Povezane vesti
Jasna Đuričić najbolja evropska glumica, "Quo vadis, Aida?" proglašen za najbolji evropski film
Radio 021 11.12.2021
Profesorka glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Jasna Đuričić, koja u filmu "Quo vadis, Aida" igra glavnu ulogu Aide, proglašena je najboljom glumicom na dodeli 34. Evropske filmske nagrade. "Sada imam dokaz da sam evropska glumica. Hvala… »
‘Quo Vadis, Aida?’ najbolji evropski film, Žbanić rediteljica, Đuričić najbolja glumica
Al Jazeera 11.12.2021
Žbanić i Đuričić nagrade su dobile u Berlinu, u Njemačkoj, gdje se održava 34. svečana dodjela Evropske filmske nagrade. Na večerašnjoj 34. po redu dodjeli Evropskih filmskih nagrada, bosanskohercegovački film Quo Vadis, Aida? je pobijedio u… »
"Quo Vadis, Aida?" najbolji evropski film
Dnevnik 11.12.2021
BERLIN: U Berlinu je večeras održana 34. po redu dodela Evropskih filmskih nagrada, a za najbolje ostvarenje u 2021. godini proglašen je bosansko-hercegorački film "Quo Vadis, Aida?" rediteljke Jasmile Žbanić. Žbanić je dobitnica nagrade "Evropska… »
Najbolji evropski film „Quo vadis, Aida?“, najbolja glumica Jasna Đuričić
N1 Info 11.12.2021
Evropsku filmsku nagradu za najbolji film u 2021. dobilo je ostvarenje "Quo vadis, Aida?" bosanskohercegovačke rediteljke Jasmile Žbanić. Žbanić je dobila nagradu i za najbolju režiju, a za najbolju glumicu proglašena je Jasna Đuričić. Žbanić… »
Jasna Đuričić osvojila oskara: O bože, sada imam dokaz da sam evropska glumica!
Kurir 11.12.2021
Jasna Đuričić osvojila je večeras nagradu Evropske filmske akademije za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu “ Quo Vadis, Aida?. Nagrada, koja je pandan američkom Oskaru, konačno je u rukama nekog umetnika iz Srbije. - Hvala vam puno. Velika je… »
Đuričić proglašena najboljom glumicom: Ovo je nagradama svim žrtvama i majkama
Nova 11.12.2021
Jasna Đuričić, glumica koja u filmu “Quo vadis Aida” igra glavnu ulogu Aide, proglašena je najboljom glumicom na dodeli 34. Evropske filmske nagrade. – Sada imam dokaz da sam evropska glumica. Hvala Akademiji. Prvo želim da se zahvalim ekipi… »
Film o Srebrenici proglašen najboljim evropskim ostvarenjem godine
Nova 11.12.2021
Jasmila Žbanić dobitnica je nagrade za najbolju rediteljku za film "Quo Vadis, Aida?", Jasna Đurićić za najbolju evropsku glumicu, a film je proglašen i najboljim evropskim filmom godine. U svom govoru nakon proglašenja, Jasmila se zahvalila… »
Jasna Đuričić: Prilika da se osećamo kao punopravni građani Evrope
Danas 11.12.2021
Vrlo sam počastvovana, moja nominacija i nominacije za film „Quo vadis, Aida“ pokazuju da ovo što radimo ima smisla, a ta pažnja Evrope često izostaje u svim oblastima, jer se naš region tretira kao Balkan – kaže naša velika glumica koja je… »
Vesti dana »
BLOG UŽIVO Muškarac se zaleteo u pravcu okupljenih u Novom Sadu, zaposleni u KBC „Zemun“ blokirali ulicu
Nova pre 1 satjoš 62 povezane
Prisvojio tuđi "Mercedes" vredan 17,5 miliona dinara i vozio ga po gradu: Podnet optužni predlog protiv muškarca (27) u Beogradu, zaustavili ga saobraćajci
Kurir pre 1 satjoš 20 povezanih
Izborni proces u OKS-u se odlaže „na insistiranje državnog vrha Srbije“
Nedeljnik pre 5 satijoš 6 povezanih
Izraelski vojnik osuđen na zatvor zbog maltretiranja palestinskih zatočenika
Novi magazin pre 32 minutajoš 48 povezanih