Povezane vesti

U Evropi svakoj petoj vrsti ptica preti izumiranje

Danas 16.10.2021
BirdLife International je u četvrtak 14. oktobra 2021. objavio novu Evropsku crvenu listu ptica. U okviru Crvene liste nalazi se pregled rizika od regionalnog izumiranja 544 vrsta ptica u preko 50 država i teritorija Evrope, i prati IUCN Crvenu listu… »

Svakoj petoj vrsti ptica u Evropi preti izumiranje: U Srbiji su rezultati alarmantni, jer je opstanak čak 123 vrste ugrožen

Večernje novosti 16.10.2021
Foto: : J. Gergelj Te podatke je prikupljalo više od hiljadu eksperata i volontera širom Evrope, a reč je o četvrtoj po redu proceni koju je uradila međunarodna organizacija "BirdLife International". - S obzirom na to da su ptice vrlo osetljive na… »

Svaka peta vrsta ptica u Evropi ugrožena

Nova ekonomija 16.10.2021
Organizacija BirdLife International je objavila novu Evropsku crvenu listu ugroženih ptica, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. U okviru te liste nalazi se pregled rizika od regionalnog izumiranja za čak 544 vrsta ptica u… »

Evropska crvena lista ptica: Petini vrsta preti izumiranje

RTV 16.10.2021
NOVI SAD - BirdLife International objavio je novu Evropsku crvenu listu ptica, u okviru koje se nalazi pregled rizika od regionalnog izumiranja 544 vrste ptica u više od 50 država i teritorija Evrope. Rizik od izumiranja svake vrste je ocenjen… »

Vesti dana »