Povezane vesti

Švedski parlament u ponedeljak o novoj vladi Magdalene Anderson

Politika 26.11.2021
KOPENHAGEN – Švedski poslanici će sledeće nedelje odlučivati da li liderka socijaldemokrata Magdalena Anderson, koja je podnela ostavku posle nekoliko sati na premijerskom mestu, može da formira manjinsku vladu. Anderson je juče izabrana za… »

Švedska premijerka kao španska serija: Dan posle najkraćeg mandata Andersonova ponovo u igri

Večernje novosti 26.11.2021
FOTO: EPA Predsednik švedskog parlamenta Andreas Norlan, naime, rekao je danas da će ponovo pitati lidera Socijaldemokratske partije Magdalenu Anderson, koja je juče podnela ostavku samo nekoliko časova posle stupanja na dužnost, da formira vlast… »

Magdalena Anderson: Premijerka na sedam sati

Danas 26.11.2021
Magdalena Anderson izabrana je za prvu premijerku Švedske, a na toj poziciji bila je kraće nego bilo kod od njenih prethodnika – svega sedam i po sati. Ova ekonomistkinja, bivša ministarka ekonomije i plivačica je početkom novembra došla na čelo… »

Tri sata bila na mestu premijera, pa dala ostavku! Magdalena Anderson kaže da je bila primorana, ali se nada reizboru

Mondo 26.11.2021
Prva žena premijer Švedske, socijaldemokrata Magdalena Anderson, podnela je ostavku samo nekoliko sati nakon što je imenovana, produbljujući političku neizvesnost u ovoj zemlji. Prva žena premijer Švedske, socijaldemokrata Magdalena Anderson… »

Švedski parlament u ponedeljak o novoj vladi Magdalene Anderson

Radio 021 26.11.2021
Švedski poslanici će sledeće nedelje odlučivati da li liderka socijaldemokrata Magdalena Anderson, koja je podnela ostavku posle nekoliko sati na premijerskom mestu, može da formira manjinsku vladu. Anderson je izabrana za predsednicu vlade, a… »

Andersonova će ponovo biti imenovana za mandatara: Nekoliko sati nakon što je postala premijerka Švedske, dala je ostavku

Blic 25.11.2021
Predsednik švedskog parlamenta Andreas Norlan rekao je danas da će ponovo pitati lidera Socijaldemokratske partije Magdalenu Anderson, koja je juče podnela ostavku samo nekoliko časova nakon stupanja na dužnost, da formira vlast. Andersonova, prva… »

Koliko evropskih zemalja ima žene za lidere?

Danas 25.11.2021
Švedska je juče prvi put u svojoj istoriji dobila ženu za premijera mada na kratko, pošto je Magdalena Anderson podnela ostavku nekoliko sati nakon što je izabrana jer parlament nije podržao vladin predlog budžeta, a koalicioni partner Zeleni… »

Vesti dana »