Povezane vesti

Hrvatski policajci vezane migrante bacali u reku Koranu

Politika 03.12.2021
STRAZBUR – Komitet za prevenciju torture Saveta Evrope (CPT) pozvao je Hrvatsku da preduzme odlučne mere i zaustavi i istraži zlostavljanja migranata od strane hrvatske policije. U izveštaju se navodi da su predstavnici Komiteta bili u ad hok poseti… »

"Zabrinjava nas Hrvatska, imamo dokaze"

B92 03.12.2021
Odbor Saveta Evrope za sprečavanje nečovečnog postupanja (CPT) prozvao je Hrvatsku zbog teškog zlostavljanja migranata na granici te zemlje. Objavljen je izveštaj napravljen tokom ad hok posete Hrvatskoj od 10. do 14. avgusta 2020. na području… »

Vijeće Europe i hrvatski MUP različito o nasilju nad migrantima

Slobodna Evropa 03.12.2021
Odbor protiv mučenja Vijeća Europe je, nakon višednevne posjete graničnom području Hrvatske i BiH prošlog kolovoza, 3. prosinca, bez suglasnosti Hrvatske, objavio izvješće o posjetu. Govore o nedostatnoj suradnji hrvatske strane i brojnim… »

Savet Evrope: Hrvatski policajci vezane migrante bacali u reku Koranu

RTS 03.12.2021
Komitet za prevenciju torture Saveta Evrope (CPT) pozvao je Hrvatsku da preduzme odlučne mere, zaustavi i istraži zlostavljanja migranata od strane hrvatske policije. U izveštaju se navodi da su predstavnici Komiteta bili u poseti Hrvatskoj od 10. do… »

Savet Evrope: Hrvatski policajci vezane migrante bacali u reku Koranu

Sputnik 03.12.2021
Komitet za prevenciju torture Saveta Evrope pozvao je Hrvatsku da preduzme odlučne mere i zaustavi i istraži zlostavljanja migranata od strane hrvatske policije. Na navode u izveštaju burno je reagovao predsednik Hrvatske Zoran Milanović, oštro… »

Neviđena tortura: Hrvatski policajci vezane migrante bacali u reku, Savet Evrope hitno reagovao

Večernje novosti 03.12.2021
Foto AP U izveštaju se navodi da su predstavnici Komiteta bili u ad hok poseti Hrvatskoj od 10. do 14. avgusta 2020. godine, posebno duž graničnog područja sa BiH, kako bi ispitali ponašanje hrvatske policije, pravne garancije dostupne migrantima… »

Evropski komitet: Hrvatska da zaustavi zlostavljanje migranata

N1 Info 03.12.2021
Evropski komitet za sprečavanje mučenja (CPT) Saveta Evrope objavio je izveštaj u kom poziva vlasti Hrvatske da “preduzmu odlučne aktivnosti” da bi se zaustavilo zlostavljanje migranata od strane policijskih službenika. U izveštaju se traži da… »

Vijeće Europe objavilo kako hrvatska policija zlostavlja migrante

Slobodna Evropa 03.12.2021
Odbor Vijeća Europe za sprječavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT) upoziorio je da hrvatska policija zlostavlja migrante, te zatražio kažnjavanje. Odbor je to naveo u Izvješću objavljenom u petak (3… »

Vesti dana »