Povezane vesti

Berane dočekalo patrijarha Porfirija, u čast njegovog dolaska obnovljena najveća trobojka

Telegraf 25.09.2021
Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja vladike budimljansko-nikšićkog Metodija predvodiće Porfirije sutra od 9 sati. Na Bogavskom brdu kod Berana obnavljena je najveća trobojka u Crnoj Gori, i postavljen krst visine 15 metara, sve u… »

Patrijarh Porfirije: Obmana je da SPC ima teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori i da se borimo za vlast

Kurir 25.09.2021
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije opisao je danas u Beranama kao obmane tvrdnje crnogorske opozicije i dela javnosti da ta verska zajednica ima teritorijalne pretenzije i da ugrožava suverenitet Crne Gore. Na svečanom dočeku koji mu je… »

Baklje obasjale nebo nad Đurđevim stupovima: Orilo se „Oj Kosovo, Kosovo“ /video/

Sputnik 25.09.2021
Ispred manastira Đurđevi stupovi, posle večernje službe i besede patrijarha srpskog Porfirija, održan je kulturno-umetnički program. Okupljeni su zapalili baklje koje su obasjale nebo nad manastirom. Nebom su se vijorile srpske trobojke, a baklje su… »

Patrijarh Porfirije: "U Hristovoj crkvi nema Srba, Crnogoraca, Grka i Jevreja, Albanca i Hrvata"

B92 25.09.2021
Srpska pravoslavna crkva ima samo jednu strategiju, politiku, životni stav i orijentir. To je biti jedno sa Bogom čitavim svojim bićm, ali u Bogu i sa Bogom težiti i činiti sve da budemo jedno sa drugima u porodici, komšijama, sugrađanima i… »

Porfirije: Nije nas obeshrabrilo kada nam nisu dali da uđemo u našu rođenu kuću, Cetinjski manastir

Vesti online 25.09.2021
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije poručio je danas iz Berana da je “Bog živ u ovoj svetoj zemlji, iako su mnogi pomislili da su Boga izagnali sa ovih prostora”. – Poslednjih decenija, a naročito nedavno, prethodne godine, pokazali su… »

Vladika Ćulibrk se spustio padobranom u manastir Đurđevi stupovi

RTS 25.09.2021
Vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk spustio se padobranom u manastir Đurđevi stupovi, gde će sutra biti ustoličen vladika budimljansko nikšićki Metodije. Osim vladike Ćulibrka padobranom je skakao i pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović. U… »

KURIR U BERANAMA na USTOLIČENJU EPISKOPA METODIJA Svečani dolazak patrijarha Porfirija završen pesmom OJ KOSOVO, KOSOVO…

Kurir 25.09.2021
Svečanost povodom dolaska patrijarha srpskog Porfirija u manastir Đurđevi stupovi kraj Berana završena je večeras pesmom i bakljadom. U ovom manastiru u nedelju ujutro tačno u 9 sati počeće svečana ceremonija ustoličenja episkopa… »

Patrijarh u đurđevim stupovima: Deset hiljada vernika dočekalo Porfirija, narod sa trobojkama klicao "Kosovo je srce Srbije"…

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: Z.Jovanović Kako javljaju reporteri "Novosti" ispred manastira se večeras okupilo 10.000 vernika, narod je od 16 časova pristizao sa trobojkama uz povike "Kosovo je srce Srbije". Oko manastira su bile raspoređene bezbednosne snage. 19:55 Odlazak… »

Patrijarh poručio u Beranama: SPC ima samo jednu strategiju i politiku – biti jedno sa čitavim svetom

RTS 25.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije stigli su u Manastir Đurđevi stupovi u Crnoj Gori, kako bi prisustvovali sutrašnjem ustoličenju vladike budimljansko-nikšićkog Metodija. SPC ima samo jednu strategiju, politiku… »

Veličanstven doček patrijarha Porfirija u Đurđevim stupovima /video, foto/

Sputnik 25.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije svečano je dočekan ispred manastira Đurđevi stupovi, gde će u nedelju, zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem, predvoditi čin ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Patrijarha… »

Joanikije pred ustoličenje Metodija: Da bismo prevazišli podele, prepoznajmo jedni druge kao braću po Hristu

Telegraf 25.09.2021
- Neka vaš dolazak bude blagosleven i neka bude srećno i blagosloveno ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija - poručio je mitropolit Joanikije i pozvao patrijarha Porfirija da blagoslovi prisutne. Mitropolit crnogorsko-primorski… »

Patrijarh Porfirije: Do kraja svijeta će se mitropoliti SPC ustoličavati u Cetinjskom manastiru

Sputnik 25.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije poručio je da će se do kraja svijeta mitropoliti crnogorsko-primorski ustoličavati u Cetinjskom manastiru i da svako ko je Vasojević pripada srpskom narodu. „Ustoličili smo mitropolita kako valja i trebuje. Vi ste… »

Vladika se padobranom spustio u đurđeve stupove: Blagodat dolazi sa neba (video)

Pravda 25.09.2021
Vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk spustio se padobranom u manastir Đurđevi stupovi, gde će sutra biti ustoličen vladika budimljansko nikšićki Metodije. Jelena Žarić Kovačević navodi za RTS da se sada očekuje onlajn sastanak sa… »

Patrijarh Porfirije stigao u Berane na ustoličenje Metodija, dočekali ga vernici

N1 Info 25.09.2021
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije stigao je u manastir Đurđevi stupovi. Njega su dočekali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkop Metodije, da bi zajedno izašli na binu, objavile su Vijesti. Prisutni su i funkcioneri Nove srpske… »

Vladika Jovan se spustio padobranom u manastir Đurđevi stupovi

N1 Info 25.09.2021
Vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk spustio se padobranom u manastir Đurđevi stupovi, gde će sutra biti ustoličen vladika budimljansko-nikšićki Metodije. On je jutros u centru Berana, u crkvi Preobraženja Gospodnjeg, služio liturgiju uz… »

Joanikije: Patrijarh nam je doneo blagoslov, mir i pomirenje

Vesti online 25.09.2021
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije pozdravio je večeras u manastiru Ðurđevi stupovi patrijarha srpskog Porfirija i poručio da ga blagosloveni narod Eparhije budmljinsko-nikšićke dočekuje s radošću i željom da ga zagrli s ljubavlju i… »

Najveća trobojka, krst visine 15 metara i skok padobranom u čast dolaska srpskog Patrijarha u Berane VIDEO

B92 25.09.2021
Na Bogavskom brdu kod Berana obnovljena je najveća trobojka u Crnoj Gori, i postavljen krst visine 15 metara, sve u čast prve posete patrijarha ovom gradu. Patrijarh Porfirije dolazi u Berane, gde će sutra sa mitropolitom crnogorsko-primorskim… »

Patrijarh srpski Porfirije na dočeku u Beranama Neka misli ko šta hoće, ali ko je Vasojević pripada srpskom narodu!

Kurir 25.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije poručio je u Beranama da svako ko je Vasojević pripada srpskom narodu, pa neka misli ko god hoće. On je večeras oko 17 sati stigao u Đurđeve stupove uoči ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija i nakon… »

Episkop Metodije je dostojan Prelepe scene u Beranama: Srbi se vesele, trobojke se vijore, baklje osvetlele nebo (foto/video)

Alo 25.09.2021
Pratite uživo doček patrijarha Porfirija na portalu Alo.rs. Sutra će biti ustoličenje episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija. Vernici svečano su dočekali patrijarha Porfirija i episkopa Metodija u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama… »

Veličanstvene scene u beranama: Srpski rod se veseli - vijore se trobojke, baklje osvetlele nebo iznad grada (foto)

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: M. Stevanović Nebom se veličanstveno vijore srpske trobojke, a narod u miru i radosti čeka sutrašnje ustoličenje episkopa Metodija. Baklje su upaljene za vreme nastupa Divne LJubojević. Foto: Фото: М.Секуловића POGLEDAJ GALERIJU… »

Živ je Bog, jer je živa vaša vera: Beseda patrijarha Porfirija u porti manastira Đurđevi Stupovi (video)

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: M. Stevanović Patrijarh je pred okupljenim vernim narodom održao besedu. - Vaše blaženstvo, visoko preosvećeni brate, preosvećena braćo i gospodo arhijereji, svi prisutni po dostojanstvu i o po činu, ali iznad svega, braćo i sestre, živ je… »

"Sa Kosova zora sviće..." u Beranama iz srca vernog naroda krenula pesma o svetoj srpskoj zemlji (video)

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: M. Stevanović Nebom se veličanstveno vijore srpske trobojke, a kada je pala noć nebo iznad grada osvetlele su baklje. Foto: Фото: М. Стевановић POGLEDAJ GALERIJU Dok je trajala bakljada iz grla verujućeg naroda krenula je pesma… »

Istinsku ljubav ne može da zaustavi nikakva granica ma ko da je postavio: Poruka patrijarha iz Berana

Telegraf 25.09.2021
Patrijarh Porfirije je poručio i da Crkvu ne možemo poistovećivati ni sa jednom državnom granicom. Srpska pravoslavna crkva ima samo jednu strategiju, politiku, životni stav i orijentir, a to je biti jedno sa Bogom čitavim svojim bićem, ali u Bogu… »

Patrijarh srpski Porfirije stigao u Berane Hiljade građana uzvikivale dobro došao video

Kurir 25.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije danas popodne oko 17 časova stigao je u Berane gde će prisustvovati sutra u 9 sati ujutro u manastiru Đurđevi stupovi svečanom ustoličenju episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Veliki broj građana pristigao je u… »

Porfirije stigao u Berane: Veliki broj vernika dočekao patrijarha SPC (VIDEO)

Vesti online 25.09.2021
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije i mitropolit crnogorsko primorski Joanikije stigli su Berane, gde je u manastiru Ðurđevi stupovi počela doksologija, molitvena dobrodošlica prvom među jednakima. Ovo je prva poseta patrijarha ovom… »

Kurir u Beranama na ustoličenju novoizabranog episkopa Metodija Sve spremno za svečani doček patrijarha Porfirija video

Kurir 25.09.2021
Veliki broj građana Berana, ali i ostalih mesta u Crnoj Gori polako pristiže na prostor ispred manastira Đurđevi stupovi gde se u 18 časova očekuje dolazak patrijarha srpskog Porfirija koji će prisustvovati u nedelju ujutro sa početkom u 9 sati… »

"Dostojan, dostojan!" Pogledajte kako je Berane dočekalo patrijarha Porfirija (video)

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: Z. Jovanović Ispred manastira se okupio veliki broj vernika, a narod je stigao sa trobojkama uz povike „Kosovo je srce Srbije“. Foto: Фото: З. Јовановић POGLEDAJ GALERIJU Oko manastira su raspoređene bezbednosne snage. Patrijarh… »

Trobojke čekaju patrijarha: Berane i Đurđevi stupovi spremni za dolazak poglavara SPC /foto/

Sputnik 25.09.2021
Manastir Đurđevi stupovi i grad Berane spremni su za večerašnji doček patrijarha Porfirija, koji ovog septembra drugi put dolazi u Crnu Goru. Na glavnoj raskrsnici u gradu, koja vodi ka manastiru, suprotno prema centru grada danas su počeli sa… »

Patrijarh Porfirije danas stiže u Crnu Goru na ustoličenje episkopa Metodija

Politika 25.09.2021
PODGORICA – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije dolazi danas u Crnu Goru gde će predvoditi čin ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Đurđevi stupovi kod Berana. Svečani doček Porfirija zakazan je za… »

Srpski rode do slobode: Mali Pavle peva pesmu koja je obeležila litije u Crnoj Gori (VIDEO)

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: M. S. Ekipa "Novosti" u mestu Kralje u Vasojevcima zatekla je malog Pavla kako peva pesmu "Veseli se srpski rode", koja je obeležila litije u Crnoj Gori. Ustoličenje episkopa Metodija planirano je u nedelju, 26. septembra, u manastiru Đurđevi… »

Berane dostojno dočekuje patrijarha Krst na brdu i najveća trobojka u slobodnoj Crnoj Gori, simbol večne borbe protiv zla…

Alo 25.09.2021
U ranim jutarnjim časovima verujući narod Berana okupio se da obnovi mural trobojke i samim tim oda počast Patrijarhu Srpskom Porfiriju. Na tom mestu osvanuo je i krst dužine 15 metara, koji je postavljen u čast dolaska patrijarha Porfirija, a… »

Najveća trobojka u Crnoj Gori: Na brdu iznad Berana postavljen i krst visine 15 metara u čast prve posete patrijarha…

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: Novosti Od ranog jutra se na Bogavskom brdu kod Berana obnavlja najveća trobojka u Crnoj Gori, i postavljen je krst visine 15 metara, sve u čast prve posete patrijarha Porfirija Beranama. Na tom mestu je postojao krst koji je verujući narod… »

Najveća trobojka u Crnoj Gori i krst na brdu: Berane dočekuje patrijarha /foto, video/

Sputnik 25.09.2021
Krst je postavljen u čast dolaska patrijarha Porfirija, a sugrađane će podsećati na prvu posetu patrijarha Beranama. Na tom mestu je postojao krst koji je verujući narod Berana sastavio za vreme litija koje su organizovane u znak protesta protiv… »

Sve je spremno za doček patrijarha: U Beranama liturgiju služio vladika Jovan, očekuje se prisustvo više hiljada vernika…

Večernje novosti 25.09.2021
Foto: Z. J. M. Liturgiju je služio vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, uz sasluženje sveštenstva i prisustvo velikog broja vernika, koji su do poslednjeg mesta ispunili unutrašnjost Crkve Preobraženja Gospodnjeg. Berane se danas priprema za… »

Patrijarh Porfirije danas u Crnoj Gori zbog ustoličenja episkopa Metodija

N1 Info 25.09.2021
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije dolazi danas u Crnu Goru gde će predvoditi čin ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Đurđevi stupovi kod Berana. Svečani doček Porfirija zakazan je za 17.00 ispred… »

Svečani doček Patrijarh Porfirije danas dolazi u Berane, pred ustoličenje Metodija

Alo 25.09.2021
Svečani doček Portfirija, kako je navedeno, biće u manastiru Ðurđevi Stupovi danas u 18 časova. Patrijarh srpski Porfirije doputovaće danas u Berane, kako bi u nedelju prisustvovao ustoličenju novoizabranog episkopa bidimljansko-nikšićkog… »

Patrijarh porfirije danas stiže u crnu goru: Predvodiće ustoličenje vladike Metodija

Večernje novosti 25.09.2021
Foto Tanjug Ustoličenje episkopa Metodija planirano je u nedelju, 26. septembra, u manastiru Đurđevi stupovi kod Berana, dok će svečani doček patrijarhu Porfiriju biti priređen dan ranije u 18 sati, najavila je Srpska pravoslavna crkva (SPC)… »

Patrijarh danas u beranama: Sve je spremno za ustoličenje vladike Metodija

Srbija danas 25.09.2021
Ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija održaće se sutra u manastiru Ðurđevi Stupovi. Patrijarh srpski Porfirije doputovaće danas u Berane, kako bi u neđelju prisustvovao ustoličenju novoizabranog episkopa bidimljansko-nikšićkog… »

Vesti dana »