Povezane vesti

’’Matine za mlade’’ u Knjaževsko-srpskom teatru

Veliki park 01.12.2021
Ovogodišnja kampanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a obeležava se pod sloganom ’’Nejednakost. AIDS. Pandemije. Da stavimo tačku’’ a u Kragujevcu se u organizaciji Kancelarije za mlade, Knjaževsko-srpskog teatra i Omladine JAZAS-a umesto… »

Značaj HIV prevencije i najava besplatnog testiranja

Veliki park 01.12.2021
Povodom 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, Omladina JAZAS-a Kragujevac organizovala je konferenciju za novinare u hotelu „Zelengora“. Učesnici konferencije bili su Jelena Đorđević, predsednica Omladine JAZAS-a, dr Biljana Popovski… »

U borbi protiv HIV – a najvažnija je prevencija

Niške vesti 01.12.2021
“Ono što je tačno, to je da se uklapamo u sliku Srbije kad je u pitanju dominantan način prenosa HIV infekcije. To je već godinama nezaštićeni seksualni odnos, među muškarcima za muški pol i heteroseksualni među ženama. Važno je da se ne… »

Svetski dan borbe protiv AIDS-a obeležen u Kragujevcu

RTK 01.12.2021
U Kragujevcu je u ovoj godini registrovano 14 novih osoba inficiranih HIV-om, dok se na klinici kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra leči 75 pacijenata. Svetski dan borbe protiv AIDS-a – 1. decembar, kragujevačka Omladina JAZAS-a… »

Povodom obeležavanja 1. decembra priređen „Matine za mlade“

RTK 01.12.2021
Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, za mlade Kragujevčane priređen je takozvani „Matine za mlade“. U Knjaževsko-srpskom teatru, u tri termina, izvedena je predstava „Ko nema u vugla, gugla“ koju je odgledalo oko 400 učenika… »

"Matine za mlade" u KST-u povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a

InfoKG 01.12.2021
Ovogodišnja kampanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a obeležava se pod sloganom "Nejednakost. AIDS. Pandemije. Da stavimo tačku", a u Kragujevcu se u organizaciji Kancelarije za mlade, Knjaževsko-srpskog teatra i Omladine JAZAS-a umesto tematskih… »

Svetski dan borbe protiv AIDS-a

Pirotske vesti 01.12.2021
Danas, 1. decembra, u Srbiji kao i čitavom svetu obeležava se Svetski dan borbe protiv AIDS-a. Ova bolest je do sada, od svog pojavljivanja 1981. godine u SAD-u, odnela preko 25 miliona ljudskih života, a i dalje je prisutna u celom svetu. Procenjuje… »

Batut: Od 1985. godine registrovano 4.317 inficiranih HIV-om

Telegraf 01.12.2021
HIV infekcija može mnogo godina da protiče bez ikakvih znakova i simptoma. Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" od početka epidemije 1985. do 20. novembra ove godine u Srbiji je registrovano 4.317 osoba inficiranih… »

Srbija: Od početka godine 120 novozarazenih HIV-om, sedam umrlih od side

IndeksOnline 01.12.2021
BEOGRAD – Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, od početka ove godine prijavljeno je 120 osoba inficiranih HIV-om, što je dvostruko više nego u istom periodu prošle godine, ili za 31 odsto manje u odnosu… »

Vesti dana »