Повезане вести

Фридрих Мерц нови председник ЦДУ, раскид са центристичким курсом Ангеле Меркел

Фридрих Мерц нови председник ЦДУ, раскид са центристичким курсом Ангеле Меркел

РТС 22.01.2022
Немачка Хришћанско-демократска унија изабрала је већином гласова за новог председника странке Фридриха Мерца. Мерц важи за припадника конзервативног крила странке. Фридрих Мерц, који је обећао раскид са центристичким курсом ЦДУ… »
Немачки ЦДУ изабрао Фридриха Мерца за вођу странке

Немачки ЦДУ изабрао Фридриха Мерца за вођу странке

Радио 021 22.01.2022
Делегати партије бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел потврдили су данас избор истакнутог конзервативца Фридриха Мерца за новог вођу Хришћанско-демократске уније (ЦДУ). Мерц је добио 94,6 одсто гласова од 983 делегата који су… »
Фриедрицх Мерз изабран за предсједника ЦДУ

Фриедрицх Мерз изабран за предсједника ЦДУ

Слободна Европа 22.01.2022
Фриедрицх Мерз је у суботу 22. јануара великом већином гласова на страначкој конвенцији изабран за новог предсједника Кршћанско-демократске уније (ЦДУ). „Дубоко сам дирнут и задивљен овим резултатом“, рекао је 66-годишњи Мерз… »
Фридрих Мерц изабран за новог председника ЦДУ

Фридрих Мерц изабран за новог председника ЦДУ

Н1 Инфо 22.01.2022
Фридрих Мерц је у суботу великом већином гласова на страначкој конвенцији изабран за новог председника Хришћанско-демократске уније (ЦДУ). „Дубоко сам дирнут и задивљен овим резултатом“, рекао је Мерц (66), након објаве… »
Сада и званично: Фридрих Мерц је нови лидер ЦДУ

Сада и званично: Фридрих Мерц је нови лидер ЦДУ

Нова 22.01.2022
Чланови немачке странке десног центра Хришћанско-демократска унија /ЦДУ/ изабрали су данас за лидера партије Фридриха Мерца. Генерални секретар ЦДУ Паул Цимјак рекао је да је Мерц добио готово 95 одсто гласова током виртуелне… »
Фриедрицх Мерз изабран за предсједника ЦДУ-а

Фриедрицх Мерз изабран за предсједника ЦДУ-а

Ал Јазеера 22.01.2022
Мерз слови као представник конзервативног крила странке и до сада је најављивао како ће ЦДУ вратити на конзервативне смјернице с којих је, по мишљењу многих чланова, странка скренула због либералног курса којег је слиједила… »
Немачка хришћанско-демократска унија има новог председнка: Фридрих Мерц дубоко сам дирнут и задивљен доласком на чело ЦДУ

Немачка хришћанско-демократска унија има новог председнка: Фридрих Мерц дубоко сам дирнут и задивљен доласком на чело ЦДУ

Курир 22.01.2022
Фридрих Мерц данас је великом већином гласова на страначкој конвенцији изабран за новог председника немачке Хршћанско-демократске уније (ЦДУ). "Дубоко сам дирнут и задивљен овим резултатом", рекао је 66-годишњи Мерц након… »

Вести дана »