Povezane vesti

Premijer Haitija optužen za atentat na predsednika

Politika 15.09.2021
Smenjeni državni tužilac haićanske prestonice Port-o-Prensa danas je, samo nekoliko sati pre smene, zatražio od suda da optuži premijera Arijela Enrija za saučesništvo u svirepom ubistvu predsednika Žovenela Moiza i zabrani mu da napusti zemlju… »

Haiti, tužilac optužio premijera za ubistvo predsednika, pa smenjen

RTS 15.09.2021
Državni tužilac haićanske prestonice Port-o-Prensa, samo nekoliko sati pre smene, zatražio je od suda da optuži premijera Arijela Enrija za saučesništvo u ubistvu predsednika Žovenela Moiza i zabrani mu da napusti zemlju. U pismu o otpuštanju… »

Haos na haitiju Tužilac optužio premijera za ubistvo predsednika: Smenjen momentalno zbog ozbiljne greške, a sada mu i prete

Kurir 15.09.2021
Haićanski tužilac smenjen je svega nekoliko sati pošto je zatražio od suda da da optuži premijera Arijela Enrija za saučesništvo u ubistvu predsednika Žovenela Moiza. Tužilac Port-o-Prensa, Bed-Ford Klod podneo je zahtev sudu da pozove Anrija na… »

Premijer Haitija smenio tužioca koji je hteo da ga optuži za ubistvo predsednika

Glas Amerike 15.09.2021
PORT O PRENS — Premijer Haitija Arijel Anri smenio je državnog tužioca koji je hteo da ga optuži za učestvovanje u ubistvu predsenika Žovanela Moiza. Moiz je ubijen 7. jula u svojoj kući u Port o Prensu, a Haiti je posle toga upao u ustavnu i… »

Haiti klizi u haos?

B92 15.09.2021
Port o Prens -- Smenjeni državni tužilac haićanske prestonice Port-o-Prensa, samo nekoliko sati pre smene, zatražio od suda da optuži premijera za saučesništvo u ubistvu Moiza. Podsetimo, predsednik Žovenel Moiz svirepo je ubijen u svojoj… »

Državni tužilac Haitija tražio optužnicu za premijera zbog ubistva predsednika, a onda je ekspresno smenjen

Blic 15.09.2021
Državni tužilac Haitija Ved-Ford Klod smenjen je nakon što je pozvao na podizanje optužnice protiv premijera Arijela Anrija zbog umešanosti u ubistvo predsednika te zemlje Žovnela Moiza. On je smenjen juče, a novi tužilac imenovan je samo nekoliko… »

Haiti: Tužilaštvo traži optužnicu za premijera zbog ubistva predsjednika

Al Jazeera 15.09.2021
U pismu koje je tužilastvo dostavilo sudu navodi se da je Henry dva puta komunicirao sa ključnim osumnjičenim za Moiseovo ubistvo. Državno tužilaštvo Haitija zatražilo je od suda koji vodi istragu ubistva predsjednika Jovnela Moisea da optuži… »

Obrt u slučaju ubistva predsednika haitija: Tužilaštvo traži optužnicu protiv sadašnjeg premijera

Večernje novosti 14.09.2021
Foto: Printskrin/Jutjub U pismu koje je tužilastvo dostavilo sudu navodi se da je Anri dva puta komunicirao sa ključnim osumnjičenim za Moizovo ubistvo 7. jula, tokom noći kada se zločin dogodio, a taj osumnjičeni, bivši funkcioner ministarstva… »

Tužilaštvo Haitija traži optužnicu za premijera zbog ubistva Moiza

Blic 14.09.2021
Državno tužilaštvo Haitija zatražilo je od suda koji vodi istragu ubistva predsednika Žovnela Moiza da optuži premijera Arijela Anrija i naložilo nadležnim službama da mu ne dozvole da napusti zemlju. U pismu koje je tužilastvo dostavilo sudu… »

Vesti dana »