Повезане вести

Иза врата „сусрета џинова“: Америка мења реторику — Ескобар изненадио Додика и чуо јасан став

Иза врата „сусрета џинова“: Америка мења реторику — Ескобар изненадио Додика и чуо јасан став

Спутник 08.11.2021
Габријел Ескобар на састанку са Милорадом Додиком није претио санкцијама, него је фокус ставио на економске иницијативе и мир у региону. Оно што је могао чути је непоколебљив став РС: Устав ц́емо поштовати, али не и прихватити… »
Додик након сусрета са Ескобаром: Имали смо мушки састанак! Рат никада није био опција за Српску, а о санкцијама није било…

Додик након сусрета са Ескобаром: Имали смо мушки састанак! Рат никада није био опција за Српску, а о санкцијама није било…

Курир 08.11.2021
Рат није опција за решавање било каквих питања у БиХ и сви процеси треба да буду политички - рекао је Милорад Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву, а након састанка са замеником помоћника државног секретара… »
Први дан посете Ескобара БиХ, кључна порука – рата неће бити

Први дан посете Ескобара БиХ, кључна порука – рата неће бити

Н1 Инфо 08.11.2021
Рата неће бити, кључна је порука током првог дана посете специјалног америчког изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара Босни и Херцеговини. Ипак, није јасно како ће САД реаговати на једностране потезе представника три… »
Какву је понуду добио Ескобар?

Какву је понуду добио Ескобар?

Вести онлине 08.11.2021
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да је заменику помоц́ника државног секретара САД Габријелу Ескобару понудио да сви они који „звецкају оружјем“ треба да буду предмет брзих интервенција међународних снага. –… »
Ескобар у Сарајеву: Сви сагласни да рата неће бити

Ескобар у Сарајеву: Сви сагласни да рата неће бити

РТС 08.11.2021
Заменик помоћника државног секретара Сједињених Држава и специјални изасланик америчког председника за Западни Балкан Габријел Ескобар разговарао је у одвојеним сусретима са члановима Председништва БиХ. Након одвојених разговора… »
Ескобар: Постоји могућност да Додик повуче одлуке које слабе централне институције

Ескобар: Постоји могућност да Додик повуче одлуке које слабе централне институције

Бета видео 08.11.2021
САРАЈЕВО – “Драго ми је је да сам имао продуктиван састанак са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком на ком је он исказао спремност да размотри повлачење одлука које слабе централне институције”, изјавио је заменик… »
Џаферовић:  Што се мене тиче, БиХ треба да иде путем регионалне сарадње

Џаферовић: Што се мене тиче, БиХ треба да иде путем регионалне сарадње

Бета видео 08.11.2021
САРАЈЕВО - ``Морају се рашчистити неке ствари када је у питању `Отворени Балкан`. Што се мене тиче, БиХ треба да иде путем регионалне сарадње``, казао је члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић. Бета/випхд.ба… »
Џаферовић: Главна Ескобарова порука је да су САД гарант стабилности БиХ

Бета видео 08.11.2021
САРАЈЕВО - Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да је главна порука са његовог састанка са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром да су САД гарант безбедности Босне и… »
Продуктиван састанак: Ескобар: Отворена могућност да Додик повуче одлуке које је донео

Продуктиван састанак: Ескобар: Отворена могућност да Додик повуче одлуке које је донео

Блиц 08.11.2021
Имао сам продуктиван састанак са Милорадом Додиком и отворена је могућност да се повуку одлуке које је донео, изјавио је заменик помоћника државног секретара САД и специјални изасланик америчког предсједника за Западни Балкан… »
Ескобар: Могуће да Додик повуче одлуке о блокади и враћању надлежности РС

Ескобар: Могуће да Додик повуче одлуке о блокади и враћању надлежности РС

Н1 Инфо 08.11.2021
Заменик помоћника америчког државног секретара Габријел Ескобар изјавио је да постоји могућност да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик повуче одлуке Народне скупштине Републике Српске које се односе на блокаду рада… »
Додик: Са Ескобаром сам се сагласио да нема никаквог реалног основа за нови конфликт у БиХ

Додик: Са Ескобаром сам се сагласио да нема никаквог реалног основа за нови конфликт у БиХ

Бета видео 08.11.2021
БАЊАЛУКА - Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да се са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром сагласио да нема никаквог реалног основа за нови конфликт у БиХ. Бета/випхд.ба… »
Додик: Искључили смо могућност било какве ратне опције у БиХ

Додик: Искључили смо могућност било какве ратне опције у БиХ

Политика 08.11.2021
„Ни ја ни било ко из Републике Српске није призивао рат као опцију. Оружане снаге БиХ не могу да попуне квоте предвиђене за Хрвате и Србе јер људи неће да иду у ту војску, не желимо да уместо њих улазе муслимани”, рекао је… »
Додик поручио Ескобару: "Сви они који звецкају оружјем" (видео)

Додик поручио Ескобару: "Сви они који звецкају оружјем" (видео)

Правда 08.11.2021
Рат није опција за решавање било каквих питања у БиХ и сви процеси треба да буду политички, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. Он се обратио новинарима после састанка са замеником помоћника државног… »
Додик: Не одустајемо од враћања надлежности

Додик: Не одустајемо од враћања надлежности

Ал Јазеера 08.11.2021
Народна скупштина РС-а ће повући одређене сагласности из области војске, индиректних пореза и Високог судског и тужилачког вијећа БиХ, а у наредних шест мјесеци ће Влада РС-а припремити и ново законодавство у РС-у каже члан… »
Додик: Република Српска неће одустати од враћања надлежности

Додик: Република Српска неће одустати од враћања надлежности

Дневник 08.11.2021
САРАЈЕВО: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је задовољан данашњим састанком са америчким изаслаником Габријелом Ескобаром, разговарали су, каже, о свим отвореним питањима, а најважније је да су… »

Данас 08.11.2021
Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је да је главна порука са његовог састанка са замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром да су САД гарант безбедности Босне и Херцеговине… »
Вишковић о посети Ескобара "Очекујем да поједе ћевапе и врати се у Америку"

Вишковић о посети Ескобара "Очекујем да поједе ћевапе и врати се у Америку"

Блиц 07.11.2021
Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић очекује да заменик помоћника америчког државног секретара Габријел Ескобар у БиХ посети Сарајево, поједе ћевапе и врати се у Америку. - Очекујем да се фино осећа у БиХ, да посети… »

Вести дана »