Povezane vesti

Premijerka Srbije kaže da je odluka o Rio Tintu doneta zbog građana

Slobodna Evropa 22.01.2022
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je 21. januara da je odluka o povlačenju projekta eksploatacije litijuma "Jadar" kompanije Rio Tinto doneta zbog zabrinutosti građana. Ona je navela i da do pre šest meseci "nije čula "nijednu lošu stvar" o tom… »

INTERVJU Ćuta: Vlast je u košmaru, Rio Tinto im naneo ogromnu štetu

Nova 22.01.2022
“Ako gledamo prostorni plan u kome više nema projekta Rio Tinta, mi smo isterali zmiju iz kuće. Nema potrebe da se ponovo okupljamo na protestima, jer su naši zahtevi ispunjeni. Ukoliko je to i zaista pravno rešeno, nema razloga da se ponovo troši… »

Rio Tinto sad adio!

Vesti online 22.01.2022
Kompanija Rio Tinto za nekoliko nedelja neće biti u Srbiji, obelodanila je Ana Brnabić, premijerka Srbije poručujući da se naša zemlja ne plaši reakcije te kompanije. Time se završava ekološka agonija koja je potresala zemlju u poslednje dve… »

Đorđević: Odluka o Rio Tintu ne utiče na ostale kompanije koje rudare po Srbiji

N1 Info 22.01.2022
Odluku Vlade Srbije da ukine Uredbu o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom Rio Tinto je politička, a ne pravna odluka i zbog toga sam je primio sa ozbiljnom dozom rezerve… »

„Odluka o Rio Tintu ne utiče na ostale kompanije koje rudare po Srbiji“

Nova 22.01.2022
Odluku Vlade Srbije da ukine Uredbu o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom Rio Tinto je politička, a ne pravna odluka i zbog toga sam je primio sa ozbiljnom dozom rezerve… »

Nestorović: Nema dokumenata koji pokazuju da Srbija treba da obešteti Rio Tinto

N1 Info 22.01.2022
Ekološki aktivisti preuzeli su od Vlade Srbije dokumentaciju na ukupno 4.800 strana, a sve u vezi sa kompanijom Rio Tinto i njenim radom u Srbiji od 2002. godine, pa do danas. Prema navodima aktivista, dokumentacija pokazuje da je upravo za vreme… »

Šta piše u 4.800 strana dokumentacije o Rio Tintu: Vlada demantuje samu sebe

Nova 22.01.2022
Ekološki aktivisti juče su od Vlade preuzeli oko 5 kilograma dokumentacije na ukupno 4.800 strana, a sve u vezi sa kompanijom Rio Tinto i njenim radom u Srbiji od 2002. godine, pa do danas. Premijerka Ana Brnabić je saopštila da je ukinut Prostorni… »

Hiljadu strana, 20 godina i na kraju "zbogom": Šta krije 5 kilograma dokumentacije o Rio Tintu, ko je šta potpisivao i ko je…

Blic 22.01.2022
Nakon što je Vlada Srbije poništila Uredbu o prostornom planu posebne namene za područje “Jadar”, čime je zaustavila kompaniju “Rio Tinto” u daljim aktivnostima za eksploataciju litijuma, “Blic” je došao u posed dokumentacije vezane za… »

Jovanović (Ekološki ustanak): Vlast ne zanima ni Rio Tinto, ni Gornje Nedeljice, samo izbori

Beta 22.01.2022
Jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je danas da aktuelnu vlast ne zanimaju ni kompanija "Rio Tinto", ni Gornje Nedeljice, ni projekat "Jadar", ni životna sredina i ocenio da je odluka da se povuče Prostorni plan… »

Vladimir Kovačević: Slučaj 'Rio Tinto' je dokaz loše ekonomske politike

Beta 22.01.2022
Predsednik pokreta "Da se struka pita" Vladimir Kovačević ocenio je danas da Vlada Srbije "srlja" u relacijama sa stanim investitorima i da je slučaj kompanije Rio Tinto "posledica loše ekonomske politike koja je bez jasnog koncepta". "Koliko je… »

Ćuta o Brnabić: Nažalost, to samo u Srbiji može da bude premijer

Nova 22.01.2022
Nakon što je premijerka Ana Brnabić saopštila da je Vlada ukinula Uredbu o prostornom planu za realizaciju projekta Jadar, kojom su poništeni svi pravni akti vezani za kompaniju Rio Tinto, predstavnici ekoloških organizacija preuzeli su juče… »

Vladimir Kovačević: Slučaj Rio Tinto je dokaz loše ekonomske politike

Danas 22.01.2022
Predsednik pokreta „Da se struka pita“ Vladimir Kovačević ocenio je danas da Vlada Srbije „srlja“ u relacijama sa stanim investitorima i da je slučaj kompanije Rio Tinto „posledica loše ekonomske politike koja je bez jasnog koncepta“… »

Jovanović (Ekološki ustanak): Vlast ne zanima ni Rio Tinto, ni Gornje Nedeljice, samo izbori

Danas 22.01.2022
Jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je danas da aktuelnu vlast ne zanimaju ni kompanija „Rio Tinto“, ni Gornje Nedeljice, ni projekat „Jadar“, ni životna sredina i ocenio da je odluka da se povuče… »

Ćuta: Odluka o Rio Tintu zbog izbora, bez novih blokada – za sada

N1 Info 22.01.2022
Jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da aktuelnu vlast ne zanimaju ni kompanija "Rio Tinto", ni Gornje Nedeljice, ni projekat "Jadar", ni životna sredina i ocenio da je odluka da se povuče Prostorni plan i… »

Ekološki ustanak: Vlast ne zanima ni Rio Tinto, ni Gornje Nedeljice - samo izbori

Radio 021 22.01.2022
Jedan od lidera pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je danas da aktuelnu vlast ne zanimaju ni kompanija "Rio Tinto", ni Gornje Nedeljice, ni projekat "Jadar", ni životna sredina. On je ocenio da je odluka da se povuče Prostorni… »

Od pravne formulacije Vladine odluke zavisi odšteta za Rio Tinto

Danas 22.01.2022
Vlada Srbije ukinula je Uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“, usvojenu 13. marta 2020, saopštila je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za medije… »

Ana Brnabić: Ako „Rio Tinto“ bude tražio odštetu, spremni smo da se borimo

Sputnik 22.01.2022
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je odluka o Rio Tintu pre svega doneta zbog građana i njihove zabrinutosti, dodajući da je Srbija spremna da se bori ukoliko ta kompanija bude tražila odštetu. Brnabićeva je navela da su u četvrtak… »

Vesti dana »