Povezane vesti

Počela zajednička vežba srpskih i američkih padobranaca

Politika 16.09.2021
Na niškom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović” ozvaničen je početak bilateralne taktičke vežbe VS i Oružanih snaga SAD. Niš – Više od 150 američkih vojnika, koji su došli u Niš iz svojih baza u Evropi, sa kolegama iz legendarne i… »

Stefanović: Obavezni vojni rok je realna potreba vojske

RTS 16.09.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da je uvođenje obaveznog vojnog roka u Srbiji realna potreba vojske, ali da ne može da kaže da će odluka o tome biti doneta ove godine zato što, kako navodi, ima mnogo aspekata na koje mora da se… »

Zajednička vojna vežba američkih i srpskih padobranaca: Izgradnja poštovanja i razumevanja

Glas Amerike 16.09.2021
NIŠ, BEOGRAD — Bilateralna taktička vežba "Nebeski most 21", u kojoj je učestvovalo 150 američkih padobranaca iz 173. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga SAD i cela 63. padobranska brigada Vojske Srbije, održana je u Nišu. Vežbi je… »

Stefanović: Obavezni vojni rok je realna potreba vojske

Dnevnik 16.09.2021
NIŠ: Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da je uvođenje obaveznog vojnog roka u Srbiji realna potreba vojske, ali da ne može da kaže da će odluka o tome biti doneta ove godine zato što, kako navodi, ima mnogo aspekata na koje mora da se… »

Godfri: Na 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD gradimo nebeske mostove za humanitarne misije

Beta video 16.09.2021
BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da su američka vojska i avijacija ponosne što su mogle da podrže tu višenacionalnu obuku ``u pravom, transatlantskom obliku`` i dodao da je u današnjem svetu veoma potrebno iskustvo sa te… »

Stefanović i Godfri obišli učesnike vežbe "Nebeski most 21"; Obavezni vojni rok je realna potreba vojske

RTV 16.09.2021
NIŠ - Naš cilj je da učimo od najboljih vojski na svetu i da srpska vojska bude najsnažnija u regionu ne da bi bilo koga ugrozila ili pretila, već da bi bila zaštita svoje zemlje i faktor odvraćanja bilo kome ko bi mogao da nam zapreti, izjavio je… »

"Nebeski most 21": Vežba padobranskih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD u Nišu budi sećanje na herojsku saradnju…

Blic 16.09.2021
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem, obišli su danas učesnike bilateralne taktičke vežbe… »

"Nebeski most 21" – zajednička vežba srpske i američke vojske

RTS 16.09.2021
Pripadnici srpske i američke vojske učestvovali su na vojnom poligonu "Međa" kod Niša u zajedničkoj vežbi "Nebeski most 21". Naša vojska želi da saradnjom sa američkom vojskom poveća osposobljenost za multinacionalne operacije. U zajedničkoj… »

Nebeski most 21

Nova 16.09.2021
Bilateralna taktička vežba Vojske Srbije i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država pod nazivom "Nebeski most 21", održana je danas na aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu.… »

Cilj nam je da naša vojska bude najsnažnija U regionu! Stefanović obišao učesnike bilateralne taktičke vežbe „Nebeski…

Večernje novosti 16.09.2021
Foto: MO RS Prema rečima ministra Stefanovića vežba „Nebeski most 21“ važna je zbog unapređenja vojne saradnje između dve zemlje, ali i povećanja interoperabilnosti naše vojske. - U ovih nekoliko dana koliko je trajala učestvovalo je više od… »

Srpski i američki padobranci zajedno na vežbi ‘Nebeski most 21’ na jugu Srbije

Danas 16.09.2021
Pripadnici Vojske Srbije (VS) i Oružnih snaga Sjedinjenih Američkih Dražva izveli su danas desant i slobodni skok na poligonu „Međa“ kod Doljevca u okviru bilateralne taktičke vežbe „Nebeski most 21“. Ministar odbrane Nebojša Stefanović… »

Vežba padobranskih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD

Niške vesti 16.09.2021
Ministar odbrane najavio je i da će osim ove vežbe biti i drugih zajedničkiha aktivnosti između vojski Srbije i SAD. „Ovo je jedna od zajedničkih aktivnosti. Imaćemo ih još u budućnosti. Naš cilj je da učimo od najboljih vojski na svetu, da… »

Vojska Srbije sa oružanim snagama SAD izvela taktičku vežbu na jugu Srbije

Slobodna Evropa 16.09.2021
Pripadnici Vojske Srbije i Oružnih snaga Sjedinjenih Američkih Država (SAD) izveli su u četvrtak 16 septembra desant i slobodni skok na poligonu "Međa" kod Doljevca, na jugu Srbije u blizini Niša, a u okviru bilateralne taktičke vežbe "Nebeski… »

63. padobranska brigada i preko 150 američkih vojnika na zajedničkoj vežbi u Nišu

Južne vesti 16.09.2021
“Nebeski most 21” je naziv zajedničke bilateralne taktičke vežbe Vojske Srbije i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država koja se održava u Nišu. Američki vojnici, koji su došli iz različitih baza u Evropi, sa svojim srpskim kolegama… »

Stefanović: Vojnici nam trebaju da bi naučili veštine, a ne da bi kosili travu

Jugmedia 16.09.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas na aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu da se radi na ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji, ali da ne može da kaže da će takva odluka biti doneta u ovoj godini jer… »

Ministar odbrane kaže da se radi na uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Slobodna Evropa 16.09.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak 16. septembra u Nišu da se radi na ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji. „Ne mogu da kažem da li će takva odluka biti doneta u ovoj godini jer je mnogo aspekata na koje mora da… »

Stefanović: Radimo na uvođenju obaveznog vojnog roka – realna potreba vojske

N1 Info 16.09.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je u Nišu da se radi na ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji, ali da ne može da kaže da će takva odluka biti doneta u ovoj godini, jer je "mnogo aspekata na koje mora da se računa". „Na… »

Stefanović: Radi se na uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Danas 16.09.2021
Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas u Nišu da se radi na ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji, ali da ne može da kaže da će takva odluka biti doneta u ovoj godini jer je „mnogo aspekata na koje mora da se računa“… »

Vesti dana »