Повезане вести
Јасна Ђуричић најбоља европска глумица, "Qуо вадис, Аида?" проглашен за најбољи европски филм
Радио 021 11.12.2021
Професорка глуме на Академији уметности у Новом Саду Јасна Ђуричић, која у филму "Qуо вадис, Аида" игра главну улогу Аиде, проглашена је најбољом глумицом на додели 34. Европске филмске награде. "Сада имам доказ да сам европска… »
‘Qуо Вадис, Аида?’ најбољи европски филм, Жбанић редитељица, Ђуричић најбоља глумица
Ал Јазеера 11.12.2021
Жбанић и Ђуричић награде су добиле у Берлину, у Њемачкој, гдје се одржава 34. свечана додјела Европске филмске награде. На вечерашњој 34. по реду додјели Европских филмских награда, босанскохерцеговачки филм Qуо Вадис, Аида? је… »
"Qуо Вадис, Аида?" најбољи европски филм
Дневник 11.12.2021
БЕРЛИН: У Берлину је вечерас одржана 34. по реду додела Европских филмских награда, а за најбоље остварење у 2021. години проглашен је босанско-херцегорачки филм "Qуо Вадис, Аида?" редитељке Јасмиле Жбанић. Жбанић је добитница… »
Ђуричић проглашена најбољом глумицом: Ово је наградама свим жртвама и мајкама
Нова 11.12.2021
Јасна Ђуричић, глумица која у филму “Qуо вадис Аида” игра главну улогу Аиде, проглашена је најбољом глумицом на додели 34. Европске филмске награде. – Сада имам доказ да сам европска глумица. Хвала Академији. Прво желим да се… »
Јасна Ђуричић освојила оскара: О боже, сада имам доказ да сам европска глумица!
Курир 11.12.2021
Јасна Ђуричић освојила је вечерас награду Европске филмске академије за најбољу главну женску улогу у филму “ Qуо Вадис, Аида?. Награда, која је пандан америчком Оскару, коначно је у рукама неког уметника из Србије. - Хвала вам… »
Најбољи европски филм „Qуо вадис, Аида?“, најбоља глумица Јасна Ђуричић
Н1 Инфо 11.12.2021
Европску филмску награду за најбољи филм у 2021. добило је остварење "Qуо вадис, Аида?" босанскохерцеговачке редитељке Јасмиле Жбанић. Жбанић је добила награду и за најбољу режију, а за најбољу глумицу проглашена је Јасна… »
Филм о Сребреници проглашен најбољим европским остварењем године
Нова 11.12.2021
Јасмила Жбанић добитница је награде за најбољу редитељку за филм "Qуо Вадис, Аида?", Јасна Ђурићић за најбољу европску глумицу, а филм је проглашен и најбољим европским филмом године. У свом говору након проглашења, Јасмила… »
Јасна Ђуричић: Прилика да се осећамо као пуноправни грађани Европе
Данас 11.12.2021
Врло сам почаствована, моја номинација и номинације за филм „Qуо вадис, Аида“ показују да ово што радимо има смисла, а та пажња Европе често изостаје у свим областима, јер се наш регион третира као Балкан – каже наша велика… »
Вести дана »
Завршен претрес стана брата Мила Ђукановића у Подгорици, инспектори кренули ка Никшићу
Данас пре 6 сатијош 2 повезане
Вучић и Рама за немачки лист: Не инсистирамо на чланству у ЕУ, већ на пријему у јединствено европско тржиште и Шенгенску зону
Данас пре 3 сатајош 1 повезана
"Можда ћемо пријатељски преузети Кубу" Откривен Трампов паклени план за Кубу: Острву прети незапамћена катастрофа, а Америка спрема коначан ударац
Блиц пре 1 сатјош 1 повезана
Трамп: Нисам задовољан досадашњим током преговора са Ираном, увек постоји ризик од дугог сукоба
Данас пре 4 сатијош 2 повезане
ВЈТ: Оптужни предлог против бивше помоћнице директора Управе за спречавање прања новца Данијеле Малетић
Данас пре 2 сатајош 1 повезана