Povezane vesti

Sebastijan Kurc i korupcija: Šalenberg položio zakletvu kao austrijski kancelar

Južne vesti 09.10.2021
EPA Aleksander Šalenberg zvanično je preuzeo dužnost austrijskog kancelara, umesto Sebastijana Kurca koji se suočava sa optužbama za korupciju. Protiv Kurca i još devetoro ljudi je pokrenuta istraga i svi osumnjičeni su na različite načine… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku

Politika 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je podneo "privremenu ostavku". Umesto njega kancelar postaje dosadašnji ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg. Neobična formulacija o "privremenoj ostavci" dolazi zbog načina političke demisije. Državno… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku

Nova 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je podneo "privremenu ostavku", prenosi Bild. Umesto njega kancelar postaje dosadašnji ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg. Kurc je u obraćanju naciji uživo rekao da mu je najbitnija domovina. Kurc je… »

Kurc podneo ostavku, predložio Šalenberga za kancelara

Dnevnik 09.10.2021
BEČ: Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, protiv kojeg je Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju pokrenulo istragu u vezi sa optužbama za proneveru i mito, podneo je večeras ostavku na mesto šefa Vlade, i preneo da je predsedniku Austrije… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku u obraćanju uživo: "Bitnija mi je domovina od sebe"

Telegraf 09.10.2021
Zemlju potresa korupcionaška afera. Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras, prenosi nemački Bild. Za naslednika je predložio ministra spoljnih poslova Aleksandara Šalenberga. Kurc je u obraćanju naciji uživo rekao da mu je… »

Austrijski kancelar Kurz podnio ostavku

Al Jazeera 09.10.2021
Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Kurza i devet njemu bliskih lica zbog sumnje na pronevjeru, primanje i davanja mita. Lider stranke Zelenih i vicekancelar Werner Kogler pozdravio je ostavku Sebastiana Kurza na mjesto austrijskog kancelara i… »

Sebastijan Kurc - Novi poraz austrijskog vunderkida

Novi magazin 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) sa 35 godina doživljava drugi poraz - parlament ga je u maju 2019. godine razrešio dužnosti, a ovog puta je zbog skandala o korupciji, sam podneo ostavku. Kurc, okarakterisan kao čovek od… »

Vicekancelar Kogler pozdravio ostavku Sebastijana Kurca; "Nastavljamo rad u Vladi"

B92 09.10.2021
Lider stranke Zelenih i vicekancelar Verner Kogler pozdravio je večeras ostavku Sebastijana Kurca na mesto kancelara. Najavio je i da će njegova stranka nastaviti koaliciju sa Narodnom partijom Austrije (OVP). "Odluka o ostavci je ispravna za dalji rad… »

Evo zašto Kurc podnosi ostavku! Austrijski kancelar osumnjičen za podmićivanje, ali to nije sve! Poznato ko će ga zameniti

Kurir 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Кurc podneo je ostavku zbog istrage o podmićivanju. Umesto njega kancelar postaje dosadašnji ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg. Dok se optužbe ne razjasne, a da bi se sprečio pad vlade i novi izbori… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku na mesto austrijskog kancelara /video/

Sputnik 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras zbog istrage o umešanosti u korupciju. Novi kancelar Austrije biće Aleksandar Šalenberg, dosadašnji ministar spoljnih poslova. Povlačim se da bih izbegao haos i kako bi se rešila pat… »

Kurc podneo ostavku

B92 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku. Na njegovo mesto dolazi ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg, predložio ga je Kurc u svom obraćanju medijima. U svom govoru on je poručio da navodi protiv njega potiču iz 2016. godine i… »

Brisanje "sistema Kurc"

RTS 09.10.2021
Pamela Rendi Vagner iz Socijaldemokratske stranke je nezadovoljna rešenjem jer "Sebastian Kurc ostaje kancelar iz senke". Pamela Rendi Vagner poziva Zelene kao koalicione partnere Narodne stranke da zahtevaju radikalno rešenje, potpuno brisanje "sistema… »

Kurc podneo ostavku, Šalenberg novi austrijski kancelar

RTS 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je podneo "privremenu ostavku". Umesto njega kancelar postaje dosadašnji ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg. Neobična formulacija o "privremenoj ostavci" dolazi zbog načina političke demisije. Državno… »

Sebastijan Kurc uživo podneo ostavku: Austrijski kancelar se obratio javnosti - pod istragom je!

Mondo 09.10.2021
Sad već bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc želi da razjasni optužbe, jer je ubeđen u svoju nevinost. Sad već bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc želi da razjasni optužbe, jer je ubeđen u svoju nevinost. Austrijski kancelar… »

SMS poruke zbog kojih se Kurc kaje: Kancelar priznao da bi ih drugačije napisao, pa podneo ostavku!

Mondo 09.10.2021
Kancelar je pre povlačenja ipak poručio da nije kriv! Kancelar je pre povlačenja ipak poručio da nije kriv! Sada već bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc i njegovi najbliži saradnici osumnjičeni su da su novcem poreskih obveznika plaćali… »

Sebastijan Kurc: Austrijski kancelar podneo ostavku zbog istrage o korupciji

Radio 021 09.10.2021
Sebastijan Kurc negira optužbe da je koristio vladin novac za partijske svrhe. Getty Images Sebastijan Kurc poriče optužbe Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku nakon što je bio izložen pritisku zbog umešanosti u korupcijski skandal… »

Ko je aleksander šalenberg? Ministar kojeg je Kurc predložio za svog naslednika ima ovakav stav o proširenju EU na zapadni…

Kurir 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras. Za naslednika je predložio ministra spoljnih poslova Aleksandera Šalenberga. Šalenberg (52) je austrijski diplomata, pravnik i političar. Rođen je 20. juna 1969. godine u Bernu. Od 2019… »

Ko je Aleksandar Šalenberg, ministar koga Kurc predlaže za svog naslednika?

Telegraf 09.10.2021
Kurc večeras podneo ostavku na mesto austrijskog kancelara u obraćanju naciji uživo. Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras. Za naslednika je predložio ministra spoljnih poslova Aleksandara Šalenberga. Šalenberg (52) je… »

Kurc podneo ostavku - predložio Šalenberga za kancelara

RTV 09.10.2021
BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, protiv kojeg je Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju pokrenulo istragu u vezi sa optužbama za proneveru i mito, podneo je večeras ostavku na mesto šefa Vlade, i preneo da je predsedniku Austrije… »

Austrijski kancelar podneo ostavku

Glas Amerike 09.10.2021
VAŠINGTON/BEČ — Austrijski kancelar Sebastian Kurc saopštio je da planira da se povuče sa funkcije u pokušaju da ublaži krizu nastalu usled tužilačke istrage koja će protiv njega biti pokrenuta istraga zbog sumnji na korupciju. Kurc je rekao da… »

Kurc podneo ostavku, predložio Šalenberga za kancelara

IndeksOnline 09.10.2021
BEČ – Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, protiv kojeg je Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju pokrenulo istragu u vezi sa optužbama za proneveru i mito, podneo je večeras ostavku na mesto šefa Vlade, i preneo da je predsedniku Austrije… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku: “Povlačim se da bih sprečio haos”

Nedeljnik 09.10.2021
Credit line: ludovic MARIN / AFP / Profimedia Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku. Na njegovo mesto će, kako navode mediji, doći ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg. Kurc je za večeras najavio obraćanje građanima, nakon… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku!

Vesti online 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras. Kurc je u obraćanju naciji uživo rekao da mu je najbitnija domovina. – Moja domovina mi je bitnija od sebe. Sada su potrebni stabilni uslovi. Zato bih želeo da napravim prostor kako bih… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku: Poznato ime novog kancelara Austrije! (video)

Pravda 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras, prenosi nemački Bild. Kurc je u obraćanju naciji uživo rekao da mu je najbitnija domovina. - Moja domovina je bitnija nego ja. Sada su potrebni stabilni uslovi. Zato bih želeo da napravim… »

Našli mu dlaku u jajetu- austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo ostavku!

U centar 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras zbog istrage o umešanosti u korupciju. Novi kancelar Austrije biće Aleksandar Šalenberg. Povlačim se da bih izbegao haos i kako bi se rešila pat pozicija u kojoj je koalicija, biću… »

Ko je Sebastijan Kurc? Najmlađi austrijski kancelar u istoriji vuče korene iz Bačke

B92 09.10.2021
Najmlađi austrijski kancelar u istoriji i najpopularniji političar Sebastijan Kurc danas je podneo ostavku zbog istrage o korupciji. Mnogo se pisalo o njemu, a šta je ono što je najupečatljivije? Imao je teškoće na startu svog političkog puta… »

Austrijski kancelar, osumnjičen za korupciju, podnosi ostavku

Radio sto plus 09.10.2021
„Bilo bi neodgovorno da upadnemo u višemesečni haos ili ćorsokak“, izjavio je Kurc novinarima i dodao da se povlači zbog „stabilnosti“ zemlje, prenela je agencija Frans pres. Kurc (35) rekao je da je predložio da ga na mesto kancelara zameni… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku Austrijski kancelar u obraćanju uživo: Važnija mi je domovina od mene!

Kurir 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras, prenosi nemački Bild. Kurc je u obraćanju naciji uživo rekao da mu je najbitnija domovina. "Moja domovina mi je bitnija od mene. Sada su potrebni stabilni uslovi. Zato bih želeo da… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku

N1 Info 09.10.2021
Kancelar Austrije Sebastijan Kurc podneo je ostavku na tu funkciju. Kako prenosi RTS, na njegovo mesto će doći Aleksandar Šalenberg, šef diplomatije Austrije. Kurc je na konferenciji za medije rekao da je ostavka „privremena“ i da namerava da se… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku

Radio 021 09.10.2021
Kancelar Austrije Sebastijan Kurc podneo je ostavku na tu funkciju. Na njegovo mesto će, kako navode mediji, doći ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg. U svom govoru on je poručio da navodi protiv njega potiču iz 2016. godine i da će… »

Kurc podneo ostavku: Moja domovina je bitnija nego ja

Večernje novosti 09.10.2021
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA Kurc je u obraćanju naciji uživo rekao da mu je najbitnija domovina. - Moja domovina je bitnija nego ja. Sada su potrebni stabilni uslovi. Zato bih želeo da napravim prostor kako bih rešio zastoj. Biću šef poslaničkog… »

Sebastijan Kurc podneo ostavku: "Moja domovina je bitnija nego ja!" Poznato ime novog kancelara Austrije (video)

Srbija danas 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc podneo je ostavku večeras, prenosi nemački Bild. Kurc je u obraćanju naciji uživo rekao da mu je najbitnija domovina. - Moja domovina je bitnija nego ja. Sada su potrebni stabilni uslovi. Zato bih želeo da napravim… »

Politička kriza pred mogućim krajem: Sebastijan Kurc navodno večeras podnosi ostavku, oči javnosti usmerene na kancelara

Blic 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc mogao bi da večeras u 19.30 sati podnese ostavku, prenosi nemački "Bild" pozivajući se na neimenovane izvore. Kurc bi u tom terminu trebalo da se uživo obrati naciji, a njegov naslednik bi u slučaju ostavke postao… »

Sebastijan Kurc se kaje zbog SMS poruka, negira optužbe

Nova 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc obratio se sinoć građanima Austrije, ističući da namerava da što je to brže moguće pokaže da su optužbe protiv njega netačne i ukazao spremnost njega i njegove Narodne partije (OVP) na nastavak rada u Vladi… »

Kurc se kaje zbog SMS poruka: Negira optužbe

Pravda 09.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc obratio se večeras građanima Austrije, ističući da namerava da što je to brže moguće pokaže da su optužbe protiv njega netačne i ukazao spremnost njega i njegove Narodne partije (OVP) na nastavak rada u Vladi… »

Kurc se kaje? Austrijski kancelar se obratio građanima

Večernje novosti 08.10.2021
Foto: AP Photo/Ronald Zak/Depositphotos - Proteklih dana vidljiva je iritacija i nesigurnost. Mnogo toga se meša, a važno je da se neke stvari razdvoje. Na jednoj strani postoje SMS poruke od pre par godina, neke su i od mene, koje su u emociji tako… »

TV pokajanje: Kurc izrazio žaljenje zbog SMS poruka, negira optužbe i najavljuje spremnost njegove stranke da nastavi rad u…

Blic 08.10.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc obratio se večeras građanima Austrije, ističući da namerava da što je to brže moguće pokaže da su optužbe protiv njega netačne i ukazao spremnost njega i njegove Narodne partije (OVP) na nastavak rada u Vladi… »

Vesti dana »