Povezane vesti

SZO: Omikron ukazuje na potrebu za globalnim sporazumom o pandemijama

Danas 29.11.2021
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) danas je radila na tome da se postigne međunarodni sporazum kojim bi se pomoglo da se spreče i vode borbe protiv budućih pandemija nakon što se pojavio omikron, novi zabrinjavajući soj koronavirusa. Generalni… »

SZO: Omikron visok rizik i po vakcinisane, ima šiljaste mutacije čiji je broj bez presedana, nastao kod HIV pacijenta

RTV 29.11.2021
ŽENEVA - Omikron soj će se verovatno proširiti na međunarodnom nivou, predstavljajući "veoma visok" globalni rizik od porasta infekcija koje bi mogle imati "teške posledice" u nekim oblastima, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija… »

Novi soj omikron je mogao da nastane u telu osobe zaražene HIV-om: Nemački naučnik otkrio i šta zabrinjava

Mondo 29.11.2021
Nemački naučnik ukazao je na moguću vezu novog soja korone i HIV-a. Nemački naučnik ukazao je na moguću vezu novog soja korone i HIV-a. "Iznenađujuće veliki broj mutacija otkriven na proteinskom 'šiljku' novog soja korona virusa, nazvanog… »

SZO počela specijalnu sednicu o borbi protiv pandemija

B92 29.11.2021
Ženeva -- SZO počinje dugo planiranu specijalnu sednicu na kojoj će države članice razgovarati o načinima za jačanje globalne borbe protiv pandemija poput koronavirusa. Sastanak dolazi u veoma osetljivom trenutku, kada se nova varijanta omikron… »

Nemački naučnik: Omikron varijanta virusa je mogla da nastane u pacijentu obolelom od HIV-a! Evo šta brine stručnjake!

Kurir 29.11.2021
Iznenađujuće veliki broj mutacija otkriven na proteinskom "šiljku" novog soja koronavirusa, nazvane omikron, mogao bi ukazivati na to da potiče od pacijenata s HIV-om ili nekim drugim oblikom imunodeficijencije, rekao je nemački imunolog i sekretar… »

Nemački naučnici tvrde: Omikron soj je nastao kod HIV pacijenata

Večernje novosti 29.11.2021
Foto Printskrin Vacl je rekao da je to zamislivo i verovatno, pošto već postoje istraživanja drugih slučaja koji to dokazuju. Mnogi HIV pacijenti u Africi, gde je, kako pretprostavlja, "nastao" omikron, se ne leče na adekvatan način, pa je njihov… »

Kovid + HIV = omikron?

B92 29.11.2021
Nemački imunolog izjavio da iznenađujuće veliki broj mutacija novog soja koronavirusa nazvanog omikron ukazuje na to da on potiče od pacijenata sa HIV-om. Takođe, osim pacijenata koji u sebi nose virus HIV-a, omikron bi mogao da potekne i od osoba… »

SZO: počinje specijalnu sednicu o borbi protiv pandemije

Blic 29.11.2021
Svetska zdravstvena organizacija počinje danas dugo planiranu specijalnu sednicu na kojoj će države članice razgovarati o načinima za jačanje globalne borbe protiv pandemija poput korona virusa u trenutku kada nova varijanta omikron izaziva… »

Nemački stručnjak: Soj omikron je mogao da nastane u pacijentu obolelom od HIV-a

Blic 29.11.2021
Iznenađujuće veliki broj mutacija u novom soju korona virusa omikron mogli su nastati u jednom pacijentu koji je oboleo od imunodeficijencije, na primer HIV-a, tvrdi generalni sekretar Društva za imunologiju Nemačke Karsten Vacl. Vacl je rekao da je… »

WHO: Omikron predstavlja ‘vrlo visok’ globalni rizik, zemlje se moraju pripremiti

Al Jazeera 29.11.2021
Nacrt dokumenta, postignut pregovorima tokom vikenda, bit će predstavljen ministrima zdravstva i očekuje se će biti prihvaćen na trodnevnoj sjednici WHO-a. Omikron varijanta COVID-a 19 vjerojatno će se međunarodno proširiti i predstavlja “vrlo… »

SZO: postigao u načelu konsenzus o sporazumu o pandemijama

Blic 28.11.2021
Države članice Svetske zdravstvene organizacije postigle su u načelu konsenzus za pregovore o budućem sporazumu o sprečavanju pandemija, prevazišavši jaz između dve strane koje su predvodile EU i SAD, saopštile su danas diplomate. Kako su naveli… »

Vesti dana »