Povezane vesti

Bratski zagrljaj: Vladika Metodije dočekuje goste pred manastirom - stigao i gradonacelnik Nikšića (foto / video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: M.Stevanović Marko Kovačević gradonačelnik Nikšića stigao je u manastir Đurđevi stupovi na ustoličenje vladike Metodija. - Možemo osećati samo radost i sreću i radost u ovoj prilici i da prenesemo to svima ostalima - rekao je Kovačević… »

Manastir Đurđevi stupovi pet puta je spaljivan i obnavljan

Politika 26.09.2021
BERANE – Manastir Đurđevi stupovi kod Berana, u kojem se održava ceremonija ustoličenja izabranog mitropolita budimljansko-nikšićkog Metodija, spomenik je države Nemanjića i imao je kapitalnu ulogu u očuvanju nacionalne svesti, jedinstva… »

Ustoličen episkop budimljansko-nikšićki Metodije

Politika 26.09.2021
BERANE – Patrijarh srpski Porfirije ustoličio je danas episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Đurđevi stupovi u Beranu. Episkop Metodije ustoličen je pokličima „dostojan” od mnogobrojnog naroda, građana, predstavnika vlasti… »

Vasilije Radović u manastiru đurđevi stupovi: Brat blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija na ustoličenju episkopa…

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: Printskrin Novosti Brojni arhijereji, sveštenici i verni narod prisustvuju ustoličenju Metodija. U porti manastira je i brat blaženobočivšeg mitropolita Amfilohija, Vasilije Radović. - Danas sam radostan. Moj brat nije zalud svoje vreme… »

Pokličem "dostojan": Ustoličen episkop budimljansko-nikšićki Metodije (video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: Z. J. Mačak. Episkop Metodije ustoličen je pokličima "dostojan" od mnogobrojnog naroda, građana, predstavnika vlasti, poslanika i predstavnika društvenog i javnog života. - U Crkvi nema granica, nema ništa pojedinačno, sve je saborno i sve… »

VUČIĆ: Na delu je okupacija severa Kosova i Metohije!

Alo 26.09.2021
Pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju "Alo!" novina. NEĆE MOĆI Dok Šiptari provociraju, NATO bi da Srbiji drži lekcije VUČIĆ: Na delu je okupacija severa Kosova i Metohije! Predsednik države u telefonskom razgovoru generalnom sekretaru NATO… »

Crna Gora u tri boje

Vesti online 26.09.2021
Njegova svetost, patrijarh srpski Porfirije ustoličio je episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija (Ljubiša Ostojić, 45) u manastiru Đurđevi stupovi kod Berana. Mnoštvo naroda koji se sa ogromnom srpskom trobojkom od 120 metara slegao kod drevne… »

Vladislav Dajković: Vasojevići, po ko zna koji put se potvrdilo da imate srce lavlje i da branite pravoslavlje! (foto)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: Privatna arhiva - Veliki i sveti dan za sve nas! Vladika Metodije, okružen hiljadama ljudi, je upravo - rukom Patrijarha Porfirija - ustoličen u osam vekova starom Manastiru Đurđevi Stupovi. Danas nije bilo barikada, suzavaca, zapaljenih guma i… »

Uz poklike "Dostojan" ustoličen episkop budimljansko-nikšićki Metodije

RTS 26.09.2021
Episkop budimljansko-nikšićki Metodije ustoličen je u manastiru Đurđevi stupovi. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodio je patrijarh Porfirije. Poklicima "Dostojan" u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama ustoličen… »

Patrijarhove reči odjekuju crnom gorom: Svet bez crkve ne postoji, a neki bi hteli da je uvuku u zemaljsko blato

Pravda 26.09.2021
Patrijarh SPC Porfirije održao je govor u Đurđevim stupovima u Beranama na ustoličenju episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Patrijarh je rekao: - Pre svega i iznad svega, a to obuhvata i sve pomenute obraćam se vama braćo i sestre pravoslavni… »

Dirljiv prizor u crnoj gori Nakon ustoličenja vladike Metodija srpski Patrijarh se družio sa građanima (foto) (video)

Alo 26.09.2021
Danas je u manastiru Đurđevi stupovi u sedištu eparhije budimljansko-nikšićke ustoličen vladika Metodije. Njega je u episkopski tron uveo patrijarh srpski gospodin Porfirije. Posle svečanog dela ustoličenja Patrijarh Porfiriji je izašao iz konaka… »

„Dostojan, dostojan!“ – Ustoličen vladika Metodije

Sputnik 26.09.2021
U Manastiru Đurđevi stupovi u Crnoj Gori završeno je ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja od 9 časova predvodio je patrijarh srpski Porfirije. Episkop Metodije ustoličen… »

Patrijarh Porfirije: Svako ko krene na Crkvu biva poražen

Sputnik 26.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije ustoličio je danas episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama i poručio da da svako ko krene na Crkvu biva poražen. Episkop Metodije ustoličen je pokličima „dostojan“ od… »

Metodije: Veličinu i snagu zemlje čini veličina duha naroda

Sputnik 26.09.2021
Vladika Metodije je u pristupnoj besjedi kazao da je njegova obaveza da pripovjeda djelo prethodnika i da nastavi njihovim putem. „U ovom trenutku želim reći, molite se za mene kako bih još više ljubio Gospoda, molite se za mene kako bih vas… »

Ustoličen episkop budimljinsko-nikšićki Metodije VIDEO/FOTO

B92 26.09.2021
Episkop budimljansko-nikšićki Metodije ustoličen je u manastiru Đurđevi Stupovi. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodio je patrijarh Porfirije. Poklicima "dostojan" u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama ustoličen… »

Raduj se crna goro Metodije ustoličen, veličanstvene slike ispred manastira! (foto/video)

Alo 26.09.2021
U manastiru Ðurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, danas je održano ustoličenje izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodio je patrijarh srpski Porfirije, kojem je juče… »

Simbol slobode i neuništivosti Đurđevi stupovi - zadužbina Nemanjića, manastir koji je pet puta spaljivan i razaran

Alo 26.09.2021
Manastir Ðurđevi stupovi kod Berana, u kojem se održava ceremonija ustoličenja izabranog mitropolita budimljansko-nikšićkog Metodija, je spomenik države Nemanjića i imao je kapitalnu ulogu u očuvanju nacionalne svesti, jedinstva srpskog naroda i… »

Da se naježiš! Snažne reči Metodija nakon ustoličenja odzvanjaju Crnom Gorom

Alo 26.09.2021
U manastiru Đurđevi stupovi u Beranama danas je održan obred ustoličenja episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija. Nakon završenog čina ustoličenja, vladika Metodije se obratio prisutnima sledećim rečima: - Braćo i sestre u Hristu Gospodu da… »

Verni narod uz patrijarha: Nakon ustoličenja vladike Metodija poglavar SPC se družio sa građanima (foto/video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: M. Sekulović Posle svečanog dela ustoličenja Patrijarh Porfiriji je izašao iz konaka manastira Đurđevi stupovi dočekan ovacijama Beranaca i njihovih gostiju. Dok se na svečanoj bini igralo kolo, vidno raspoložen patrijarh je veselo… »

Dirljiv prizor ispred đurđevih stupova: Hiljade vernika pozdravilo patrijarha Porfirija (video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: M.Sekulović Brojni arhijereji, sveštenici i više hiljada vernika prisustvovalo je ustoličenju Metodija na mesto episkopa budimljansko-nikšićkog. Posle svečanog dela Patrijarh Porfirije je izašao iz konaka manastira Đurđevi stupovi gde je… »

Ustoličen episkop budimljansko-nikšićki Metodije

Vesti online 26.09.2021
Patrijarh srpski Porfirije ustoličio je danas episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, u manastiru Ðurđevi stupovi u Beranu. Episkop Metodije ustoličen je pokličima “dostojan” od mnogobrojnog naroda, građana, predstavnika vlasti, poslanika i… »

Ustoličen episkop Metodije u ĐURĐEVIM STUPOVIMA: Patrijarh Porfirije održao govor, prisustvovale hiljade vernika foto…

Kurir 26.09.2021
U manastiru Đurđevi stupovi u Beranama danas se održalo ustoličenje novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. 00:33 HILJADE VERNIKA U ĐURĐEVIM STUPOVIMA: Sve protiče u miru, nema nikakvih incidenata Svečana liturgija počela je u 9… »

Ustoličen vladika metodije: Prvi govor novog episkopa budimljansko-nikšićkog (foto/video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: Jutjub/Printskrin/TV Hram 12:05 Upriličen kulturno umetnički program 11:32 Govor episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija - Braćo i sestre u Hristu Gospodu da zahvalimo najpre Bogu na njegovom daru i ovom danu u kom nas je udostojio da se… »

Veličanstven prizor: Vasojevići razvili trobojku od 120 metara kod Đurđevih stupova (Foto/video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: Z.Jovanović Vernici koji su došli iz Vasojevića, kako bi prisustvovali svečanosti ustoličenja, doneli su i veliku crveno-plavo-belu trobojku rekordnih dimenzija. Foto: M.Stevanović Foto: M.Stevanović Ustoličenje vladike Metodija održava se… »

Patrijarh Porfirije nakon ustoličenja Crkva nije od ovoga sveta, ali jeste u ovome svetu, zato ovaj svet bez crkve ne postoji…

Alo 26.09.2021
U manastiru Ðurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, danas je održano ustoličenje izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Nakon ustoličenja vladike Metodija, patrijarh Porfirije se obratio svim prisutnim građanima i vladiki Metodiju … »

Vasojevići i nebo okupirali: Skok padobranom u čast ustoličenja episkopa Metodija! (VIDEO)

Alo 26.09.2021
U manastiru Ðurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, danas je održano ustoličenje izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. U njegovu čast okupio se veliki broj verujućeg naroda, a u njegovu čast, nebom se vijorila i srpska zastava. I… »

Svako ko krene na crkvu biva poražen: Poruka patrijarha Porfirija u Beranama nakon ustoličenja vladike Metodija

Večernje novosti 26.09.2021
Foto Tanjug Episkop Metodije ustoličen je pokličima "dostojan" od mnogobrojnog naroda, građana, predstavnika vlasti, poslanika i predstavnika društvenog i javnog života. - U crkvi nema granica, nema ništa pojedinačno, sve je saborno i sve je… »

Spektakularan prizor na nebu iznad đurđevih stupova: Skok padobranom u čast episkopa Metodija (video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: M.S. Sveta arhijerejska liturgija počela je u 9 časova, a patrijarhu Porfiriju su se pridružitli i mitropolit crnogosrsko-primorski Joanikije. Više hiljada okupljenih ljudi u porti manastira Đurđevi Stupovi, imalo je priliku da vidi i… »

Ustoličen episkop Metodije, Porfirije: Crkva nije tu da zauzima strane

N1 Info 26.09.2021
U manastiru Đurđevi stupovi u Beranama je na Svetoj arhijerejskoj liturgiji ustoličen episkop budimljansko-nikšićki Metodije. Liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodio je patrijah SPC Porfirije, koji je obraćajući se Metodiju rekao da je… »

Hiljade vernika u đurđevim stupovima: Sve protiče u miru, nema incidenata, vijore se srpske zastave (Kurir TV)

Kurir 26.09.2021
Više hiljada ljudi došlo je u manastir Đurđevi Stupovi u Beranama kako bi pozdravilo novog vladiku budimljansko-nikšićkog Metodija. U toku je sveta arhijerejska liturgija ustoličenja vladike Metodija koju predvodi patrijarh srpski gospodin… »

Obraćanje patrijarha u Đurđevim stupovima: Svet bez crkve ne postoji, a neki bi hteli da je uvuku u zemaljsko blato kurir TV

Kurir 26.09.2021
Patrijarh SPC Porfirije održao je govor u Đurđevim stupovima u Beranama na ustoličenju episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Patrijarh je rekao: "Pre svega i iznad svega, a to obuhvata i sve pomenute obraćam se vama braćo i sestre pravoslavni… »

"Srpski narod nastavlja njegovim stopama" Brat pokojnog mitropolita Amfilohija na ustoličenju episkopa Metodija(VIDEO)

Alo 26.09.2021
U manastiru Đurđevi stupovi u Beranama u toku je obred ustoličenja episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija. Brojni arhijereji, sveštenici i verni narod prisustvuju ustoličenju Metodija. U porti manastira je i brat blaženobočivšeg mitropolita… »

Svaki Srbin da se naježi! Vijori se trobojka dugačka 350 metara u Beranama! (foto/video)

Alo 26.09.2021
U manastiru Đurđevi stupovi u Beranama održava se ceremonija ustoličenja episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija. I dok je ustoličenje episkopa Metodija u toku ispred manastira Đurđevi stupovi vlada veličanstvena atmosfera. Beranci ali i… »

Vasojevići razvili trobojku od 120 metara kod Đurđevih stupova /foto/

Sputnik 26.09.2021
Vasojevići su razvili zastavu trobojku dugu 120 metara ispred hrama Đurđevi stupovi tokom ustoličenja episkopa Metodija. Vernici koji su došli iz Vasojevića, kako bi prisustvovali svečanosti ustoličenja, doneli su i veliku crveno-plavo-belu… »

U Beranama ustoličenje vladike Metodija

RTS 26.09.2021
U Manastiru Đurđevi Stupovi u Crnoj Gori u toku je ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodi patrijarh srpski Porfirije. Ustoličenju prisustvuju premijer Zdravko… »

Manastir đurđevi stupovi paljen je pet puta: Burna istorija jednog od spomenika iz doba Nemanjića

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: M. Stevanović Podignut je 1213. godine i zadužbina je gospodara Budimlja, župana Stefana Prvoslava, sina Velikog župana Tihomira, a sinovca Stefana Nemanje. Godine 1219. u Đurđevim Stupovima je Sveti Sava osnovao jednu od prvih sedam… »

Vijore se srpske trobojke: Sjajna atmosfera u Đurđevim Stupovima u toku ustoličenja vladike Metodija (foto/video)

Večernje novosti 26.09.2021
Foto: M. Stevanović U toku je sveta arhijerejska liturgija ustoličenja vladike Metodija koju predvodi patrijarh srpski gospodin Porfirije. Liturgiji prisustvuju mnogobrojni ahrijereji i sveštenici. Ispred sedišta eparhije budimljansko - nikšićke… »

„Komitska je tuga pregolema“ Dok traje svečani čin u Beranama, na Cetinju potpuno druga slika (foto)

Alo 26.09.2021
"Komitska je tuga pregolema..." U manastiru Ðurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, u toku je svečani čin ustoličenja izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Istorijskom događaju prisustvuje i patrijarh Porfirije, a more verujućeg… »

Veliki dan za berane i crnu goru Andrija Mandić: Bivša vlast htela da zaustavi crkvu u svojoj misiji

Alo 26.09.2021
U manastiru Ðurđevi stupovi, kod Berana u Crnoj Gori, danas će biti održano ustoličenje izabranog Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. Svetu arhijerejsku liturgiju i svečani čin ustoličenja predvodiće patrijarh srpski Porfirije, kojem je… »

Bratski susret Vladika Metodije dočekao gradonačelnika Nikšića ispred manastira (video)

Alo 26.09.2021
U manastiru Đurđevi stupovi u Beranama održava se ceremonija ustoličenja episkopa budimljansko - nikšićkog Metodija. Marko Kovačević gradonačelnik Nikšića stigao je u manastir Đurđevi stupovi na ustoličenje vladike Metodija. - Možemo… »

Ko je vladika Metodije? Naslednik episkopa Joanikija preživeo i brutalno prebijanje jer je branio crkvu

Alo 26.09.2021
Na dan izglasavanja anticrkvenog Zakona oslobodi veroispovijesti, u Crnoj Gori, 27. decembra 2019. godine na mostu na Đurđevića Tari, pljevaljska policija je pretukla episkopa Metodija, koji je potom završio na lečenju na VMA u Beogradu. Vladika… »

Vesti dana »