Povezane vesti

Kratak život, a dugačka lajkovačka pruga

Kratak život, a dugačka lajkovačka pruga

Politika 21.01.2022
Rođen sam u šumadijsko-kolubarskom selu Ćelijama, na desnoj obali najslavnije srpske reke, Kolubare, na pristranku Vrače brda, među zatravljenim rovovima bitke iz koje se nijedan Srbin nije izostavio, govorio je pisac. Ugledni srpski književnik… »
Odlazak Radovana Belog Markovića: Pripovedni vez lajkovačkog kneza

Odlazak Radovana Belog Markovića: Pripovedni vez lajkovačkog kneza

Dnevnik 21.01.2022
NOVI SAD: Veliki srpski književnik Radovan Beli Marković preminuo je preksinoć u 75. godini. Rođen je u selu Ćelije, kod Lazarevca 1947. Karijeru je započeo kao novinar u valjevskom listu „Napred", a zatim, do penzionisanja, bio je upravnik… »
Crni dan za lepu književnost: Odlazak Radovana Belog Markovića (1947-2022), proznog pisca retkog kova i jezika

Crni dan za lepu književnost: Odlazak Radovana Belog Markovića (1947-2022), proznog pisca retkog kova i jezika

Večernje novosti 21.01.2022
Velikani Tešić, Velmar-Janković, Marković i Ćosić, Foto Novosti Odmah mu je ukazana lekarska pomoć, sanitetom je prebačen u valjevsku bolnicu, ali su tamo lekari samo mogli da konstatuju smrt. U 75. godini otišao je pisac retkog kova, koga su… »
Proleće više mene neće: Odlazak Radovana Belog Markovića: "Dobra književnost opija otrežnjujući"

Proleće više mene neće: Odlazak Radovana Belog Markovića: "Dobra književnost opija otrežnjujući"

Blic 21.01.2022
U večernjim satima 19. januara, na Bogojavljenje, prostrujala je tužna vest da na ovom svetu sa nama više nije istaknuti književnik Radovan Beli Marković. Napustio nas je u 75. godini života koji je provodio prevashodnu u svetu književnosti, i kraj… »

Vesti dana »