Повезане вести
Нинова награда Милени Марковић
Политика 24.01.2022
Нинову награду за најбољи роман године добила је Милена Марковић за књигу „Деца”, у издању куће „Лом”, саопштио је жири у подне на конференцији за новинаре, преноси РТС. На више од сто педесет страница, Милена Марковић… »
Књига "Деца" Милене Марковић добитник НИН-ове награде
Дневник 24.01.2022
БЕОГРАД: Књига "Деца" Милене Марковић добитник је 68. НИН-ове награде за најбољи роман на српском језику, објавио је данас жири на свечаности у београдском хотелу Москва. Роман "Деца" у издању куће "Лом" говори о једном животу… »
Милена Марковић добитница Нинове награде
Радио 021 24.01.2022
Милена Марковић добитница је 68. Нинове награде за роман "Деца", саопштено је данас. Одлуку је донео жири у саставу Марија Ненезић, Бранко Кукић, Иван Миленковић, Марјан Чакаревић и Теофил Панчић, који је био председник жирија. У… »
„Да ли је ико могао да живи од поезије“: Милена Марковић о „Деци“
Нова 24.01.2022
Рођење, болест и смрт или Ерос, Танатос - то су кључни догађаји на које би се "Деца", за које је Милена Марковић данас добила Нинову награду, могла свести. Тек шеста жена која је постала 68. лауреат престижног Ниновог признања… »
Књига о агонији слободе: Милена Марковић добитница "Нинове" награде за роман "Деца"
Вечерње новости 24.01.2022
Фото Тањуг Између осталог, тај мој роман бави се стазом и судбином и агонијом слободе. Овим речима Милена Марковић, овогодишња добитница "Нинове" награде за роман године, укратко је описала тематику своје књиге, романа-поеме… »
Милена Марковић – добитница НИН-ове награде ВИДЕО
Нова 24.01.2022
Милена Марковић је добитница Нинове награде за роман "Деца", саопштио је данас жири у београдском хотелу Москва. Њена књига је добила три гласа чланова жирија, док су по један глас добили "Мокринске хронике" Срђана В. Тешина и… »
Милена Марковић добитница Нинове награде за роман године
РТС 24.01.2022
Шездесет осма добитница Нинове награде за роман године је Милена Марковић за роман „Деца“, саопштио је жири на конференцији за медије у хотелу „Москва“. Име 68. добитника Нинове награде за најбољи роман године саопштено је, по… »
Милена Марковић добитница НИН-ове награде
Н1 Инфо 24.01.2022
Добитница НИН-ове награде је Милена Марковић за роман поему "Деца", одлучио је жири за доделу овог књижевног признања. НИН-ов жири у саставу Марија Ненезић, Бранко Кукић, Иван Миленковић, Марјан Чакаревић и Теофил Панчић… »
Милена Марковић: Агонија слободе и цена која се плаћа, кроз личну причу…
Н1 Инфо 24.01.2022
Милена Марковић, овогодишња добитница НИН-ове награде за роман-поему "Деца", рекла је на проглашењу победника, да јој је велика част што је добила ово признање, а већ јој је била част и што је била у ужем избору заједно са… »
Милена Марковић: Кроз личну причу сам се бавила екстазом и агонијом слободе
Нова 24.01.2022
"Бавила сам се епохом и светом који је заувек нестао. Не тиче се то само наше земље, већ и других простора и вредности. Реч вредност је мала, рекла бих пре да сам се бавила екстазом, судбином и агонијом слободе. Покушала сам… »
Додељена нинова награда: Књига "Деца" Милене Марковић најбољи роман на српском језику
Вечерње новости 24.01.2022
Фото: Н. Фифић Роман "Деца" у издању куће "Лом" говори о једном животу који је, као и сваки живот, сачињен од више живота, те сада све те животе на окупу држи прича испричана у стиховима, без знакова интерпункције и без великог… »
Проглашен 68.: Добитник нинове награде Признање Милени Марковић за књигу “Деца”
Блиц 24.01.2022
Добитник 68. НИН-ове награде за роман године је Милена Марковић за књигу "Деца" (Издавач: ЛОМ) Жири за доделу признања, који чине Теофил Панчић, Марија Ненезић, Бранко Кукић, Иван Миленковић и Марјан Чакаревић, одлуку о… »
Додељена нинова награда после силних проблема! Било је бојкота, повлачења дела, а победница је Милена Марковић за роман Деца!…
Курир 24.01.2022
Књижевница Милена Марковић је 68. је добитница Нинове награде, најзначајнијег књижевног признања у Србији за роман Деца. "Све то што сам писала неколико година, ја сам се одлучила да направим поему, односно роман у стиху… »
Милена Марковић добитница Нинове награде за роман “Деца”
Данас 24.01.2022
Милена Марковић добитница је Нинове награде за роман“Деца” у издању издавачке куће “Лом”, саопштено је данас у Хотелу Москва на новинарској конференцији поводом овог книжевног признања. У најужем избору, поред Милене Марковић… »
Вести дана »
"Узимао сам веће дозе" Трамп се коначно огласио о мистериозним модрицама на рукама о којима је цео свет брујао (фото)
Блиц пре 6 сатијош 1 повезана
Швајцарска тужитељка: Пожар у скијалишту Кран-Монтана није намерно изазван
Данас пре 8 сатијош 1 повезана
Ово је организатор којег је Ђоле Ђогани оптужио за превару Хусеин живи у Немачкој и сарађивао је са многим певачима: "Никога није исплатио"
Блиц пре 4 сатијош 1 повезана