Povezane vesti

Izbori u Kanadi: Trudeau ostaje na vlasti, ali bez većine u parlamentu

Slobodna Evropa 21.09.2021
Liberalna partija Justina Trudeaua tesno je pobedila na izborima u Kanadi, ali nije uspela da obezbedi većinu. Predviđeno je da će liberali osvojiti 156 mandata, manje od 170 mesta potrebnih za većinu koju je Trudeau tražio prevremenim parlamentarnim… »

Kanada i izbori: Džastin Trudo ostaje premijer, ali liberali ponovo bez većine u parlamentu

Radio 021 21.09.2021
Očekuje se da Liberalna partija, koju predvodi kanadski premijer Džastin Trudo, formira još jednu manjinsku vladu. Getty Images Liberalna stranka kanadskog premijera Džastina Trudoa dobila je tesnu izbornu trku u Kanadi, ali nije uspela da osvoji… »

Kanada i izbori: Džastin Trudo ostaje premijer, ali liberali ponovo bez većine u parlamentu

Danas 21.09.2021
Liberalna stranka kanadskog premijera Džastina Trudoa dobila je tesnu izbornu trku u Kanadi, ali nije uspela da osvoji većinu mesta u nacionalnom parlamentu. Trudo je treći put pobedio na saveznim parlamentarnim izborima, ali neki kritičari smatraju… »

Kanada i izbori: Džastin Trudo ostaje premijer, ali liberali ponovo bez većine u parlamentu

BBC News 21.09.2021
Očekuje se da Liberalna partija, koju predvodi kanadski premijer Džastin Trudo, formira još jednu manjinsku vladu. Liberalna stranka kanadskog premijera Džastina Trudoa dobila je tesnu izbornu trku u Kanadi, ali nije uspela da osvoji većinu mesta u… »

Izbori u Kanadi – tesna pobeda premijera Tridoa, na pomolu još jedna manjinska vlada

RTS 21.09.2021
Liberali kanadskog premijera Džastina Tridoa tesno su pobedili na prevremenim parlamentarnim izborima. Neće imati većinu poslanika u parlamentu, ali će ih ipak imati dovoljno da formira manjinsku vladu. Donji dom parlamenta ima 338 mesta. Liberali su… »

Trudo ostaje premijer Kanade

RTV 21.09.2021
OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo ostaće na vlasti nakon što je pobedio na izborima, a njegov glavni protivnik priznao poraz, ali Trudoovi liberali nisu uspeli da ostvare većinsku pobedu. Čelnik najveće kanadske opozicione partije… »

Trudo pobednik izbora, ali ponovo bez većine u parlamentu

Glas Amerike 21.09.2021
OTAVA — Kanadski liberalni premijer Džastin Trudo ostaće na vlasti, pokazuju rezultati izbora, iako ponovo nije uspeo da dobije većinu u parlamentu. Trudo vodi manjinsku vladu od 2019, sa opozicionom podrškom u parlamentu. Raspisao je prevremene… »

"Dolaze bolji dani"

B92 21.09.2021
Lider glavne opozicione Konzervativne stranke u Kanadi Erin O'Tul, priznao je danas poraz. On nije uspeo da na izborima spreči liberale premijera Džastina Trudoa da obezbede treći mandat. U razgovoru sa svojim pristalicama O'Tul e je potvrdio da je… »

Vesti dana »