Povezane vesti

Usvojen Zakon o očuvanju ćiriličkog pisma

Politika pre 6 dana
Skupština Srbije usvojila je danas, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličkog pisma. Donošenje zakona je inicirao predsednik Vučić, kao i član… »

Patrijarh Porfirije: Neka nam je srećan Dan jedinstva

Vesti online pre 6 dana
Na ceremoniji na Savskom trgu građanima se obratio patrijarh Porfirije. – Neka nam je srećan Dan jedinstva i zastave. Porodica nije cilj koji je dat sam po sebi, nego da bismo se učili i rasli u jedinstvu različitosti. Ne možemo voleti druge koji… »

"Običan čovek kad vidi pekaru gde je nešto na latinici i pored gde je pisano ćirilicom..." VIDEO

B92 pre 5 dana
Skupština Srbije usvojila je Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličkog pisma. Donošenje zakona inicirali su predsednik Vučić i član Predsedništva BIH Milorad Dodik, pa je istovetan zakon usvojen i u… »

Dan srpskog jedinstva Vučić: Srbija samo traži ono što imaju drugi, ni više, ali ni manje! (video)

Kurir pre 5 dana
Intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije, "Moja Republika" i "Bože pravde", na Savskom trgu je počela svečana ceremonija obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. - Kralj Petar I je 1911. uručio 51 pukovsku zastavu svojoj… »

Predsednik Vučić objavio fotografiju impresivnog vatrometa

Dnevnik pre 5 dana
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon centralne manifestacije proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na Savskom trgu podelio fotografiju impresivnog vatrometa sa kraja svečane ceremonije. "Neka živi srpsko… »

(Uživo) Obeležen dan srpskog jedinstva: Svečanost završena uz moćan vatromet, odjekivalo 'Vostani Serbie' (foto/video)

Mondo pre 5 dana
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se širom Srbije i Republike Srpske, a građani su pozvani da na svojim domovima istaknu zastave. Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se širom Srbije i Republike… »

Svečano obeležen Dan srpskog jedinstva, centralna manifestacija na Savskom trgu

N1 Info pre 5 dana
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se u Srbiji i Republici Srpskoj. Vlade Srbije i RS odlučile su da taj praznik bude 15. septembra, na dan kada je 1918. godine u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front. Centralna… »

Patrijarh: Čovek prvo mora da izgradi sebe iznutra da bi mogao da gradi jedinstvo sa drugima

Beta pre 5 dana
Patrijarh Porfirije izjavio je danas da prvenstveno čovek mora sebe da izgradi iznutra da bi mogao da gradi jedinstvo sa drugim narodima. Patrijarh je istakao da čovek "pre svega" mora da upozna sebe i svoje, a ne drugi da mu govore ko je on. "Gradjenje… »

Patrijarh Porfirije: Ne možeš biti svetski, a da nisi svoj

RTS pre 5 dana
Ne možeš biti svetski, a da nisi svoj, tek kada si upoznao sebe i kada si svoj, kada si jedno u sebi i sa svojim, kada si jedno sa svojim narodom, stekao si instrument kojim ćeš upoznati svet, poručio je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije… »

Svetkovina bez pravog svetkovanja

Danas pre 5 dana
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, obeležava se danas po drugi put, u Srbiji i Republici Srpskoj. Na isti dan prošle godine, nije bilo većih manifestacija koje bi novouvedeni praznik uveličale. Centralne beogradske ulice su okićene… »

Nole, srbine - tako se slavi praznik! Đoković objavio fotografiju koja će oduševiti celu Srbiju, to je veliki šampion

Mondo pre 5 dana
Sjajan potez Novaka Đokovića. Sjajan potez Novaka Đokovića. Tokom celog dana se u Srbiji i Republici Srpskoj slavi Dan srpskog jedinstva. Centralna manifestacija održaće se u Beogradu, biće zatvoren veliki broj ulica, a dok se to čeka oglašavaju… »

Patrijarh Porfirije: Ne možeš biti svetski, a da nisi svoj

Nova pre 5 dana
"Ne možeš biti svetski, a da nisi svoj. Tek kada si jedno sa svojim narodom, spreman si da spoznaš druge narode. Ne možeš poštovati druge, a da ne poštuješ sebe. Ni drugi te neće poštovati, ako sam ne poštuješ sebe i svoje, rekao je patrijarh… »

Usvojen Zakon o ćirilici

Radio 021 pre 5 dana
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas jednoglasno Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma. Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je u 13. septembra predstavila predlog zakona i istakla… »

Dan srpskog jedinstva: Vučić poručio - Nikada više za srpsku trobojku nećemo da se izvinjavamo (foto/video)

Večernje novosti pre 5 dana
Foto: P. Milošević Datum, 15. septembar, izabran je zato što je tog dana 1918. godine probijen Solunski front. Praznik se slavi od prošle godine. Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se širom Srbije i Republike Srpske, a… »

Ne možeš biti svetski, kada nisi svoj: Jake reči o jedinstvu patrijarha Porfirija povodom velikog praznika

Večernje novosti pre 5 dana
Foto: P. Milošević - Kažem različit, a ne suprostavljen, ne protivrečan drugome - rekao je patrijarh. On je podsetio da porodica nije cilj sama po sebi, već učilište. Foto: P. Milošević Patrijarh je rekao da moramo voleti svoju porodicu, ali i… »

Usvojen zakon o očuvanju ćiriličkog pisma: Ko je u obavezi da koristi ćirilicu?

Pravda pre 5 dana
Skupština Srbije usvojila je danas, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličkog pisma. Donošenje zakona je inicirao predsednik Vučić, kao i član… »

Usvojen Zakon o očuvanju ćiriličkog pisma

RTS pre 5 dana
Skupština Srbije usvojila je, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličkog pisma. Donošenje zakona je inicirao predsednik Vučić, kao i član Predsedništva… »

U Banjaluci hapšenja zbog spornih nabavki, Dodik pita zašto na Dan srpskog jedinstva

Danas pre 5 dana
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svako ko radi javni posao i ogreši se zakon treba da bude procesuiran, ali da mu nije jasno zašto se MUP Republike Srpske odlučio za hapšenja na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne… »

RS usvojila zakon o zaštiti srpskog jezika i ćirilice, Klub Bošnjaka najavio veto

Danas pre 5 dana
Narodna skupština Republike Srpske danas je po hitnom postupku usvojila Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma. „Ovim zakonom uređuju se sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda… »

Po hitnom postupku: Republika Srpska usvojila Zakon o zaštiti jezika i ćiriličkog pisma

Pravda pre 5 dana
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma po hitnom postupku. Ovim zakonom uređuju se sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i… »

Đoković slavi Dan srpskog jedinstva: Novak okačio fotografiju koja pokazuje koliko poštuje svoju zemlju (FOTO)

Vesti online pre 5 dana
Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je takmičenje na US openu, gde je u velikom finalu poražen od Danila Medvedeva, kako je trenutno u Beogradu iskoristio je momenat da proslavi bitan datum za Srbiju. Kao i svakog 15. septembra, proslavlja… »

Kolona automobila sa srpskim zastavama prošla ulicama Novog Sada

Dnevnik pre 5 dana
Srbija i Republika Srpska obeležavanju danas 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Inače, ovo je dan kada je u Prvom svetskom ratu 1918. godine srpska vojska sa saveznicima probila Solunski front. Tim povodom, danas popodne… »

Srpska trobojka na zgradi u Nikšiću

Sputnik pre 5 dana
Na terasi jedne stambene zgrade u Nikšiću istaknuta je srpska trobojka na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Podsetimo, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave ustanovljen je prošle godine, a 15. septembar je izabran kao… »

Ambasador na Kipru Marko Blagojević: Neka je blagosloven i večan srpski narod i srpske zemlje!

Kurir pre 5 dana
Ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Srpska zastava na ambasadi Srbije u Nikoziji Saopštenje prenosimo u celosti: "Danas, 15. septembra, srpski narod obeležava praznik jedinstva… »

Đoković po ko zna koji put pokazao koliko voli Srbiju: Novak podržao praznik nacionalne zastave (foto)

Večernje novosti pre 5 dana
Foto: AP Najbolji teniser sveta i veliki patriota Novak Đoković nije propustio priliku da podrži ovaj praznik. Naime, osvajač 20 grend slem titula je na Instagram priči okačio sliku srpske zastave. Ovo je još jedan dokaz koliko je Đoković ponosan… »

Za sat vremena zatvara se širi centar grada: Počinju defilei, a u 18,15 centralna manifestacija: Detaljan spisak zatvorenih…

Blic pre 5 dana
Još oko dva sata ostalo je do početka centralne manifestacije povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koja se organizuje na Savskom trgu. Defilei počinju nešto ranije, a u 17 časova za saobraćaj se zatvara širi centar grada… »

Usvojen Zakon o očuvanju ćiriličkog pisma

Dnevnik pre 5 dana
BEOGRAD: Skupština Srbije usvojila je danas, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličkog pisma. Donošenje zakona je inicirao predsednik Vučić, kao i član… »

Usvojen Zakon o ćirilici

B92 pre 5 dana
Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličkog pisma. Propis je usvojen na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Donošenje zakona je inicirao predsednik Aleksandar… »

Skupština Srbije odlučila: Usvojen Zakon o zaštiti ćirilice

Večernje novosti pre 5 dana
Foto M. Anđela Ovim propisom, inače, predviđeno je ko sve ima obavezu da koristi ćirilično pismo, proširen je krug subjekata koji imaju tu obavezu, pa tu spadaju preduzeća koja imaju većinsko učešće javnog kapitala, kao i javni servisi RTS-a i… »

Usvojen zakon o upotrebi srpskog jezika i zaštiti ćirilice: 191 poslanik glasao za, posle usvajanja usledio je gromoglasan…

Kurir pre 5 dana
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije danas su jednoglasno usvojili Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma, i to kako je i najavljeno simbolično na novoustanovljeni praznik Dan srpskog jedinstva… »

I u RS usvojen Zakon o očuvanju ćiriličkog pisma

Nova pre 5 dana
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas, po hitnom postupku, Zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma. Za zakon je na posebnoj sednici Narodne skupštine RS, održanoj na Dan srpskog jedinstva… »

Bošnjaci traže ukidanje! Srpska usvojila Zakon o zaštiti i očuvanju ćirilice

Večernje novosti pre 5 dana
Foto: NSRS Zakonom predviđa jedinstven pristup očuvanju jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma kao nematerijalnog kulturnog nasleđa, a što podrazumeva obavezu svih organa, organizacija i drugih pravnih lica da, prilikom korišćenja ćirilice u… »

Mile se solidarisao sa Srbijom: Skupština RS donela zakon koji će razbesneti sve srbomrsce u BiH

Srbija danas pre 5 dana
Srbija i Republika Srpska obeležavaju danas Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas, po hitnom postupku, Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma… »

Usvojen zakon o zaštiti ćirilice, poslanici uglavnom o Vučiću i stradanju Srba

Danas pre 5 dana
Poslanici Skupštine Srbije danas su jednoglasno usvojili Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma, i to kako je i najavljeno simbolično na novoustanovljeni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i… »

Usvojen zakon o ćirilici

RTV pre 5 dana
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas jednoglasno Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma. Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je u 13. septembra predstavila predlog zakona… »

Poslanici usvojili Zakon o zaštiti ćirilice

N1 Info pre 5 dana
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su jednoglasno Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma. Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je 13. septembra predstavila predlog zakona i istakla da se on… »

Usvojen zakon o zaštiti ćirilice

Novi magazin pre 5 dana
Poslanici Skupštine Srbije danas su jednoglasno usvojili Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma, i to kako je i najavljeno simbolično na novoustanovljeni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i… »

Kraj sednice: Usvojen Zakon o zaštiti srpskog jezika i ćirilice, na redu Veće naroda

Blic pre 5 dana
Narodna skupština Republike Srpske, po hitnom postupku, usvojila je Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma. Zakon ide u Veće naroda Republike Srpske, a Klub Bošnjaka je već najavio da će tražiti zaštitu… »

Usvojen Zakon o zaštiti ćirilice

Blic pre 5 dana
Skupština Srbije usvojila je danas, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličnog pisma. Donošenje zakona je inicirao predsednik Vučić, kao i član… »

Skupštine Srbije i Republike Srpske usvojile zakone o zaštiti ćirilice

Sputnik pre 5 dana
Narodne skupštine Srbije i Republike Srpske usvojile su zakone o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma. Ovim zakonom uređuju se sistem zaštite, očuvanja i način korišćenja jezika srpskog naroda i ćiriličkog… »

Nova odluka skupštine Srbije - kazne i do pola miliona! Usvojen zakon, ko ne poštuje moraće da plati

Mondo pre 5 dana
Skupština Srbije usvojila je Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma, čime je ćirilica, nakon dugo vremena, stavljena pod zaštitu države. Skupština Srbije usvojila je Zakon o upotrebi srpskog jezika… »

Usvojen novi Zakon u skupštini Srbije! Ova stvar je od danas pod zaštitom države

Srbija danas pre 5 dana
Tokom rasprave, iz Skupštine je poručeno i da donošenje zakona ne ugrožava nikog ko govori drugim jezikom ili piše latinicom. Skupština Srbije usvojila je Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma… »

"Dan tradicije" otvoren defileom u "Knezu"

RTV pre 5 dana
BEOGRAD - Prva manifestacija "Dan tradicije", koju organizuju Dečji kulturni centar u Beogradu i Udruženje koreografa narodnih igara Srbije,počeo je danas, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, svečanim defileom kroz Knez Mihailovu… »

Poslanici o zakonu o zaštiti i očuvanju ćirilice

RTS pre 5 dana
Poslanici Skupštine Srbije glasaće o Predlogu zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćirličkog pisma. Prethodno će raspravljati o amandmanima koje je na taj predlog zakon podnela poslanička grupa Saveza… »

Poslanici će danas usvojiti zakon o zaštiti i očuvanju ćirilice

Danas pre 5 dana
Poslanici Skupštine Srbije nastavili danas rad razmatranjem amandmana na Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma, koji uređuje širu upotrebu srpskog jezika i mere za zaštitu ćirilice. Na Predlog… »

Da li su stanari zgrada dužni da kače trobojku za praznik? Od ove godine postoje nova pravila

Blic pre 6 dana
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se sutra, 15. septembra, manifestacijama na više mesta u Beogradu. Tim povodom, na pojedinim stambenim zgradama već je okačena srpska trobojka, pa se postavlja pitanje da li je reč o… »

Vesti dana »