Povezane vesti

Kurti o spajanju s Albanijom, dijalogu, razmeni teritorija..

Politika 25.09.2021
PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi da su tzv. Kosovo i Albanija ekonomski i geografski komplementarni što bi pomoglo građanima s obe strane granice ako bi, kako je naveo, došlo do spajanja. Kurti je u… »

Kurti opet o "velikoj Albaniji": Priželjkuje spajanje Prištine i Tirane, dijalog vraća u zapećak a Srbiju optužio da…

Blic 25.09.2021
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi da su Kosovo i Albanija ekonomski i geografski komplementarni što bi pomoglo građanima s obe strane granice ako bi, kako je naveo, došlo do spajanja. Kurti je u intervjuu za Al Džaziru… »

Lažni premijer želi ujedinjenje sa albanijom? Kurti ponovo optužio Beograd, ponovo pominje promenu granica

Pravda 25.09.2021
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi da su tzv. Kosovo i Albanija ekonomski i geografski komplementarni što bi pomoglo građanima s obe strane granice ako bi, kako je naveo, došlo do spajanja. Kurti je u intervjuu za Al… »

"Kosovo je nezavisna zemlja - dijalog nije među tri glavna prioriteta"

B92 25.09.2021
Aljbin Kurti izjavio je da su odnosi sa Srbijom važni, ali da je "Kosovo nezavisna zemlja" u kojoj tema dijaloga sa Srbijom nije među glavna tri prioriteta. Kurti je u intervjuu za taj medij dodao i da nije rekao da će dijalog u potpunosti zanemariti… »

Kurti otkrio jeziv plan Nezavisnost smo proglasili da bismo se distancirali od Srbije, a sada čekamo referendum o spajanju sa…

Alo 25.09.2021
Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti kaže da nezavisnost Kosova ne vidi kao suprotstavljenost Albaniji i da je tzv. kosovsku nezavisnost uvek posmatrao kao "izražaj odvajanja od Srbije", prenosi Al Džazira. - Dakle, nismo… »

Vesti dana »