Povezane vesti

NATO uputio Moskvi pisane predloge za rešenje situacije u vezi sa Ukrajinom

Politika 27.01.2022
„Predložili smo uspostavljanje vojnih predstavništava između Rusije i NATO kako bi se obezbedila transparentnost i smanjili rizici, ali i otvaranje hitne direktne linije za rešavanje urgentnih situacija ukoliko se budu dogodile”, kazao je… »

Najbolji dogovor za rešavanje krize je rat! Akademik Radenović objasnio kako se radi na održavanju pandemije straha na celom…

Kurir 27.01.2022
Zapaljiva retorika i dovlačenje ruskih i trupa pod patronatom NATO-pakta uz rusko-ukrajinsku granicu se nastavlja. Vašington je u pisanoj formi odbio ruski zahtev da NATO prestane širenje ka Ukrajini i bivšim Sovjetskim republikama. Šef ruske… »

Rusija: NATO i SAD nisu uvažili naše glavne zahtjeve

Al Jazeera 27.01.2022
Odluku o daljnjim aktivnostima Rusije donijet će predsjednik Vladimir Putin, rekao je Sergej Lavrov. SAD i NATO uručili su Rusiji odvojene pisane odgovore na sigurnosne zahtjeve Moskve, dok se nastavljaju napori za postizanjem diplomatskog rješenja za… »

Stoltenberg: NATO uputio Moskvi pisani odgovor; Razmatra se raspoređivanje trupa u Slovačkoj

RTV 27.01.2022
BRISEL - NATO je u sredu, paralelno sa SAD, uputio Moskvi pisani odgovor na bezbednosne zahteve Rusije i pozvao je da odmah deeskalira situaciju na granici sa Ukrajinom, rekao je generalni sekretar Jens Stoltenberg u Briselu. „Još jednom pozivamo Rusiju… »

"Zahtev Rusije da se zabrani Ukrajini da uđe u NATO: - nije prihvaćen" Blinken: Naš odgovor je diplomatski put, bez promene…

Blic 27.01.2022
Američki državni sekretar Entoni Blinken poručio je danas da pisani odgovor Vašingtona na ruske bezbednosne zahteve postavlja diplomatski put za sprečavanje vojne eskalacije protiv Ukrajine, ako Moskva tome pristupi ozbiljno, ali i da nema ustupaka u… »

"Nema odgovora na glavno pitanje, a glavno pitanje je..."

B92 27.01.2022
Moskva -- SAD u odgovoru na ruski predlog o garancijama za bezbednost nisu odgovorile na najvažnije pitanje - neširenje na istok, kaže izjavio Sergej Lavrov. "Nema pozitivne reakcije na glavno pitanje u tom dokumentu, a glavno pitanje je naš jasan… »

Napetost raste: NATO uputio pisani odgovor Moskvi, poziva na deeskalaciju

Nova 27.01.2022
NATO je u sredu, paralelno sa SAD, uputio Moskvi pisani odgovor na bezbednosne zahteve Rusije i pozvao je da odmah deeskalira situaciju na granici sa Ukrajinom, rekao je generalni sekretar Jens Stoltenberg u Briselu. „Još jednom pozivamo Rusiju da… »

Ukrajina, Rusija i Zapad: Amerikanci odbili ruski zahtev o sopiranju širenja NATO na Istok – „čekamo odgovor Kremlja i…

Danas 27.01.2022
SAD su odbacile zahtev Rusije da zabrani ulazak Ukrajine u NATO, usred upozorenja da bi Rusija mogla da izvrši invaziju na njenog suseda. Državni sekretar Antoni Blinken dao je Rusiji zvaničan odgovor na njene zahteve da se reši ukrajinska kriza… »

Stoltenberg: Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju

Blic 26.01.2022
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je večeras Rusiju da bez odlaganja deeskalira situaciju na granici sa Ukrajinom. Tokom onlajn konferencije za novinare koja je prenošena uživo na sajtu NATO, Stoltenberg je rekao da Rusija planira da na… »

Lavrov o odgovoru iz Amerike: Rusija ga neće objaviti!

Večernje novosti 26.01.2022
Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Jutjub/Rumoaohepta7 Prethodno je i američki ambasador u Moskvi DŽon Saliven uručio pisani odgovor Vašingtona na ruski nacrt bezbednosnih garancija tokom sastanka sa zamenikom šefa ruske diplomatije Aleksandrom Gruškom… »

Ukrajina, Rusija i Zapad: Blinken kaže da NATO neće činiti ustupke Moskvi, Rusija optužuje Zapad za rast napetosti

Danas 26.01.2022
Entoni Blinken, američki državni sekretar, izjavio je da SAD nisu pristale na glavne zahteve Rusije oko prestanka širenja NATO snagu na istok, na koje je Vašington u sredu pismeno odgovorio Moskvi. Moskva je tražila da se NATO obaveže da se neće… »

Blinken: Bez ustupaka Rusiji u odgovoru na njene zahteve oko Ukrajine

Danas 26.01.2022
Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da SAD nisu pristale na glavne zahteve Rusije oko neširenja NATO-a na Ukrajinu, na koje je Vašington danas pismeno odgovorio Moskvi. Moskva je tražila da se NATO obaveže da se neće širiti na… »

Zove Rusiju za sto, pa preti NATO trupama: Stoltenberg održao konferenciju, uputio Moskvi predloge o bezbednosti

Večernje novosti 26.01.2022
Foto: Profimedia - Danas je NATO predao naše pisane predloge Rusiji. Mi smo to uradili paralelno sa Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije u Briselu. Stoltenberg je naveo da odgovor Severnoatlantske alijanse na… »

Ambasador SAD u Rusiji predao odgovor Vašingtona na ruske zahteve

Danas 26.01.2022
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras da je od američkog ambasadora u Moskvi dobilo odgovor Vašingtona na ruske zahteve o povlačenju NATO-a u istočnoj Evropi, u kontekstu ukrajinske krize. Američki ambasador Džon Salivan (John… »

Vesti dana »