Povezane vesti

Bila sam trudna dok su me silovali u Etiopiji počinjena masovna napastvovanja žena i devojaka tokom sukoba u Tigraju

Bila sam trudna dok su me silovali u Etiopiji počinjena masovna napastvovanja žena i devojaka tokom sukoba u Tigraju

Kurir 11.08.2021
Etiopske vladine snage sistematski su silovale i zlostavljale stotine žena i devojaka tokom sukoba u Tigraju, navodi se u novom izveštaju Amnesti Internešnala. U izveštaju se dodaje da postoji sve veći broj dokaza da se silovanje koristi kao ratno… »
Amnesty International: Masovna silovanja žena tokom sukoba u Etiopiji

Amnesty International: Masovna silovanja žena tokom sukoba u Etiopiji

Slobodna Evropa 11.08.2021
Etiopske i eritrejske trupe silovale su stotine žena i devojaka tokom rata u Tigreju, podvrgavajući neke seksualnom ropstvu i sakaćenju, navodi se u izveštaju koji je objavila organizacija Amnesty International. Na osnovu intervjua sa 63 preživelih… »
Amnesti: Stotine žena i devojaka silovano i osakaćeno tokom sukoba u Etiopiji

N1 Info 11.08.2021
Sistematsko nasilje nad ženama i decom izuzetno je rasprostranjeno za vreme sukoba u etiopskoj regiji Tigraj, a stotine žena i devojaka bilo je izloženo silovanju i sakaćenju, stoji u izveštaju Amnesti Internešenela koji je objavljen u sredu… »
Amnesty: Počinjena su masovna silovanja žena i djevojčica tokom sukoba u Tigrayu

Amnesty: Počinjena su masovna silovanja žena i djevojčica tokom sukoba u Tigrayu

Al Jazeera 11.08.2021
Žene i djevojčice bile su žrtve pojedinačnog i grupnog silovanja, seksualnog ropstva, sakaćenja genitalija i drugih oblika mučenja. Sistematsko nasilje nad ženama i djecom iznimno je rašireno za vrijeme sukoba u etiopskoj regiji Tigray, a stotine… »

Nova 11.08.2021
Sistematsko nasilje nad ženama i decom izuzetno je rasprostranjeno za vreme sukoba u etiopskoj regiji Tigraj, a stotine žena i devojaka bilo je izloženo silovanju i sakaćenju, stoji u izveštaju Amnesti Internešenela koji je objavljen u sredu… »

Vesti dana »