Povezane vesti

Od sutra privremene tablice i u centrima za registraciju vozila

Politika 20.09.2021
PRIŠTINA - Građani Kosova i Metohije od sutra 21. septembra mogu da preuzmu privremene tablice u svim centrima za registraciju vozila, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija. U saopštenju se napominje… »

Policija Kosova "reciprocitetno" skida tablice iz Srbije, na severu protest

Glas Amerike 20.09.2021
Na Kosovu je počela primena recipročnih mera Vlade Kosova za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na Kosovo. Ovim merama su vozači automobila obavezni da pri ulasku na Kosovo srpske registarske tablice zamene privremenim kosovskim… »

EU i SAD pozivaju na hitno smanjenje tenzija na severu Kosova

Slobodna Evropa 20.09.2021
Predstavnici Evropske unije (EU) pozivaju Kosovo i Srbiju da "hitno" smanje tenzije na terenu. "Pozivamo obe strane da se uzdrže od jednostranih akcija i odmah smanje tenzije", poručio je portparol EU Peter Stano, potvrdivši da zvaničnici EU pomno… »

Stano: Odmah spustiti tenzije između Beograda i Prištine

Dnevnik 20.09.2021
BRISEL/PRIŠTINA: Portparol EU, Peter Stano, pozvao je Beogrda i Prištinu da odmah stupste tenzije i da se uzdrže od jednstranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, trenutno nalazi u Beogradu gde će se u 14 časova… »

Vučić se sastao sa Bramercom i Lajčakom

Dnevnik 20.09.2021
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu. Predsednik se pre sastanka sa Lajčakom sastao sa… »

Zbog dešavanja na Kosovu Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Slobodna Evropa 20.09.2021
Predsednik Aleksandar Vučić zakazao je za utorak, 21. septembar, u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, objavljeno je u ponedeljak na zvaničnom sajtu Predsedništva. Nakon sastanka najavljeno je obraćanje jednog od članova… »

"Situacija na KiM je podvala međunarodne zajednice"

B92 20.09.2021
Situacija na Kosovu i Metohiji je podvala međunarodne zajednice, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. On tvrdi da je oduzimanje registarskih tablica sa oznakama sa severa KiM, te obaveza vozila iz centralne Srbije da imaju probne… »

Vučić i Bramerc: Razmena optužnica za ratne zločine Srbije i BiH korak ka pomirenju u regionu

Politika 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom i ocenio da je saradnja Srbije sa kancelarijom tužioca Mehanizma zadovoljavajuća. Vučić je sa Bramercom… »

Predsednik Vučić: Ili ćete da sprovedete Briselski sporazum, ili nema više zamajavanja! Sutra ćemo izaći sa našim…

Kurir 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti. Vučić je iz zgrade Generalnog sekretarijata govorio o krizi na severu KiM. Naoružani pripadnici specijalne jedinice Rosu, njih oko 350, stigli su jutros na dva prelaza na severu KiM sa oko 20… »

Ministar policije Kosova: Odluka o tablicama legitimna

Nova 20.09.2021
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja izjavio je da je odluka o obaveznim privremenim tablicama za sva vozila koja ulaze na Kosovo legitimna i ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna. On je na konferenciji za medije rekao da… »

Vučić: Stigli „tobož kompromisni predlozi“, sutra o našim merama

Nova 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je ovo jedan od najtežih dana za nas kada je u pitanju Kosovo i Metohija i da to nije pitanje bilo kakve dramatizacije, ali je situacija teška i ozbiljna. On je pozvao Srbe da ne nasedaju na… »

Vanredno obraćanje! Vučić: "Sutra ćemo izaći sa našim ekonomskim merama, nadam se da neće biti potrebe za njima" (video)

Blic 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom problema nastalih na prelazima Jarinje i Brnjak. - Danas je jedna od najtežih dana za naš narod na severu Kosova i Metohije. Nije to pitanje bilo kakve dramatizacije, ali je situacija… »

Na KiM sa privremenim tablicama,: preuzimanje u svim centrima za registraciju vozila

Blic 20.09.2021
Građani Kosova i Metohije od sutra 21. septembra mogu da preuzmu privremene tablice u svim centrima za registraciju vozila, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija. U saopštenju se napominje da građani… »

Vučić o tenzijama na Kosovu, situacija je teška: Ovo je najbrutalniji upad - postavljeni su snajperi i mnogo dugih cevi!

Mondo 20.09.2021
Predsednik Srbije oglasio se povodom situacije na prelazima Brnjak i Jarinje. Predsednik Srbije oglasio se povodom situacije na prelazima Brnjak i Jarinje. Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros su raspoređeni na prelazima Jarinje i Brnjak sa oko… »

Vučić: Danas je jedan od najtežih dana za naš narod na severu KiM, situacija je ozbiljna

Vesti online 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti. Vučić iz zgrade Generalnoj sekretarijata govori o krizi na severu KiM. Predsednik Srbije je izneo predlog za rešenje krize, ali su ga Albanci odbili. Vučić je za sutra u 10 zakazao hitnu… »

Predsednik Srbije dao predlog za rešenje krize, Albanci odbili: Vučić se obraća javnosti posle 18 sati

Kurir 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rešenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između severa KiM i centralne Srbije, ali je albanska strana odbila taj predlog. Tim povodom… »

Lajčak otkazao sastanak sa NVO, pitanje kako će EU reagovati na tenzije na Kosovu

Danas 20.09.2021
Otkazivanje sastanka specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa nevladinim organizacijama u Beogradu, kao i tenzije na Severu Kosova „ne doprinose normalizaciji odnosa i pitanje je da li će Evropska… »

MUP Kosova: Od sutra privremene dozvole za tablice u centrima za registraciju

Radio 021 20.09.2021
Od sutra građani mogu preuzeti privremene dozvole za tablice u svim Centrima za registraciju vozila, saopštila je kosovska policija. U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju nastavka informisanja javnosti i istovremeno… »

MUP Kosova: Od sutra privremene dozvole za tablice u centrima za registraciju

N1 Info 20.09.2021
Od sutra građani mogu preuzeti privremene dozvole za tablice u svim Centrima za registraciju vozila, saopštila je kosovska policija. U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju nastavka informisanja javnosti i istovremeno… »

Vučić i Bramerc: Razmena optužnica korak ka regionalnoj saradnji

Slobodna Evropa 20.09.2021
Transparentna razmena svih optužnica za ratne zločine i informacija o istragama između Bosne i Hercegovine i Srbije bio bi korak ka unapređenju regionalne saradnje kad je reč o optužnicama za ratne zločine, zaključeno je danas (20. septembar) na… »

Stano: Odmah spustiti tenzije između Beograda i Prištine

Politika 20.09.2021
BRISEL – Portparol EU, Peter Stano, pozvao je Beograd i Prištinu da odmah spuste tenzije i da se uzdrže od jednostranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, trenutno nalazi u Beogradu gde će se u 14 časova sastati se… »

Vučić i Bramerc: Razmena optužnica za ratne zločine Srbije i BiH korak ka pomirenju u regionu

Radio sto plus 20.09.2021
Oni su razgovarali i o saradnji Mehanizma i Srbije, regionalnoj pravosudnoj saradnji u postupcima za ratne zločine i primeni nacionalne strategije za kažnjavanje ratnih zločina, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Predsednik Vučić je ocenio da je… »

Mediji: "Ponižavajući predlog Albanaca"; Vučić će se obratiti javnosti FOTO

B92 20.09.2021
Beograd -- Aleksandar Vučić ponudio je Albancima rešenje za krizu koja je nastala na Kosovu i Metohiji, javljaju beogradski mediji. Ipak, Albanci su taj predlog odbili. "Predsednik Vučić će objasniti zašto je morao da odbije ponižavajuće predloge… »

Vučić: Sa Lajčakom o teškoj krizi na KiM

RTS 20.09.2021
Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da je sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom razgovarao o krizi na Kosovu i Metohiji i najavio da će o svemu što se zbiva na severu pokrajine uskoro obavestiti… »

Vučić se sastao sa Bramercom: Saradnja sa Mehanizmom zadovoljavajuća

Nova 20.09.2021
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom sa kojim je razgovarao o saradnji između Mehanizma i Srbije, regionalnoj pravosudnoj saradnji u postupcima za ratne… »

Vučić se obraća javnosti danas u 18 časova

Nova 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u u 18 časova. Predsednik će se obratiti u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je pres služba predsednika. Povod za obraćanje predsednika je današnja situacija na graničnom… »

Vučić ponudio rešenje za situaciju na Kosovu, Albanci odbili

Radio 021 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rešenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između severa KiM i centralne Srbije. Kako prenosi Blic, albanska strana je odbila taj… »

Nova provokacija na Kosmetu: Da li je cilj Prištine destabilizacija odnosa i ograničavanje kretanja srpskom stanovništvu?

Kurir 20.09.2021
Pripadnici specijalne jedinice ROSU stigli su na dva administrativna prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih. Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i deset… »

"Uskoro ću obavestiti javnost": Završen sastanak Vučića i Lajčaka, tema situacija na Kosovu i Metohiji

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: Tanjug - Sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom razgovarao sam o teškoj krizi na Kosovu i Metohiji - naveo je predsednik, objavljeno je na… »

Narod prelazi Jarinje peške: Blokade ostaju do dogovora Beograda i Prištine o tablicama (foto)

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: D. Zečević Blokada je na više od kilometar od Jarinja, a kolona vozila je duga oko 2 kilometra. Foto: Фото: Д. Зечевић POGLEDAJ GALERIJU Na blokadi je mirno i okupljeni Srbi očekuju dogovor političkih predstavnika Beograda i… »

Hitno obraćanje predsednika! Vučić tačno u 18 časova o neredima na Jarinju

Srbija danas 20.09.2021
Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u u 18.00 časova. Predsednik će se obratiti u zgradi Generalnog sekretarijata… »

Vučić se danas u 18 časova obraća javnosti

Danas 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u 18 časova iz Palate Srbija, najavljeno je u kabinetu predsednika. Podsećamo, Vučić je danas zakazao za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, zbog današnjih… »

Vučić i Bramerc: Razmena optužnica za ratne zločine Srbije i BiH korak ka pomirenju u regionu

Beta 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i glavnim tužiocem Mehanizma za medjunarodne krivične sudove Seržom Bramerc su danas u Beogradu ocenili da bi jedan od koraka koji bi doprineo pomirenju na Balkanu bila transparentna razmena svih optužnica za… »

Saznajemo: Vučić ponudio predlog rešenja za krizu na severu Kosova, Albanci odbili

Blic 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rešenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između severa KiM i centralne Srbije, ali je albanska strana odbila taj predlog, saznaje… »

Vučić i Bramerc: Razmena optužnica za ratne zločine Srbije i BiH korak ka pomirenju u regionu

Novi magazin 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serž Bramerc su danas u Beogradu ocenili da bi jedan od koraka koji bi doprineo pomirenju na Balkanu bila transparentna razmena svih optužnica za ratne… »

Vučić i Lajčak razgovarali o krizi na Kosovu

Novi magazin 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana razgovarali su danas u Beogradu o krizi na Kosovu. Lajčak danas i sutra boravi u Beogradu radi… »

Vučić i Bramerc: Razmena optužnica za ratne zločine Srbije i BiH korak ka pomirenju u regionu

Danas 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i glavnim tužiocem Mehanizma za medjunarodne krivične sudove Seržom Bramerc su danas u Beogradu ocenili da bi jedan od koraka koji bi doprineo pomirenju na Balkanu bila transparentna razmena svih optužnica za ratne… »

Predsednik Vučić se sastao Sa Lajčakom: Razgovarali o teškoj krizi na Kosovu, uskoro obaveštenje javnosti o svemu

Kurir 20.09.2021
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sastao se sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu. Kako je ranije najavljeno tema ovog sastanka trebalo bi… »

Vučić ponudio predlog rešenja za krizu na severu Kosova, Albanci odbili

Nova 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponudio predlog rešenja za postizanje kompromisa u vezi sa novonastalom situacijom na administrativnim prelazima između severa KiM i centralne Srbije, ali je albanska strana odbila taj predlog, piše "Blic"… »

N1 Studio Live (20.9.2021)

N1 Info 20.09.2021
Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalaze u neposrednoj blizini dva prelaza na Severu Kosova - Jarinju i Brnjaku, javlja KoSSev. Pripadnici kosovske policije oduzimaju tablice vozila sa oznakama sa severa Kosova, dok vozila koja imaju… »

Vučić sa Bramercom o saradnji Srbije i Mehanizma za međunarodne krivične sudove

RTS 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramercom sa kojim je razgovarao o saradnji između Mehanizma i Srbije, regionalnoj pravosudnoj saradnji u postupcima za ratne zločine… »

Vučić se večeras obraća naciji: Albanci odbili predlog predsednika Srbije za rešenje nove krize na Kosovu i Metohiji!

Mondo 20.09.2021
Predsednik Vučić će večeras objasniti i zašto je morao da odbije ponižavajuće predloge koje su Albanci, preko posrednika, uputili Beogradu. Predsednik Vučić će večeras objasniti i zašto je morao da odbije ponižavajuće predloge koje su… »

Predsednik Vučić razgovarao sa Bramercom: Saradnja sa Mehanizmom zadovoljavajuća

Kurir 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične sudove Seržom Bramerc su danas u Beogradu ocenili da bi jedan od koraka koji bi doprineo pomirenju na Balkanu bila transparentna razmena svih optužnica za ratne… »

Vučić završio susret sa Bramercom: Predsednik Srbije sastao se i sa Miroslavom Lajčakom

Večernje novosti 20.09.2021
Foto: Tanjug/Rade Prelić Vučić je sa Bramercom razgovarao o mogućnostima za unapređenje regionalne saradnje kada je reč o optužnicama za ratne zločine, kako bi 26 godina posle rata i na taj način doprineli pomirenju u regionu, saopštila je pres… »

Oglasio se Predsednik: Vučić ponudio predlog rešenja za krizu na Jarinju, Albanci odbili!

Srbija danas 20.09.2021
Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova sa oko 20 vozila. Ovo je izuzetno uznemirilo srpsko stanovništvo na KiM koje je takođe krenulo ka Jarinju i Brnjaku. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je… »

Hitna reakcija: Poruka iz Brisela povodom situacije na severu Kosova: "spustite tenzije odmah"

Blic 20.09.2021
Portparol EU, Peter Stano, pozvao je Beograd i Prištinu da odmah spuste tenzije i da se uzdrže od jednostranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, trenutno nalazi u Beogradu gde će se u 14 časova sastati se… »

Jasna poruka EU Beogradu i Prištini: Odmah

B92 20.09.2021
Brisel -- Portparol EU Peter Stano pozvao je Beograd i Prištinu da odmah smanje napetost i da se uzdrže od jednostranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak trenutno nalazi u Beogradu, gde će se u 14 časova sastati se… »

Počeo sastanak Vučića sa Lajčakom

Nova 20.09.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo se sastao sa Specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Beogradu. Kako je ranije najavljeno tema tog sastanka trebalo… »

Stano o merama reciprociteta: Zaustaviti napetosti koje dolaze sa obe strane, dijalog mesto za rešavanje takvih sporova

Danas 20.09.2021
Portparol Evropske komisije Peter Stano poručio je danas, povodom uspostavljanja reciprociteta za registarske tablice vozila koja iz Srbije dolaze na Kosovo, da bi trebalo zaustaviti napetosti koje dolaze sa obe strane i da je dijalog mesto za rešavanje… »

Stano: Odmah spustiti tenzije između Beograda i Prištine

RTV 20.09.2021
BRISEL - Portparol EU Peter Stano, pozvao je Beogrda i Prištinu da odmah stupste tenzije i da se uzdrže od jednstranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, trenutno nalazi u Beogradu gde će se u 14 časova sastati se… »

Prva reakcija Brisela o krizi na Jarinju

Sputnik 20.09.2021
Portparol Evropska Unije Peter Stano pozvao je Beograd i Prištinu da odmah spuste tenzije i da se uzdrže od jednostranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, trenutno nalazi u Beogradu gde će se u 14 časova sastati se… »

Prva reakcija Brisela o krizi na severu Kosova

Vesti online 20.09.2021
Portparol Evropska Unije Peter Stano pozvao je Beograd i Prištinu da odmah spuste tenzije i da se uzdrže od jednostranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, trenutno nalazi u Beogradu gde će se sastati se predsednikom… »

Stano: Odmah spustiti tenzije između Beograda i Prištine

Nova 20.09.2021
Portparol EU Peter Stano pozvao je Beogrda i Prištinu da odmah stupste tenzije i da se uzdrže od jednstranih poteza. On dodaje da se specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak trenutno nalazi u Beogradu gde će se u 14 časova sastati se predsednikom… »

Vesti dana »