Povezane vesti

I u Republici Srpskoj usvojen Zakon o očuvanju ćiriličkog pisma

Politika pre 7 dana
BANjALUKA – Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas, po hitnom postupku, Zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma. Za zakon je na posebnoj sednici Narodne skupštine RS, održanoj na Dan srpskog… »

Narodna Skupština RS usvojila zakon o zaštiti ćirilice i jezika

Slobodna Evropa pre 7 dana
Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) u srijedu, 15. septembra, na Dan nacionalnog jedinstva, slobode i zastave Republike Srpske i Srbije, usvojila je Prijedlogu Zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog… »

Hrvatima zasmetao Vučićev govor Mediji iz regiona osuli paljbu po Srbiji zbog proslave praznika! (foto)

Srbija danas pre 7 dana
Šokantno je to na kakve reči su sve spremni. Hrvati ne prestaju da provociraju iz dana u dan. Ovog puta, zasmetale su im reči koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristio tokom obraćanja na Hrvatski Index preneo je da "predsednik Aleksandar… »

Dodik: Mi želimo samo ono što je naše, ne želimo ništa tudje

Novi magazin pre 6 dana
Srpski član Predsedništva BiH Miroslav Dodik rekao je danas u Beogradu da je ponosan na to što su danas zajedno i Skupština Srbije i Skupština Republike Srpske usvojili zakon o zaštiti ćirilice. "To je deo zajedničkih naših napora i našeg… »

Vučić: Vodiću Srbiju da bude još jača da može da zaštiti svakog srpskog čoveka

Radio sto plus pre 6 dana
On je poručio da „samo jednu stvar mora da kaže svima koji su prethodnih dana pretili Srbiji, koji su izmišljali izjave koje nije dao, reči koje nikad nije izgovorio, a to im je bilo potrebno da bi još jedan žig sramote stavili na čelo srpskom… »

FOTO: Počasna artiljerijska paljba na Kalemegdanu povodom Dana srpskog jedinstva

N1 Info pre 6 dana
Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, pripadnici Gardijskog bataljona izvršili su počasnu artiljerijsku paljbu na Kalemegdanu.… »

Artiljerija zagrmela na Kalemegdanu: Počasna paljba za Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (foto)

Srbija danas pre 6 dana
Predsednik Srbije je izdao naređenje za paljbu. Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, po naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, pripadnici Gardijskog bataljona… »

Vučić: Nikada se više nikome nećemo izvinjavati za srpsku trobojku

Sputnik pre 6 dana
Nikada se više nećemo nikome izvinjavati za srpsku trobojku. Nosićemo je ponosno od Australije do Južne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj… »

"Praznik slobode, jedinstva i mira" Srbija pokazala svu svoju lepotu i značaj

Srbija danas pre 6 dana
Srbija danas proslavlja Dan jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana srpskoj jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da se radi o prazniku… »

Nikad jača izjava predsednika Vučića! Zbog ovih reči oni koji napadaju Srbiju trebaju da zaneme

Srbija danas pre 6 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je svima onima koji su izmišljali izjave koje nije dao i koji su napadali Srbiju da nema nameru da se izvinjava za bilo šta i da im se pravda. Povodom Dana srpskog jedinstav, slobode i nacionalne zastave… »

"Neka živi srpsko jedinstvo, sloboda i trobojka" Predsednik Vučić podelio fotografiju veličanstvenog prizora

Srbija danas pre 6 dana
Predsednik je podelio veličanstvenu fotografiju na društvenoj mreži Instagram. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras okupljenom narodu na Savskom trgu - mestu gde je održana centralna manifestacija proslave Dana srpskog jedinstva… »

Dodik: Imamo svoju Republiku, ali naša država je i Srbija

Sputnik pre 6 dana
Mi u Republici Srpskoj smo zagledani u Srbiju, i mi je volimo. Mi imamo svoju Republiku, ali naša država je i Srbija, rekao je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obeležavanju Dana srpskog… »

Centralna proslava Dana srpskog jedinstva /video, foto/

Sputnik pre 6 dana
Na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji, održana je centralna manifestacija povodom Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koju su zajednički obeležile Srbija i Republika Srpska. Svečanost je završena veličanstvenim vatrometom uz… »

Raduj se Srbijo! Naš narod danas slavi svoja dva ideala - jedinstvo i slobodu

Srbija danas pre 6 dana
Srbija danas proslavlja Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Srbija danas slavi trojni praznik - dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i dva srpska ideala - jedinstvo i slobodu, poručeno je večeras na centralnoj… »

Dodik moćnim rečima zatresao čitav region: "Mi imamo svoju republiku, ali naša otadžbina je Srbija"

Srbija danas pre 6 dana
Milorad Dodik nikada nije bio iskreniji. Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik je počeo je govor citirajući pesnika Aleksu Šantića. - Svuda tamo gde je srpska duša koja, tamo je meni otadžbina moja! - citirao je Dodik. On je podsetio da… »

Visoko Srpska trobojka i u Severnoj Makedoniji

Alo pre 6 dana
Povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Kučevištu i čitavom regionu Skopske Crne Gore bilo je dostojanstveno obeležavanje dana svesrpskog jedinstva. Naime, omladina Kučevišta i Srpski kulturno-prosvetni i… »

RS usvojila zakon o zaštiti srpskog jezika i ćirilice, Klub Bošnjaka najavio veto

Novi magazin pre 6 dana
Narodna skupština Republike Srpske danas je po hitnom postupku usvojila Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma. "Ovim zakonom uređuju se sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i… »

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave: Da li su Srbi ujedinjeni u očuvanju nacionalnog identiteta?

Kurir pre 6 dana
Srbija i Republika Srpska prvi put obeležavaju zajednički praznik - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Slavi se 15. septembra na dan kada je 1918. godine probijen Solunski front.U svim opštinama u Srbiji i Republici Srpskoj trgovi i… »

Trobojke obojile svet! Srpske ambasade, konzulati i misije okićene srpskom zastavom (foto)

Srbija danas pre 6 dana
U obeležavanje praznika na ovaj način su se uključila i udruženja srpske dijaspore, koja okupljaju, kako iseljenike iz Srbije, tako i Srbe iz svih država regiona. U svih 109 diplomatsko-konzularnih predstavništva Srbije na svim kontinentima, od… »

Dodik: Istorijski dan za Republiku Srpsku i Srbiju

Politika pre 6 dana
BANjALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nazvao je današnji dan istorijskim i naglasio da mu je drago što pripada političarima koji su kreirali Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Dodik je u Narodnoj skupštini… »

Skupština Republike Srpske po hitnom postupku usvojila Zakon o zaštiti ćirilice

N1 Info pre 6 dana
Skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma. Zakonom se uređuju sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i ćirilice u… »

Narodna skupština Republike Srpske usvojila Zakon o zaštiti jezika i ćiriličkog pisma

RTS pre 6 dana
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma po hitnom postupku. Ovim zakonom uređuju se sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i… »

Dodik: Dan srpskog jedinstva nije usmeren protiv ostalih naroda u BiH

Novi magazin pre 6 dana
Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da današnji dan, kada se slavi Dan srpskog jedinstva, nije usmeren protiv ostalih naroda u BiH. "Ovaj dan zaslužuje dostojanstvo. Ovo nije upereno protiv drugih naroda u BiH. Spreman sam da to dokazujem… »

Stanivuković: Granice Srbije i Republike Srpske samo su linije u atlasu

Vesti online pre 6 dana
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ističući da su veze Srbije i Republike Srpske neraskidive i nikad snažnije. “U danima kada slavimo jedinstvo srpskog naroda, slobodu i… »

Dodik: Dan srpskog jedinstva nije usmeren protiv ostalih naroda u BiH

N1 Info pre 6 dana
Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da današnji dan, kada se slavi Dan srpskog jedinstva, nije usmeren protiv ostalih naroda u BiH. „Ovaj dan zaslužuje dostojanstvo. Ovo nije upereno protiv drugih naroda u BiH. Spreman sam da to… »

Borenović: Srpsko jedinstvo se ne sme koristiti u dnevnopolitičke svrhe

Novi magazin pre 6 dana
Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, upozorivši da se pojam "srpsko jedinstvo" ne sme koristiti u dnevnopolitičke svrhe. Navodeći da je današnji dan… »

Mnogi će ga zbog ovog zamrzeti Draško Stanivuković na Dan srpskog jedinstva izazvao potres sa obe strane Drine

Alo pre 6 dana
Stanivuković veruje da će doći vremena kada će oni koji prave podele između našeg naroda otići u prošlost. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ištičući da su veze… »

Dveri: Dan nacionalnog jedinstva je nacionalni, a ne Vučićev praznik

Radio sto plus pre 6 dana
Dveri su u saopštenju pozdravile što je datum početka proboja Solunskog fronta proglašen za nacionalni i državni praznik. Taj pokret smatra i da je danas „preko potrebno srpsko jedinstvo i sloboda“, a da sve to, kako je navedeno, „simboliše… »

"Odajemo počast herojima": Čestitke iz Republike Srpske povodom Dana srpskog jedinstva

Večernje novosti pre 6 dana
Foto: SPS - Jedan narod, jedna zastava i jedna želja svih nas za mir i prosperitet u kojem pamtimo naše žrtve i odajemo počast herojima koji su se pod ovom zastavom borili za slobodu. Srećan vam 15. septembar - poručio je Selak. Foto: NPS Darko… »

U Banjaluci počela svečana akademija povodom Dana srpskog jedinstva (foto, video)

Blic pre 7 dana
Svečana akademija povodom obeležavanja 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave počela je večeras u Banjaluci u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske, te predstavnika Srbije. Akademiji na platou ispred Hrama… »

“Nikada veće jedinstvo između Srpske, Srbije i SPC” Dodik na svečanoj akademiji povodom 15. septembra (foto, video)

Blic pre 7 dana
Nikada nije bilo veće jedinstvo nego danas između Republike Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH na Svečanoj Akademiji povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. - Uvek… »

Kisić Tepavčević povodom Dana srpskog jedinstva: Danas slavimo slobodu, ono za šta smo se u prošlosti borili i za šta…

Blic pre 7 dana
Srpski narod je jedan i nedeljiv, njegova prošlost i budućnost su zajedničke i niko nikada neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda, poručila je večeras u Banjaluci ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Darija… »

Dodik na akademiji: Nikad veće jedinstvo između Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve

Večernje novosti pre 7 dana
Foto G. Šurlan - Uvek smo stajali i branili slobodu svoju. Naše pismo je bilo potrebno da sačuvamo svoj identitet. Jedan gorostas za naš narod, a to je Srpska pravoslavna crkva, učinila je sve da očuva naš jezik, pismo, naš govor, krsnu slavu… »

Jačanje veza sa Srbijom prioritet: Željka Cvijanović na Svečanoj akademiji uoči Dana srpskog jedinstva, slobode i…

Večernje novosti pre 7 dana
Foto: G. Šurlan Cvijanović je u govoru na Svečanoj akademiji povodom obežavanja 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Banjaluci rekla da se danas kada se u Srpskoj govori o jedinstvu ne misli na jednoumlje, niti na… »

Vesti dana »