Povezane vesti

Srbija i Srpska obeležile Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave /video, foto/

Sputnik 15.09.2021
Srbija i Republika Srpska obeležavaju zajednički praznik — Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a tim povodom u Beogradu se održavaju brojne manifestacije. Datum, 15. septembar, izabran je jer je na taj dan 1918. godine probijen… »

Plenković o pozivima iz Srbije: Ne želim ping-pong žestokih izjava

Slobodna Evropa 15.09.2021
Praznik u Srbiji Dan srpskog jedinstva 15. rujna, u Hrvatskoj će biti obilježen jedino u Puli. Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je kako je inicijativa srpskog predsjednika Aleksandra Vučića o vješanju zastava pokrenuta da prouzroči… »

Plenković: Poziv Srbima u regionu da istaknu srpske zastave provokacija

Novi magazin 15.09.2021
Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocenio je danas kao provokaciju to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Srbe u regionu da 15. septembra na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave istaknu srpske zastave. "Takve akcije nemaju… »

Plenković: Temu ratne štete i eventualnih tužbi prema Srbiji svakako nismo smetnuli s uma

Beta video 15.09.2021
ZAGREB – „Što se tiče ratne štete i eventualnih tužbi prema Srbiji, to je tema koju ni na koji način nismo smetnuli s uma“, rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković, dodavši da je „istina o Domovinskom ratu u Hrvatskoj, ali i… »

Plenković: Nismo smetnuli s uma tužbu protiv Srbije

Pravda 15.09.2021
Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da Zagreb nije smetnuo s uma podizanje tužbe protiv Srbije i zahteva za ratnu odštetu, dodavši da se na tome radi. Hrvatski sabor otpočeo je redovno jesenje zasedanja sa "aktuelnim prepodnevom", kada… »

"Srpska zastava? Provokacija"

B92 15.09.2021
Zagreb -- Premijer Andrej Plenković nazvao je provokacijom poziv Aleksandra Vučića Srbima u svetu da istaknu srpsku zastavu povodom praznika Dana srpskog jedinstva. "Takve akcije nemaju drugi smisao, osim provokacije", rekao je Plenković u hrvatskom… »

"Tužićemo Srbiju, nismo smetnuli s uma"

B92 15.09.2021
Zagreb -- Hrvatska nije smetnula s uma podizanje tužbe protiv Srbije i zahteva za ratnu odštetu, na tome se radi, rekao je danas premijer Andrej Plenković. Na molbu jednog poslanika da parlament osudi poziv srpskog predsednika Aleksandra Vučića za… »

Plenković: Poziv Srbima u regionu da istaknu srpske zastave provokacija

N1 Info 15.09.2021
Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocenio je kao provokaciju to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Srbe u regionu da 15. septembra na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave istaknu srpske zastave. „Takve akcije nemaju… »

Trobojka i Vučić mu najviše smetaju: Plenković o pozivu predsednika Srbije - ponaša se "zrelo", a besni zbog zastave

Večernje novosti 15.09.2021
Foto: Novosti - Takve akcije nemaju drugi smisao osim provokacije - ocenio je Plenković i nazvao to "ožiljcima Miloševićevog režima" koji još uvek živi u regionu. "Svaka vrsta ovakve poruke je zbog ozazivanja negativnog efekta, a Hrvatska je zrela… »

Plenković: To je provokacija!

Alo 15.09.2021
Premijer Andrej Plenković nazvao je provokacijom poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbima u svetu da istaknu srpsku zastavu povodom današnjeg praznika Dana srpskog jedinstva. ”Takve akcije nemaju drugi smisao, osim provokacije”, rekao je… »

Plenković: Radi se na tužbi za ratnu odštetu protiv Srbije

Politika 15.09.2021
ZAGREB – Hrvatska nije smetnula s uma podizanje tužbe protiv Srbije i zahteva za ratnu odštetu, na tome se radi, rekao je danas premijer Andrej Plenković u Saboru, a na molbu jednog poslanika da parlament osudi poziv srpskog predsednika Aleksandra… »

Plenković: Nismo smetnuli s uma tužbu protiv Srbije

RTS 15.09.2021
Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da Zagreb nije smetnuo s uma podizanje tužbe protiv Srbije i zahteva za ratnu odštetu, dodavši da se na tome radi. Hrvatski sabor otpočeo je redovno jesenje zasedanja sa "aktuelnim prepodnevom", kada… »

Plenković: Nismo smetnuli s uma tužbu protiv Srbije i zahteva za ratnu odštetu

N1 Info 15.09.2021
Premijer Hrvatske Andrej Plenković odgovarajući na poslanička pitanja u Saboru je rekao da Zagreb nije smetnuo s uma podizanje tužbe protiv Srbije i zahteva za ratnu odštetu, dodavši da se na tome radi. “Presude Haškog suda pratimo i analizirali… »

Plenković: Nismo smetnuli s uma tužbu protiv Srbije, na tome se radi

RTV 15.09.2021
ZAGREB - Hrvatska nije smetnula s uma podizanje tužbe protiv Srbije i zahteva za ratnu odštetu, na tome se radi, rekao je danas premijer Andrej Plenković u saboru, a na molbu jednog poslanika da parlament osudi poziv srpskog predsednika Aleksandra… »

Plenković preti Srbiji tužbama! Premijer Hrvatske zahteva ratnu odštetu

Večernje novosti 15.09.2021
Foto Tanjug - Dijalog koji naši ministri i ja lično vodimo sa udruženjima hrvatskih logoraša iskreni su i konkretni. Mi ćemo na tome istrajati, nastojaćemo da pravda bude realizovana. Bitno je da istina o Domovinskom ratu nije upitna i svesni smo… »

Vesti dana »