Povezane vesti

U Federaciji BiH slavi se Dan državnosti BiH, u Republici Srpskoj radni dan

Slobodna Evropa pre 5 dana
Podizanjem zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum kod Sarajeva i intoniranjem himne počelo obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine (BiH). Nakon toga, brojne delegacije sa svih nivoa vlasti su položile cvijeće na više lokacija u Sarajevu… »

U Sarajevu slave Dan državnosti, u Banjaluci ni praznika ni neradnog dana

RTS pre 4 dana
U Federaciji BiH slave Dan državnosti, dok u Republici Srpskoj ne priznaju taj praznik i poručuju da na nivou Bosne i Hercegovine nisu usaglašeni državni praznici. Današnji dan - 25. novembar odabran je u pomen na prvo zasedanje Zemaljskog… »

Dodik: Obeležavanje 25. novembra pokušaj revizije istorije; Varheji: BiH rizikuje gubitak 1,5 milijardi evra investicija

RTV pre 4 dana
BANJALUKA - Današnji dan, 25. novembar koji se u FBiH obeležava kao "dan državnosti", nije praznik Republike Srpske, i to obeležavanje u FBiH samo je bošnjački igrokaz koji nema veze sa realnošću i problem onih koji pokušavaju da vrše reviziju… »

Dodik poručio bošnjacima: Obeležavanje 25. novembra pokušaj revizije istorije

Večernje novosti pre 4 dana
Foto S. Mišljenović -Ovaj dan za Republiku Srpsku je običan radni dan i istorijski datum kada su komunisti odlučili da održe zasedanje ZAVNOBiH-a 1943. godine u Mrkonjić Gradu, kao pripremnog sastanka za održavanje AVNOJ-a 29. novembra 1943. godine… »

Dodik o 25. novembru: "Bošnjački igrokaz i pokušaj revizije istorije"

Blic pre 4 dana
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da 25. novembar koji se u Federaciji BiH (FBiH) obeležava kao "dan državnosti", nije praznik Republike Srpske. On je poručio da je to obeležavanje u FBiH samo bošnjački igrokaz koji nema veze… »

Dodik: „Dan državnosti“ nije praznik Srpske već revizija istorije /video/

Sputnik pre 4 dana
Današnji dan, 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obeležava kao „dan državnosti“, nije praznik Republike Srpske, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ocenjujući da je to obeležavanje u FBiH samo bošnjački igrokaz koji… »

Federacija BiH proslavlja Dan državnosti, Republika Srpska ne priznaje taj praznik

Politika pre 4 dana
U Federaciji Bosne i Hercegovine danas se obeležava Dan državnosti BiH i u tom entitetu je neradni dan. To nije slučaj u Republici Srpskoj, koja 25. novembar, dan kada je 1943. godine održano zasedanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog… »

Federacija BiH proslavlja Dan državnosti BiH, RS ne priznaje taj praznik

Danas pre 4 dana
U Federaciji Bosne i Hercegovine danas se obeleževa Dan državnosti BiH i u tom entitetu je neradni dan. To nije slučaj u Republici Srpskoj, koja 25. novembar, dan kada je 1943. godine održano zasedanje ZAVNOBIH-a, ne smatra državnim praznikom. Na… »

Federacija BiH proslavlja Dan državnosti BiH, RS ne priznaje taj praznik

Novi magazin pre 4 dana
U Federaciji Bosne i Hercegovine danas se obeleževa Dan državnosti BiH i u tom entitetu je neradni dan. To nije slučaj u Republici Srpskoj, koja 25. novembar, dan kada je 1943. godine održano zasedanje ZAVNOBIH-a, ne smatra državnim praznikom. Na… »

Federacija BiH proslavlja Dan državnosti, RS ne priznaje taj praznik

N1 Info pre 4 dana
U Federaciji Bosne i Hercegovine obeležava se Dan državnosti BiH i u tom entitetu je neradni dan. To nije slučaj u Republici Srpskoj, koja 25. novembar, dan kada je 1943. godine održano zasedanje ZAVNOBIH-a, ne smatra državnim praznikom. Na nivou BiH… »

BiH obilježava Dan državnosti

Al Jazeera pre 4 dana
Prije 78 godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina danas slavi Dan državnosti, datum kada je prije 78 godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a… »

FBiH obeležava Dan državnosti, za RS je to „lažni praznik“

Sputnik pre 4 dana
Federacija BiH danas obeležava Dan državnosti BiH, u tom entitetu je neradan dan, a reč je o prazniku koji Republika Srpska ne priznaje, jer taj, kao i neki drugi datumi koji se obeležavaju u tom entietu, nisu usaglašeni na nivou države BiH i ne… »

Komšić: Nacionalisti i kvislinzi još nisu poraženi

Danas pre 5 dana
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je, povodom obeležavanja Dana državnosti, da je na današnji dan pre 78 godina obnovljena državnost Bosne i Hercegovine na prvom zasedanju ZAVNOBIH u Mrkonjić Gradu i da nacionalisti i… »

Vesti dana »