrd USD za projekat Jadar

Ekapija 28.07.2021
Kompanija Rio Tinto opredelila je 2,4 mlrd USD za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, saopštili su iz ove kompanije. Planirano je, kako ističu, da Jadar proizvodi litijum-karbonat kvaliteta pogodnog za… »

Rio Tinto opredelio 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar

Danas 27.07.2021
Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu. „Projekat Jadar… »

Vesti dana »