Повезане вести

Бивши председник Авганистана о својим последњим тренуцима у Кабулу и талибанима

Бивши председник Авганистана о својим последњим тренуцима у Кабулу и талибанима

Н1 Инфо 30.12.2021
Бивши председник Авганистана Ашраф Гани изјавио је да није имао други избор него да изненада напусти Кабул када су талибани дошли до главног града, и негирао да су вођени преговори о мирној предаји власти тој екстремистичкој… »
Бивши председник Авганистана негира да се преговорало о мирној предаји власти

Бивши председник Авганистана негира да се преговорало о мирној предаји власти

Нова 30.12.2021
Бивши председник Авганистана Ашраф Гани изјавио је да није имао други избор него да изненада напусти Кабул када су талибани дошли до главног града, и негирао да су вођени преговори о мирној предаји власти тој екстремистичкој… »
Бивши афганистански предсједник Гхани оправдава напуштање земље

Бивши афганистански предсједник Гхани оправдава напуштање земље

Ал Јазеера 30.12.2021
Гхани је Кабул напустио 15. аугуста након што су талибански борци опколили афганистански главни град, а муњевитом су брзином већ освојили све провинцијске пријестолнице. Бивши афганистански предсједник Асхраф Гхани покушао је у… »
Гани о напуштању Кабула: Рекао ми је да имам 2 минута! Нисам знао да ми је то последњи дан у Авганистану! Сада сам жртвени…

Гани о напуштању Кабула: Рекао ми је да имам 2 минута! Нисам знао да ми је то последњи дан у Авганистану! Сада сам жртвени…

Курир 30.12.2021
Бивши председник Авганистана Ашраф Гани који је навелико критикован због напуштања земље пред налетом талибана, бранио је одлуку рекавши да је то учинио да би спречио разарање Кабула. Гани је открио у интервјуу за ББЦ да се… »
Ашраф Гани о бегу из Авганистана: Од мене су направили жртвеног јарца

Ашраф Гани о бегу из Авганистана: Од мене су направили жртвеног јарца

РТС 30.12.2021
Бивши председник Авганистана Ашраф Гани је у интервјуу за Радио 4 Би-Би-Сија бранио одлуку да побегне из земље уочи доласка талибана. То сам учинио како бих спречио разарање Кабула, рекао је Гани. "Када сам се пробудио 15… »
Бивши председник Авганистана: Отишао сам из земље да бих спречио крвопролиће

Бивши председник Авганистана: Отишао сам из земље да бих спречио крвопролиће

Н1 Инфо 30.12.2021
Ашраф Гани, бивши председник Авганистана, образложио је своју одлуку да побегне из земље, када су се талибани приближавали престоници, тиме да је то учинио како би спречио потпуно уништење Кабула. Подсетимо, талибани су се… »

Вести дана »