Povezane vesti

Predsjednica potvrdila da američki vojnici obučavaju tajvanske na otoku

Predsjednica potvrdila da američki vojnici obučavaju tajvanske na otoku

Al Jazeera 28.10.2021
Potvrda je izrečena dok Kina uveliko povećava vojni pritisak na Tajvan, uključujući misije kineskih borbenih aviona u tajvanskoj identifikacijskoj zoni protuzračne odbrane. Manji broj američkih vojnika na Tajvanu obučava tajvanske vojnike, rekla je… »
Tajvan zvanično potvrdio prisustvo američkih vojnika na ostrvu

Tajvan zvanično potvrdio prisustvo američkih vojnika na ostrvu

Nova 28.10.2021
Mali broj američkih snaga stacioniran je na Tajvanu kako bi sprovodio obuke sa tajvanskim vojnicima, rekla je predsednica Caj Ing-Ven u intervjuu za CNN, potvrđujući time prisustvo američkih trupa na ostrvu koje Kina smatra svojom teritorijom. Tenzije… »
Predsednica Tajvana: Imam poverenja u SAD da će nas braniti od Kine

Predsednica Tajvana: Imam poverenja u SAD da će nas braniti od Kine

N1 Info 28.10.2021
Tajvanska predsednica Tsai Ing-ven izjavila je da ima poverenja u Sjedinjene Američke Države da će braniti to ostrvo od Kine. „Imam poverenja s obzirom na dugogodišnje odnose koji nas vezuju za SAD, kao i podršku američkog naroda, Kongresa i… »
Tajvanska predsednica potvrdila prisustvo snaga SAD na ostrvu

Tajvanska predsednica potvrdila prisustvo snaga SAD na ostrvu

Slobodna Evropa 28.10.2021
Tajvanska predsednica Cai Ing Ven potvrdila je da je mali broj američkih vojnika prisutan na Tajvanu kako bi pomogli u obuci snaga tog ostrva i izrazila uverenje da će vojska SAD braniti ostrvo u slučaju kineskog napada, javlja agencija Frans pres… »
Predsednica Tajvana prvi put potvrdila: Američka vojska prisutna na tlu ostrva u središtu napetosti Kine i SAD! Video

Predsednica Tajvana prvi put potvrdila: Američka vojska prisutna na tlu ostrva u središtu napetosti Kine i SAD! Video

Kurir 28.10.2021
Predsednica Tajvana, ostrva u središtu rastućih tenzija između Kine i SAD, prvi put je potvrdila prisutnost američkih vojnika u toj zemlji. Cai Ing-ven dala je ekskluzivni intervju za CNN u kojem je rekla da "kineska pretnja raste iz dana u dan"… »

Vesti dana »