Povezane vesti

Izabrana nova predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola

Danas 18.01.2022
Roberta Metsola, koja je danas izabrana za predsednicu Evropskog parlamenta (EP), izjavila je da je potreban novi zamah u odnosima sa Zapadnim Balkanom. „Moramo povratiti izgubljeni zamah kada se radi o odnosu sa Zapadnim Balkanom“, rekla je Mecola u… »

Roberta Mecola izabrana za predsednicu Evropskog parlamenta

EurActiv 18.01.2022
Roberta Mecola koja je 18. januara izabrana za predsednicu Evropskog parlamenta (EP), izjavila je da je potreban novi zamah u odnosima sa Zapadnim Balkanom. "Moramo povratiti izgubljeni zamah kada se radi o odnosu sa Zapadnim Balkanom", rekla je Mecola u… »

Evropski parlament bira novog predsednika

RTV 18.01.2022
BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta danas u Strazburu izabrali novog predsednika. Na čelo jedne od tri najvažnije institucije EU u naredne dve i po godine biće Maltežanka Roberta Metsola, iz grupe Evropske narodne partije (EPP). Za Metsolu je… »

Evropski parlament bira novog predsednika

Politika 18.01.2022
BRISEL - Poslanici Evropskog parlamenta danas u Strazburu biraju novog predsednika, a gotovo izvesno je da će na čelu jedne od tri najvažnije institucije EU u naredne dve i po godine biti Maltežanka Roberta Metsola, iz grupe Evropske narodne partije… »

Maltežanka najmlađi predsednik Evropskog parlamenta

Politika 18.01.2022
STRAZBUR – Maltežanka Roberta Mecola izabrana je danas za predsednicu Evropskog parlamenta na čijem čelu bi trebalo da bude u naredne dve i po godine. Ona je dobila 458 od 616 glasova evropskih parlamentaraca koji su glasali danas u Strazburu… »

Desničarka na čelu evropskog Parlamenta: Roberta Metsola osvojila apsolutnu većinu od 458 glasova

Večernje novosti 18.01.2022
Foto AP Metsola je poslanica EP od 2013. i potpredsednica Parlamenta od 2020. godine. Konzervativna poslanica je skrenula pažnju javnosti preuzimanjem dužnosti od Sasolija, koji je zbog bolesti bio odsutan, ali majka četvoro dece je takođe izazvala… »

Evropski parlament: Četiri kandidata za naslednika Davida Sasolija

Danas 18.01.2022
Potpredsednik Parlamenta Pedro Silva Pereira (S&D, Portugal) objavio je imena četvoro kandidata za predsednika tog tela čije su kandidature podnete na plenarnoj sednici večeras pre isticanja roka za prijavu za prvi krug glasanja. Za mesto predsednika… »

Izabrana naslednica Sasolija: Na čelu Evropskog parlamenta desničarka i protivnica abortusa

Blic 18.01.2022
Roberta Metsola izabrana je za naslednicu Davida Sasolija na mestu predsednika Evropskog parlamenta, osvojivši apsolutnu većinu od 458 glasova. Metsola, članica desničarske grupe EPP sa Malte, bila je među četiri kandidata za tu poziciju, pored… »

Maltežanka na čelu Evropskog parlamenta: Metsola najmlađa predsednica skupštine u Strazburu

Kurir 18.01.2022
Maltežanka Roberta Metsola iz evropske Narodne partije izabrana je za predsednicu Evropskog parlamenta. Metsola je tako postala treća žena na čelu EP i najmlađa predsednica parlamenta do danas. Za nju je danas u Strazburu glasalo 458 od 616… »

Vesti dana »