Повезане вести
Фридрих Мерц нови председник ЦДУ, раскид са центристичким курсом Ангеле Меркел
РТС 22.01.2022
Немачка Хришћанско-демократска унија изабрала је већином гласова за новог председника странке Фридриха Мерца. Мерц важи за припадника конзервативног крила странке. Фридрих Мерц, који је обећао раскид са центристичким курсом ЦДУ… »
Немачки ЦДУ изабрао Фридриха Мерца за вођу странке
Радио 021 22.01.2022
Делегати партије бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел потврдили су данас избор истакнутог конзервативца Фридриха Мерца за новог вођу Хришћанско-демократске уније (ЦДУ). Мерц је добио 94,6 одсто гласова од 983 делегата који су… »
Фриедрицх Мерз изабран за предсједника ЦДУ
Слободна Европа 22.01.2022
Фриедрицх Мерз је у суботу 22. јануара великом већином гласова на страначкој конвенцији изабран за новог предсједника Кршћанско-демократске уније (ЦДУ). „Дубоко сам дирнут и задивљен овим резултатом“, рекао је 66-годишњи Мерз… »
Фридрих Мерц изабран за новог председника ЦДУ
Н1 Инфо 22.01.2022
Фридрих Мерц је у суботу великом већином гласова на страначкој конвенцији изабран за новог председника Хришћанско-демократске уније (ЦДУ). „Дубоко сам дирнут и задивљен овим резултатом“, рекао је Мерц (66), након објаве… »
Сада и званично: Фридрих Мерц је нови лидер ЦДУ
Нова 22.01.2022
Чланови немачке странке десног центра Хришћанско-демократска унија /ЦДУ/ изабрали су данас за лидера партије Фридриха Мерца. Генерални секретар ЦДУ Паул Цимјак рекао је да је Мерц добио готово 95 одсто гласова током виртуелне… »
Фриедрицх Мерз изабран за предсједника ЦДУ-а
Ал Јазеера 22.01.2022
Мерз слови као представник конзервативног крила странке и до сада је најављивао како ће ЦДУ вратити на конзервативне смјернице с којих је, по мишљењу многих чланова, странка скренула због либералног курса којег је слиједила… »
Немачка хришћанско-демократска унија има новог председнка: Фридрих Мерц дубоко сам дирнут и задивљен доласком на чело ЦДУ
Курир 22.01.2022
Фридрих Мерц данас је великом већином гласова на страначкој конвенцији изабран за новог председника немачке Хршћанско-демократске уније (ЦДУ). "Дубоко сам дирнут и задивљен овим резултатом", рекао је 66-годишњи Мерц након… »
Вести дана »
Систем почео да штуца јутрос због брзине пријава: Комплетне цене легализације, ево колико ће вас све коштати (фото)
Блиц пре 5 минутајош 114 повезане
Најмање петоро убијено у новој ескалацији сукоба Тајланда и Камбоџе
Нови магазин пре 2 сатајош 42 повезане