Povezane vesti

Austrija dobila novog kancelara

Vesti online 03.12.2021
Predsedništvo Narodne partije Austrije (OVP) odlučilo je danas, nakon povlačenja Sebastijana Kurca iz politike, da Karla Nehamera, dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, imenuje za novog lidera stranke, ali i budućeg kancelara. Nehamer je, na… »

Nehamer novi lider OVP i kancelar Austrije

Politika 03.12.2021
BEČ - Predsedništvo Narodne partije Austrije (OVP) odlučilo je danas, nakon povlačenja Sebastijana Kurca iz politike, da Karla Nehamera, dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, imenuje za novog lidera stranke, ali i budućeg kancelara. Nehamer je… »

Kako je novi kancelar Austrije govorio o Srbiji? Osudio upad ROSU na severu KiM

B92 03.12.2021
Beč -- Novi lider Narodne partije Austrije (OVP) Karl Nehamer važi za hardlajnera, koji bi mogao stranku vratiti na stari konzervativniji put. Doskorašnji lider Sebastijan Kurc, koji je odlučio da se povuče iz politike, u potpunosti je reformisao… »

Karl Nehamer preuzima mesto kancelara Austrije

RTS 03.12.2021
Rukovodstvo vladajuće narodne partije Austrije izabralo je Karla Nehamera za novog lidera te partije i budućeg austrijskog kancelara, javlja Rojters. Dosadašnji ministar unutrašnjig poslova Austrije Karl Nehamer novi je lider Narodne partije… »

Novi kancelar Austrije dobro poznat Beogradu: Ko je Karl Nehamer

Vesti online 03.12.2021
Novi lider Narodne partije Austrije (OVP) Karl Nehamer važi za hardlajnera, koji bi mogao stranku vratiti na stari konzervativniji put. Kritike zbog migranata Dobra saradnja sa Srbijom Reforma obaveštajne službe Napredak u politici. Doskorašnji lider… »

Karl Nehamer novi kancelar Austrije i lider Austrijske narodne partije

N1 Info 03.12.2021
Rukovodstvo Austrijske narodne partije izabralo je ministra unutrašnjih poslova Karla Nehamera za novog predsednika partije, a samim tim i za kancelara Austrije, saopšteno je iz te stranke. Nehamer je bio zadužen za sprovođenje tvrdokorne imigracione… »

Austrija dobila novog kancelara

Radio 021 03.12.2021
Rukovodstvo Austrijske narodne stranke izabralo je ministra unutrašnjih poslova Karla Nehamera za novog predsednika partije, a samim tim i za kancelara Austrije. Nehamer je bio zadužen za sprovođenje tvrdokorne imigracione politike bivšeg kancelara… »

Kancelar Nehamer: Migrante bi vratio talibanima, bio u Beogradu kod Vulina

Nova 03.12.2021
Narodna partija (OVP) je jednoglasno imenovala Karl Nehamera za novog austrijskog kancelara i lidera stranke. Nehamer, koji važi za bliskog saradnika nekadašnjeg kancelara Sebastjana Kurca u prvom obraćanju javnosti rekao je kako mu je velika čast… »

Nakon političkog zemljotresa ministar unutrašnjih poslova Austrije postao kancelar Evo ko je Karl Nehamer!

Kurir 03.12.2021
Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer preuzeo je danas dužnost lidera Narodne partije (OVP) i mesto kancelara Austrije. Rođen u Beču 1972. godine, Nehamer je radio u vojsci nekoliko godina pre nego što je postao savetnik za komunikacije. Prvi put… »

On će biti novi kancelar Austrije

Nova 03.12.2021
Predsedništvo Narodne partije Austrije (OVP) odlučilo je danas, nakon povlačenja Sebastijana Kurca iz politike, da Karla Nehamera, dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, imenuje za novog lidera stranke, ali i budućeg kancelara. Nehamer je, na… »

Karl Nehamer jednoglasno izabran za novog kancelara Austrije

Danas 03.12.2021
Nakon što su se Sebastijan Kurc i Gernot Blumel povukli sa svoji funkcija, u Narodnoj partiji su neminovne promene, a jednoglasno je odlučeno da Karl Nehamer bude novi kancelar Austrije. Dva meseca nakon što je napustio mesto saveznog kancelara… »

Nehamer novi lider OVP i kancelar Austrije

RTV 03.12.2021
BEČ - Predsedništvo Narodne partije Austrije (OVP) odlučilo je danas, nakon povlačenja Sebastijana Kurca iz politike, da Karla Nehamera, dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova, imenuje za novog lidera stranke, ali i budućeg kancelara. Nehamer je… »

Austrija dobila novog kancelara: Na čelu države i vladajuće stranke Karl Nehamer, sa Srbijom je negovao dobru saradnju

Blic 03.12.2021
Ministar unustrašnjih poslova Karl Nehamer preuzima dužnost lidera Narodne partije (OVP) i mesto kancelara Austrije. Nehamer odlično poznaje OVP, pošto je bio generalni sekretar stranke, a i omiljen je među stranačkim kolegama. U prilog tome govore… »

Austrija dobila novog kancelara

B92 03.12.2021
Beč -- Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzima dužnost lidera Narodne partije i mesto kancelara Austrije. Nehamer odlično poznaje OVP, pošto je bio generalni sekretar stranke, a i omiljen je među stranačkim kolegama. O tome… »

Austrija dobila novog kancelara: Karl Nehamer imenovan i za vodećeg čoveka vladajuće stranke!

Mondo 03.12.2021
Odluka je doneta na sastanku vrha stranke desnog centra u Beču. Odluka je doneta na sastanku vrha stranke desnog centra u Beču Karl Nehamer, dosadašnji ministar unustrašnjih poslova Austrije, preuzima dužnost lidera Narodne partije (OVP) i mesto… »

Austrija dobila novog kancelara: Na čelu države i vladajuće stranke Karl Nehamer

Večernje novosti 03.12.2021
Foto: Tanjug Nehamer odlično poznaje OVP, pošto je bio generalni sekretar stranke, a i omiljen je među stranačkim kolegama. U prilog tome govore činjenice da su koalicioni partner Zeleni i guverneri pokrajina iz redova narodnjaka prihvatili… »

"Želi ga siva eminencija": OVP danas o novom lideru nakon odluke o povlačenju Sebastijana Kurca, ovaj političar ima najveće…

Blic 03.12.2021
U Političkoj akademiji Narodne partije Austrije (OVP) u Beču danas su počeli razgovori o tome ko će zameniti Sebastijana Kurca, koji se povukao iz politike, na mestu lidera stranke. Od osam sati počeli su razgovori, a očekuje se veća izmena… »

Još jedna ostavka u najavi

B92 03.12.2021
Beč -- Austrijski ministar finansija Gernot Blimel najavio da podnosi ostavku. On je to saopštio nakon što je lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc najavio povlačenje iz politike i posle najave aktuelnog kancelara Aleksandera… »

I ministar finansija Austrije podneo ostavku

Nova 03.12.2021
Nakon što je lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc najavio povlačenje iz politike, I posle najave aktuelnog kancelara Aleksandera Šalenberga da će svoju funkciju prepustiti budućem šefu narodnjaka, i ministar finansija Gernot Blumel… »

Krah karijere Sebastijana Kurca: Napustio je politiku, ali afere su ostale

Nova 03.12.2021
Sebastijan Kurc, bivši austrijski kancelar objavio je da se jednom za svagda povlači iz politike i dao ostavku na mesto predsednika Narodne partije Austrije (OVP). Kao razlog navodi to što je pre nekoliko dana postao otac, što je prilično neuverljiv… »

I austrijski ministar finansija najavio da podnosi ostavku: Blimel se vodi kao jedan od optuženih, pored Kurca, u istrazi za…

Blic 02.12.2021
Nakon što je lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc najavio povlačenje iz politike, I posle najave aktuelnog kancelara Aleksandera Šalenberga da će svoju funkciju prepustiti budućem šefu narodnjaka, večeras je ministar finansija… »

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg odlazi sa čela vlade

Danas 02.12.2021
Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg saopštio je danas da se povlači sa čela vlade, nekoliko sati nakon što je njegov prethodnik Sebastijan Kurc objavio da se povlači iz politike. Šalenberg, bivši ministar spoljnih poslova, rekao je da će… »

Austrijski OVP se osipa? I ministar finansija najavio ostavku

Večernje novosti 02.12.2021
Foto: Piksabej Inače Blimel se vodi kao jedan od optuženih pored Kurca u istrazi za proneveru I mito, vezanu za davanje u nalog navodnih lažnih istraživanja. OVP, kako se spekuliše, ne želi da čeka da li će se pojaviti dalji četovi koji bi mogli… »

Vesti dana »