Повезане вести

Учитељица дала изјаву, грађани се окупили испред Полицијске управе

Учитељица дала изјаву, грађани се окупили испред Полицијске управе

Радио сто плус 05.09.2021
Учитељица, као и директор Основне школе “Рифат Бурџевић Тршо” Нусрет Зуковић, позвани су раније по налогу Вишег тужилаштва на информативни разговор, због интонирања химне на почетку ове школске године. Међу окупљеним… »
Угљанин извео Аделу Мелајац Караахметовић из пу Нови Пазар (фото/видео/уживо)

Угљанин извео Аделу Мелајац Караахметовић из пу Нови Пазар (фото/видео/уживо)

ИндексОнлине 05.09.2021
НОВИ ПАЗАР – Учитељица Адела Мелајац Карахметовић пуштена је након саслушања у просторијама Полицијске управе Нови Пазар. Непосредно пре изласка из зграде, у просторије где је била саслушавана ушао је председник Странке… »
Учитељица која је у школи у Новом Пазару пуштала "бошњачку химну" дала изјаву полицији

Учитељица која је у школи у Новом Пазару пуштала "бошњачку химну" дала изјаву полицији

РТС 05.09.2021
Учитељица Основне школе "Рифат Бурџовић Тршо" Адела Мелајац Карахметовић дала је у Полицијској управи у Новом Пазару изјаву због пуштања "такозване бошњачке химне" првог дана нове школске године, уместо државне химне Србије… »
Учитељица није приведена по налогу просветне инспекције

Учитељица није приведена по налогу просветне инспекције

Данас 05.09.2021
Адела Мелајац Караахметовић, учитељица ОШ „Рифат Бурџевић Тршо“ у Новом Пазару, није приведена у полицијску станицу у том граду на основу налаза просветне инспекције, јер извештај инспекције није још ни сачињен, сазнаје Данас… »
Саслушана учитељица из Новог Пазара која није пустила ђацима химну Србије

Саслушана учитељица из Новог Пазара која није пустила ђацима химну Србије

Слободна Европа 05.09.2021
Учитељица локалне основне школе "Рифат Бурџовић-Тршо" Адела Мелајац Карахметовић дала је 5. септембра изјаву полицији у Новом Пазару, након што у тој школи првог дана школске године није емитована химна Србије. Претходно је… »
Учитељица из Новог Пазара дала изјаву поводом интонирања химне, грађани се окупили испред полиције

Учитељица из Новог Пазара дала изјаву поводом интонирања химне, грађани се окупили испред полиције

Радио 021 05.09.2021
Више десетина грађана окупило се данас испред Полицијске управе у Новом Пазару како би дали подршку учитељици Адели Караахметовић Мелајац, која је позвана на информативни разговор. Учитељица, као и директор Основне школе "Рифат… »
Саслушана учитељица Адела у Новом Пазару у пратњи супруга и брата изашла из полиције, деци на часу пустила бошњачку химну…

Саслушана учитељица Адела у Новом Пазару у пратњи супруга и брата изашла из полиције, деци на часу пустила бошњачку химну…

Курир 05.09.2021
Деци на првом часу 1. септембра уместо државне пустила бошњачку химну Ја син сам твој. БЕОГРАД - Учитељица Адела Караахметовић Мелајац јутрос је око 10 часова ушла у полицијску станицу у Новом Пазару. Наводно Према незваничним… »
ВИДЕО Пуштена учитељица из Новог Пазара, интервенисао Угљанин

ВИДЕО Пуштена учитељица из Новог Пазара, интервенисао Угљанин

Нова 05.09.2021
Учитељица Основне школе "Рифат Бурџовић Тршо" Адела Мелајац Карахметовић у Новом Пазару, која је јутрос приведена, пуштена је након саслушања у полицији, на инсистирање председник Странке демократске акције Санџака Сулејмана… »
Учитељица из Новог Пазара приведена због химне, па пуштена на захтев Угљанина

Учитељица из Новог Пазара приведена због химне, па пуштена на захтев Угљанина

Н1 Инфо 05.09.2021
Учитељица Основне школе "Рифат Бурџовић Тршо" Адела Мелајац Карахметовић у Новом Пазару приведена је, јер је уместо химне "Боже правде" у основној школи где је запослена пустила бошњачку химну "Ја син сам твој". Она је пуштена… »
Угљанин извео Аделу Мелајац Караахметовић из ПУ Нови Пазар (ФОТО/ВИДЕО/УЖИВО)

Угљанин извео Аделу Мелајац Караахметовић из ПУ Нови Пазар (ФОТО/ВИДЕО/УЖИВО)

Санџак хабер 05.09.2021
НОВИ ПАЗАР – Учитељица Адела Мелајац Карахметовић пуштена је након саслушања у просторијама Полицијске управе Нови Пазар. Непосредно пре изласка из зграде, у просторије где је била саслушавана ушао је председник Странке… »
Новопазарском школом у којој није пуштена химна бави се и Просветна инспекција

Новопазарском школом у којој није пуштена химна бави се и Просветна инспекција

Нова 05.09.2021
Химна Србије "Боже правде" првог дана школске године није емитована једино у Основној школи "Рифат Бурџовић Тршо" у Новом Пазару. Овим случајем бави се и Просветна инспекција, речено је за портал Нова.рс у Министарству просвете… »
Приведена учитељица због химне, протест испред полиције у Новом Пазару

Приведена учитељица због химне, протест испред полиције у Новом Пазару

Нова 05.09.2021
Учитељица Основне школе "Рифат Бурџовић Тршо" Адела Мелајац Карахметовић у Новом Пазару, која је уместо химне "Боже правде" у школи пустила такозвану бошњачку химну, приведена је данас, сазнаје "Нова.рс". Учитељица је… »
Саслушана учитељица из новог пазара: У полицији дала изјаву зашто је ђацима пустила бошњачку песму "Ја син сам твој", уместо…

Саслушана учитељица из новог пазара: У полицији дала изјаву зашто је ђацима пустила бошњачку песму "Ја син сам твој", уместо…

Блиц 05.09.2021
Адела Мелајац Карахметовић професорка Основне школе "Рифат Бурџовић Тршо" у Новом Пазару, саслушана је у полицији због тога што је уместо химне "Боже правде" у школи пустила такозвану бошњачку химну "Ја син сам твој". Она је… »
Саслушана учитељица из новог пазара: Адела Караахметовић Мелајац није хтела да да изјаву за медије (фото)

Саслушана учитељица из новог пазара: Адела Караахметовић Мелајац није хтела да да изјаву за медије (фото)

Вечерње новости 05.09.2021
Фото: Н.Кочовић Није желела да даје изјаве за медије, кратко се захваливши окупљенима на подршци који су јој скандирали "ти си понос ове чаршије". Фото: Н.Кочовић Према незваничним информацијама, изјаву у својству грађанина… »

Вести дана »