Повезане вести

ЕУ: Лајчак остаје у Београду, питање таблица решавати у склопу дијалога

ЕУ: Лајчак остаје у Београду, питање таблица решавати у склопу дијалога

Нова 21.09.2021
Портпарол ЕУ Петер Стано је данас позвао обе стране да користе дијалог уз посредовање ЕУ као платформу за решавање свих отворених питања међу њима, укључујући слободу кретања и регистарске таблице. Косовска влада увела је… »
ЕУ: Радимо на решавању ситуације, захтев обема странама – смањите тензије

ЕУ: Радимо на решавању ситуације, захтев обема странама – смањите тензије

Н1 Инфо 21.09.2021
"Позивамо обе стране да користе дијалог уз посредовање ЕУ као платформу за решавање свих отворених питања међу њима, укључујући слободу кретања и регистарске таблице", поручио је портпарол ЕУ Петер Стано за Газета Експресс… »
Боррелл разговарао с Вучићем и Куртијем

Боррелл разговарао с Вучићем и Куртијем

Ал Јазеера 21.09.2021
Високи представник Европске уније за вањску политику и сигурност разговарао је с премијером Косова и предсједником Србије о тренутној ситуацији на сјеверу Косова. Гласноговорник Европске уније Петер Стано изјавио је у уторак да… »
Портпарол ЕУ: Борељ разговарао с Вучићем и Куртијем

Портпарол ЕУ: Борељ разговарао с Вучићем и Куртијем

Дневник 21.09.2021
БРИСЕЛ: Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је да је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ разговарао с Аљбином Куртијем и Александром Вучићем о тренутној ситуацији на северу Косова. Он је… »
Лајчак забринут због ситуације на Косову, позвао на хитно смиривање тензија

Лајчак забринут због ситуације на Косову, позвао на хитно смиривање тензија

Н1 Инфо 21.09.2021
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изразио је забринутост због ситуације на северу Косова и позвао на хитно смиривање. „Обавестио сам шефове мисија ЕУ о ситуацији на северу Косова. Забринут… »
Лајчак: Забринут сам и позивам на деескалацију

Лајчак: Забринут сам и позивам на деескалацију

Данас 21.09.2021
Након тродневне посете Косову и израженим задовољством због “добрих сусрета” са са лидерима Српске листе, Демократске партије Косова, Демократске лиге Косова и Алијансе за будућност Косова, како је сам рекао – специјални… »
Лајчак забринут због ситуације на Косову: Упутио позив за хитно смиривање!

Лајчак забринут због ситуације на Косову: Упутио позив за хитно смиривање!

Курир 21.09.2021
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изразио је данас забринутост због ситуације на северу Косова и упутио позив за хитно смиривање. - Обавестио сам шефове мисија ЕУ о ситуацији на… »
Амбасада САД тражи од Косова и Србије да се суздрже од једностраних акција

Амбасада САД тражи од Косова и Србије да се суздрже од једностраних акција

Данас 20.09.2021
Амбасада Сједињених америчких држава на Косову затражила је данас од Косова и Србије да се „суздрже и одмах смање тензије настале након уводјења мера реципроцитета у саобраћајним таблицама од стране Косова“. „Придружујемо се… »

Вести дана »