Повезане вести
Нобела за књижевност добио Абдулразак Гурна
Политика 07.10.2021
Комитет за доделу Нобелове награде саопштио је да је овогодишњу награду за књижевност добио Абдулразак Гурна. Како је образложено, награда му се додељује за некомпромисан и саосећајан продор у ефекте колонијализма и у судбину… »
Абдулразак Гурна о Нобеловој награди: Мислио сам да се неко шали
Н1 Инфо 07.10.2021
"Мислио сам да се неко шали, да ми неко непознат каже: добили сте Нобелову награду. Мислио сам - како да не. Захвалан сам Шведској академији што је наградила мене и моје дело", рекао је књижевник Абдулразак Гурна из Танзаније… »
"Сјајно је добити нобелову награду": Прва изјава писца Абдулразака Гурне - "Још нисам свестан"
Вечерње новости 07.10.2021
Фото: Принтскрин/Јутјуб - Мислим да је то предивно. Захвалан сам Шведској академији што је наградила мене и моје дело - рекао је Гурна у изјави за Ројтерс. У образложењу Шведске академије каже се да је Гурни награда додељена за… »
Нобел Абдулразаку Гурни: Избеглица који је освојио књижевни Монт Еверест
Нова 07.10.2021
Одлука Шведске академије је велико изненађење, јер се Гурнино име нигде није помињало у предвиђањима добитника. Изненађење из Стокхолма: Нобелова награда за књижевност припала је танзанијском писцу Абдулразаку Гурни као… »
Абдулразак Гурна овогодишњи добитник Нобелове награде за књижевност
Данас 07.10.2021
Абдулразак Гурна је овогодиншњи добитник Нобелове награде за књижевност, саопштила је данас Шведска краљевска академија. Награду је добио „за бескомпромисан и саосец́ајан продор ефеката колонијализма и судбине избеглица у… »
Нобелова награда за књижевност: Абдулразак Гурна добитник престижног признања
Блиц 07.10.2021
Добитник овогодишње Нобелове награде за књижевност је Абдулразак Гурна, рођен на Занзибару у Танзанији. Абдулразак Гурна је објавио десет романа и бројне кратке приче. Тема избеглиштва провлачи се кроз његово дело. Почео је да… »
Добитник Нобелове награде за књижевност Абдулразак Гурна
Нова 07.10.2021
Добитник Нобелове награде за књижевност је Абдулразак Гурна, писац родом са Занзибара, саопштено је на конференцији за новинаре у Стокхолму. Гурна је награду добио за „бескомпромисно и саосећајно продирање у последице… »
Романописац из Занзибара: Ево ко је Абдулразак Гурна, овогодишњи добитник Нобелове награде за књижевност
Вечерње новости 07.10.2021
Фото: АП Рођен је 1949. године у Занзибару. Признање му је припало, како је данас тачно у 13 часова навела Шведска академија, за "бескомпромисно и саосећајано продирање у ефекте колонијализма и судбине избеглица у јазу међу… »
Абдулразак Гурна добитник Нобелове награде за књижевност
Н1 Инфо 07.10.2021
Нобелову награда за књижевност за 2021. годину је добио танзанијски писац Абдулразак Гурна. Шведска краљевска академија у саопштењу је навела да је награда додељена „за бескомпромисни и страствени прикази ефеката… »
Абдулразак Гурна добитник Нобелове награде за књижевност
Радио 021 07.10.2021
Абдулразак Гурнах из Занзибара је добитник Нобелове награде за књижевност за 2021. годину за "бескомпромисан и саосећајан продор у ефекте колонијализма". То је данас саопштио Нобелов комитет за доделу награда. Гурнах је рођен… »
Вести дана »
Почела популарно названа легализација! Пријава нелегалних објеката на дигиталној платформи отворена јутрос у 4! Ево и какав је поступак, постоје три начина
Курир пре 0 минутајош 22 повезане
Сукоби на граници између Тајланда и Камбоџе, један тајландски војник погинуо, четири рањена
Бета пре 16 минутајош 19 повезаних
Јокићу недостајао скок за трипл-дабл, Денвер савладао Шарлот (ВИДЕО)
РТВ пре 40 минутајош 19 повезаних
Јутро магловито и облачно, поподне повремени сунчани интервали, температура до 12 степени
Глас Западне Србије пре 1 сатјош 13 повезаних