Povezane vesti

Đerlek: Zaokruživanjem da jača se vladavina prava u Srbiji što je i jedan od osnovnih ciljeva ove vlasti

Kurir 15.01.2022
Mirsad Đerlek, član Predsedništva SNS uoči sutrašnjeg Republičkog oglasio se uoči sutrašnjeg referendum radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije. "Izmena Ustava Republike Srbije odnosi se samo na oblast pravosuđa. Građani u… »

Brnabić poziva na referendum: Zaokružite „da“ za nezavisno sudstvo

N1 Info 15.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da u nedelju 16. januara izađu na referendum i da zaokruže "za", jer će, ako daju podršku promenama Ustava, sudstvo ubuduće biti nezavisno, a tužilaštvo samostalno. Brnabić je istakla da se… »

Brnabić: "Ustavnim promenama do slobodnog pravosuđa"

Blic 14.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da u nedelju, 16. januara, izađu na referendum i zaokruže "da" i poručila da se predloženi ustavni amadmani odnose isključivo na oblast pravosuđa. Ona je za Pink naglasila da ova izmena Ustava nema… »

Brnabić: Nijedna mera ne može da sustigne omikron, vakcinacija je najbitnija

Danas 14.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nijedna protiv-epidemijska mera ne može da „sustigne“ omikron soj korona virusa, jer se on širi „neverovatnom“ brzinom i dodala da je vakcinacija najbitnija. Brnabićeva je za TV Pink rekla da… »

Premijerka Brnabić: Izmene Ustava su garant da se u Srbiji nikada neće ponoviti politička čistka nepodobnih sudija iz 2009.

Večernje novosti 14.01.2022
Foto: Printskrin Ona je u Nacionalnom dnevniku televizjie Pink izjavila da je u prethodnom periodu bilo toliko lažnih vesti, da je veoma bitno na pravi način objasniti građanima o čemu se glasa u nedelju. -Predloženi amandami tiču se samo načina… »

Ustavne promene – korak ka nezavisnom sudstvu

Danas 14.01.2022
Narodna skupština Republike Srbije donela je 30. novembra 2021. godine Odluku o raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja akta o promeni Ustava RS. Kako se radi o ustavnim promenama koje se tiču odredbi kojima je regulisana sudska vlast… »

Vesti dana »