Povezane vesti

Bivši predsednik Avganistana o svojim poslednjim trenucima u Kabulu i talibanima

Bivši predsednik Avganistana o svojim poslednjim trenucima u Kabulu i talibanima

N1 Info 30.12.2021
Bivši predsednik Avganistana Ašraf Gani izjavio je da nije imao drugi izbor nego da iznenada napusti Kabul kada su talibani došli do glavnog grada, i negirao da su vođeni pregovori o mirnoj predaji vlasti toj ekstremističkoj grupi. U danas… »
Bivši predsednik Avganistana negira da se pregovoralo o mirnoj predaji vlasti

Bivši predsednik Avganistana negira da se pregovoralo o mirnoj predaji vlasti

Nova 30.12.2021
Bivši predsednik Avganistana Ašraf Gani izjavio je da nije imao drugi izbor nego da iznenada napusti Kabul kada su talibani došli do glavnog grada, i negirao da su vođeni pregovori o mirnoj predaji vlasti toj ekstremističkoj grupi. U danas… »
Bivši afganistanski predsjednik Ghani opravdava napuštanje zemlje

Bivši afganistanski predsjednik Ghani opravdava napuštanje zemlje

Al Jazeera 30.12.2021
Ghani je Kabul napustio 15. augusta nakon što su talibanski borci opkolili afganistanski glavni grad, a munjevitom su brzinom već osvojili sve provincijske prijestolnice. Bivši afganistanski predsjednik Ashraf Ghani pokušao je u četvrtak opravdati… »
Gani o napuštanju Kabula: Rekao mi je da imam 2 minuta! Nisam znao da mi je to poslednji dan u Avganistanu! Sada sam žrtveni…

Gani o napuštanju Kabula: Rekao mi je da imam 2 minuta! Nisam znao da mi je to poslednji dan u Avganistanu! Sada sam žrtveni…

Kurir 30.12.2021
Bivši predsednik Avganistana Ašraf Gani koji je naveliko kritikovan zbog napuštanja zemlje pred naletom talibana, branio je odluku rekavši da je to učinio da bi sprečio razaranje Kabula. Gani je otkrio u intervjuu za BBC da se probudio 15. avgusta… »
Ašraf Gani o begu iz Avganistana: Od mene su napravili žrtvenog jarca

Ašraf Gani o begu iz Avganistana: Od mene su napravili žrtvenog jarca

RTS 30.12.2021
Bivši predsednik Avganistana Ašraf Gani je u intervjuu za Radio 4 Bi-Bi-Sija branio odluku da pobegne iz zemlje uoči dolaska talibana. To sam učinio kako bih sprečio razaranje Kabula, rekao je Gani. "Kada sam se probudio 15. avgusta, nisam imao… »
Bivši predsednik Avganistana: Otišao sam iz zemlje da bih sprečio krvoproliće

Bivši predsednik Avganistana: Otišao sam iz zemlje da bih sprečio krvoproliće

N1 Info 30.12.2021
Ašraf Gani, bivši predsednik Avganistana, obrazložio je svoju odluku da pobegne iz zemlje, kada su se talibani približavali prestonici, time da je to učinio kako bi sprečio potpuno uništenje Kabula. Podsetimo, talibani su se vratili na vlast u… »

Vesti dana »