Povezane vesti

Nacionalna priznanja ličnostima iz regiona i dijaspore

Nacionalna priznanja ličnostima iz regiona i dijaspore

Dnevnik 10.11.2021
BEOGRAD: U Ministarstvu spoljnih poslova danas su dodeljena nacionalna priznanja uglednim ličnostima iz dijaspore i regiona koje su u različitim oblastima doprinele promovisanju Srbije i jačanju veza matice i Srba u regionu i dijaspori. Priznanja su… »
Selaković: Konstuktivan razgovor sa Osmanijem u Skoplju

Selaković: Konstuktivan razgovor sa Osmanijem u Skoplju

RTV 10.11.2021
SKOPLJE - Ministar inostranih poslova Srbije Nikola Selaković sreo se danas u Skoplju sa kolegom iz Severne Makedonije Bujarom Osmanijem. Selaković je na Tviteru izrazio zadovoljstvo povodom susreta i napisao da su imali konstruktivan razgovor. "Uvek… »
Čuvar „Zejtinlika“ Đorđe Mihailović među dobitnicima Nacionalnog priznanja

Čuvar „Zejtinlika“ Đorđe Mihailović među dobitnicima Nacionalnog priznanja

N1 Info 10.11.2021
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da su Srbi u regionu i rasejanju integralni deo naše nacije na polju kulture, umetnosti, sporta, nauke, prosvete i "kako bi rekao naš veliki Dositej, na polzu roda srpskog". On je na svečanoj… »
U borama i osmehu deda Đorđa sa Zejtinlika kao da je proživljen život 8.000 srpskih vojnika

U borama i osmehu deda Đorđa sa Zejtinlika kao da je proživljen život 8.000 srpskih vojnika

RTS 10.11.2021
Čuvaru srpskog groblja u Solunu Đorđu Mihailoviću nagrada "Majka Srbija" za izuzetan doprinos u jačanju veza sa dijasporom biće uručena na Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Rođen deceniju po završetku Prvog svetskog rata Đorđe Mihailović… »
Đorđe Mihailović, čuvar Zejtinlika: Ovo groblje je moj život

Đorđe Mihailović, čuvar Zejtinlika: Ovo groblje je moj život

Nova 10.11.2021
Nema boljeg naroda od srpskog naroda, samo treba da ima više sreće, kaže čuvar srpskog vojničkog groblja iz Prvog svetskog rata Zejtinlik iz Soluna, Ðorđe Mihailović, koji sutra treba da primi nagradu "Majka Srbija" za izuzetan doprinos u oblasti… »
"Majka Srbija" za deda Đorđa sa zejtinlika: Čuvar srpskog groblja progovorio o svom životu - otkrio šta mu je najviše…

"Majka Srbija" za deda Đorđa sa zejtinlika: Čuvar srpskog groblja progovorio o svom životu - otkrio šta mu je najviše…

Večernje novosti 10.11.2021
Foto: I. Marinković Popularnom Deda Đorđu tu nagradu sutra će u Konzulatu u Solunu uručiti ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. - Ja sam čuvar srpskog vojničkog groblja u Solunu Đorđe Mihailović, treća generacija. Moj deda je bio borac… »
Prvo priznanje „Majka Srbija” Đorđu Mihajloviću, čuvaru srpskog vojničkog groblja Zejtinlik

Prvo priznanje „Majka Srbija” Đorđu Mihajloviću, čuvaru srpskog vojničkog groblja Zejtinlik

Politika 10.11.2021
Svečana dodela nacionalnih priznanja uglednim ličnostima iz dijaspore i regiona koje su doprinele promovisanju Srbije biće upriličena danas i sutra, a ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je izjavio da se ona dodeljuju prvi put otkako je… »
Dodela priznanja za jačanje veza matice i Srba van Srbije - Priznanje "Majka Srbija" Đorđu Mihajloviću

Dodela priznanja za jačanje veza matice i Srba van Srbije - Priznanje "Majka Srbija" Đorđu Mihajloviću

RTV 10.11.2021
BEOGRAD - U Ministarstvu spoljnih poslova danas su dodeljena nacionalna priznanja uglednim ličnostima iz dijaspore i regiona koje su u različitim oblastima doprinele promovisanju Srbije i jačanju veza matice i Srba u regionu i dijaspori. Priznanja su… »
Đorđe Mihailović dobitnik priznanja "Majka Srbija"

Đorđe Mihailović dobitnik priznanja "Majka Srbija"

RTS 10.11.2021
U Ministarstvu spoljnih poslova dodeljena su nacionalna priznanja uglednim ličnostima iz dijaspore i regiona koje su u različitim oblastima doprinele promovisanju Srbije i jačanju veza matice i Srba u regionu i dijaspori. Priznanja su uručili ministar… »

Vesti dana »