Povezane vesti

Patrijarh Porfirije u Crnoj Gori: SPC ne ugrožava suverenitet

Slobodna Evropa 25.09.2021
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije negirao je da SPC ima pretenzije na teritorije, da ugrožava suverenitet i da se bori za vlast, tvrdeći da „oni koji to govore obmanjuju narod“. Ovo je poručio obraćajući se u subotu, 25… »

Veliki broj građana ispred manastira, vide se srpske trobojke: Narod na nogama - Patrijarh Porfirije stigao u Berane

Srbija danas 25.09.2021
Veliki broj građana pristiže, vide se sprske trobojke. Patrijarh srpski Porfirije danas popodne oko 17 časova stigao je u Berane gde će prisustvovati sutra u 9 sati ujutro u manastiru Đurđevi stupovi svečanom ustoličenju episkopa… »

Veličanstveno se vijore srpske trobojke, a nebo iznad grada osvetlele su baklje: U pozadini "Gračanica sva u sjaju..."…

Srbija danas 25.09.2021
Metodije će ustoličenjem za episkopa budimljansko-nikšićkog zameniti Joanikija. Građani Berana dočekali su patrijarha srpskog gospodina Porfirija koji će sutra u manastiru Đurđevi stupovi ustoličiti episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija… »

Bezbednosne snage raspoređene oko manastira, narod se sprema: Evo kakva je situacija uoči ustoličenja episkopa Metodija

Srbija danas 25.09.2021
Vernici čekaju srpskog patrijarha Porfirija. Građani Berana se spremaju za doček patrijarha sprskog gospodina Porfirija koji će sutra u manastiru Đurđevi Stupovi ustoličiti episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija. Kako pišu "" vernici se… »

Veseli se srpski rode: Ovako mali Pavle iz Berana peva pesmu koja je obeležila litije u Crnoj Gori (video)

Srbija danas 25.09.2021
Mali Pavle spreman za doček patrijarha. Grani Berana se uveliko spremaju za doček patrijarha srpskog gospodina Porfirija koji će sutra u manastiru Đurđevi Stupovi ustoličiti episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija. Ekipa " u mestu Kralje u… »

Ovako vasojevići dočekuju svog patrijarha: Najveća trobojka u Crnoj Gori i krst na brdu, Berane na nogama (foto/video)

Srbija danas 25.09.2021
Svečani doček Porfirija, kako je navedeno, biće u manastiru Đurđevi stupovi danas u 18 časova. Krst je postavljen u čast dolaska patrijarha Porfirija, a sugrađane će podsećati na prvu posetu patrijarha Beranama. Na tom mestu je postojao krst… »

Vesti dana »