Povezane vesti

Nije želeo da se hvali time: Nikola Tesla je bio deda Dudi Ivkoviću!

Nije želeo da se hvali time: Nikola Tesla je bio deda Dudi Ivkoviću!

Hot sport 16.09.2021
Podatak koji je retko ko znao Mnoge je danas pogodila smrt jednog od najvećih košarkaških trenera koje je Srbija ikada imala. Duda Ivković je preminuo u 78. godini života zbog herpesa i posledice vode u plučima. Ipak, mnogi nisu znali da je Nikola… »
Malo poznati detalji iz dudinog života: Nikola Tesla mu je bio deda, a Ivković mu jednu stvar nikada nije prežalio

Malo poznati detalji iz dudinog života: Nikola Tesla mu je bio deda, a Ivković mu jednu stvar nikada nije prežalio

Večernje novosti 16.09.2021
Foto: N.Paraušić - Najradije ne bih, ali hajde. Jednom su me namestili u neki televizijski žiri, kad ulazi Dejan Tomašević sa gradonačelnikom Radojičićem i daje mi dukat. O čemu se radi? Nikola Tesla po majčinoj liniji Mandića meni zaista dođe… »
Zašto je Dudu bilo sramota da pominje svoju povezanost sa Nikolom Teslom?

Zašto je Dudu bilo sramota da pominje svoju povezanost sa Nikolom Teslom?

Sportske.net 16.09.2021
Jutros preminuli Dušan Duda Ivković je bio košarkaški genije, možda i najveći autoritet među svim selektorima, gajio je veliku ljubav prema golubovima, a imao je i jednu skrivenu lozu. Godinama ga je bilo sramota da govori o Nikoli Tesli koji mu je… »
Duda je krio da je Teslin rođak, ostao je bez njegovog dukata

Duda je krio da je Teslin rođak, ostao je bez njegovog dukata

Nova 16.09.2021
Dušan Ivković bio je rođak Nikole Tesle, o čemu je nerado govorio u javnosti. Ipak, jednom prilikom je opisao povezanost. Naime, Dudin pradeda i Teslina majka su bili rođeni brat i sestra, a legendarni stručnjak nije želeo da to previše ističe… »

Vesti dana »