Povezane vesti

SAD i Rusija otvoreni za dijalog, ali i dalje nema približavanja stavova

Glas Amerike 27.01.2022
Američka podsekretarka za politička pitanja Viktorija Nuland rekla je u četvrtak da se Sjedinjene Države nadaju da će Rusija razmotriti ponudu Vašingtona i vratiti se za sto nakon što su SAD u sredu uručile Moskvi pisane odgovore na ruske… »

Ambasador Ukrajine: Rusija može da zaustavi sukob, mi nećemo rat

N1 Info 27.01.2022
Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je u emisiji Dan uživo da samo Rusija može da spreči oružani sukob sa Ukrajinom, kao i da njegova zemlja ne želi početak rata. Poručio je da je njegova zemlja spremna za eventualno… »

NATO razmatra raspoređivanje trupa i u Slovačkoj

Politika 27.01.2022
BRATISLAVA – NATO razmatra mogućnost raspoređivanja trupa u Slovačkoj, kao i u drugim zemljama na istoku Evrope, izjavio je danas slovački ministar spoljnih poslova Ivan Korčok, javlja Tanjug. Šef diplomatije Korčok rekao je novinarima da odluka… »

Ambasador Ukrajine: Rusija može da zaustavi sukob, mi nećemo rat

N1 Info 27.01.2022
Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je u emisiji Dan uživo da samo Rusija može da spreči oružani sukob sa Ukrajinom, kao i da njegova zemlja ne želi početak rata. Poručio je da je njegova zemlja spremna za eventualno… »

Ambasador Ukrajine: Rusija može da zaustavi sukob, mi nećemo rat

Nova 27.01.2022
Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je u emisiji Dan uživo da samo Rusija može da spreči oružani sukob sa Ukrajinom, kao i da njegova zemlja ne želi početak rata. Poručio je da je njegova zemlja spremna za eventualno… »

"Nismo optimistični posle odgovora" SAD Peskov: Vašington nije uzeo u obzir glavne bezbednosne zahteve Rusije

Večernje novosti 27.01.2022
Foto: Tanjug/AP Photo Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da Moskva neće žuriti sa izvlačenjem zaključaka nakon što su SAD juče zvanično odgovorile na njene predloge za preoblikovanje bezbednosnih aranžmana u Evropi, prenosi agencija… »

Moskva: Raketna kriza između Rusije i SAD-a sve izvjesnija

Al Jazeera 27.01.2022
Rusija je saopćila da je nuklearna raketna kriza između Moskve i Washingtona neizbježna ukoliko se ne poduzmu mjera obuzdavanja naoružavanja. Rusija je u četvrtak saopćila da je nuklearna raketna kriza između Moskve i Washingtona neizbježna… »

Lavrov: Amerika nije odgovorila na najvažnije pitanje o neširenju NATO

Politika 27.01.2022
MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države u svom odgovoru na ruski nacrt sporazuma o garancijama bezbednosti nisu odgovorile na najvažnije pitanje - o neširenju NATO-a na istok. „Nema… »

Peskov: Nismo optimistični posle odgovora Amerike

Politika 27.01.2022
MOSKVA- Zvanični Kremlj je saopštio danas da postoji prostor za nastavak dijaloga sa Sjedinjenim Državama, ali da je očigledno da Vašington nije uzeo u obzir glavne bezbednosne zahteve Rusije, zbog čega ne ostaje mnogo prostora za optimizam… »

NATO planira novo razmeštanje snaga

Vesti online 27.01.2022
NATO razmatra mogućnost raspoređivanja trupa u Slovačkoj, kao i u drugim zemljama na istoku Evrope, izjavio je danas slovački ministar spoljnih poslova Ivan Korčok. Šef diplomatije Korčok rekao je novinarima da odluka nije doneta, da se situacija… »

Rusija ostavila 'otvorena vrata' za nastavak dijaloga sa SAD oko Ukrajine

Slobodna Evropa 27.01.2022
Kremlj je u četvrtak poručio kako Sjedinjene Države, odbacivši zahtjev Rusije da zaustave dalje širenje NATO-a na Istok, nisu uzele u obzir zabrinutost Rusije oko sigurnosnih garancija. Ipak, zadržale su "otvorena vrata" za dalji dijalog o krizi oko… »

Lavrov: SAD nisu odgovorile na najvažnije pitanje o bezbednosnim garancijama

N1 Info 27.01.2022
SAD u svom odgovoru na pismo Rusije o bezbednosnim garancijama nisu odgovorile na najvažnije pitanje – o neširenju NATO na istok, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Nema pozitivne reakcije na glavno pitanje u tom dokumentu… »

"O daljim koracima odlučiće Putin": Lavrov i Peskov o američkom odgovoru: Nismo optimistični

Blic 27.01.2022
Zvanični Kremlj je saopštio danas da postoji prostor za nastavak dijaloga sa Sjedinjenim Državama, ali da je očigledno da Vašington nije uzeo u obzir glavne bezbednosne zahteve Rusije, zbog čega ne ostaje mnogo prostora za optimizam. Portparol… »

Totalni zaokret Rusije?

B92 27.01.2022
Moskva -- U jeku tenzija između Rusije i Zapada i gomilanja naoružanja oko Ukrajine svaka poruka s obe strane dobro se "izvaga". Poslednja je od Dmitrija Medvedeva. Nekadašnji ruski predsednik, a sada potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti, izjavio je… »

Na potezu Putin

B92 27.01.2022
Moskva -- Šef ruske diplomatije Segej Lavrov izjavio je danas da će predsednik Vladimir Putin doneti odluku o tome kako će zvanična Moskva reagovati na odgovor SAD. SAD su poslale, podsetimo, odgovor na nacrt garancija za bezbednost, dokument koji je… »

Medvedev: Ne sme biti rata ni na koji način

Večernje novosti 27.01.2022
Foto: AP - Alexei Nikolsky - Ne sme biti rata ni na koji način, niko ne traži da započne rat, i mora se učiniti sve da se izbegne bilo kakav rat - poručio je Medvedev ruskim medijima, a prenosi agencija TASS. U tom smislu, kako naglašava… »

Lavrov: Nema odgovora na najvažnije pitanje-neširenje NATO-a na istok, o daljim koracima odlučiće Putin

RTV 27.01.2022
MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da sadržaj američkog odgovora na ruski predlog o bezbednosnim garancijama omogućava da se računa na ozbiljan razgovor, ali o sporednim temama. On je rekao i danas da će… »

Rusija razočarana odgovorom SAD na njihove zahteve: Putin procenjuje i razmatra dokument, diplomate žale zbog propuštene…

Kurir 27.01.2022
Glavni diplomata Rusije izrazio je razočaranje američkim pisanim odgovorom na zahteve Moskve. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Moskva dobila pisani odgovor SAD na njihove zahteve da dobiju garancije da se NATO neće širiti… »

Sergej Lavrov: SAD nisu odgovorile na pitanje o neširenju NATO-a

Večernje novosti 27.01.2022
Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP - Nema pozitivne reakcije na glavno pitanje u ovom dokumentu. Glavno pitanje je naš jasan stav o neprihvatljivosti daljeg širenja NATO-a na istok i razmeštanja udarnog naoružanja koje bi moglo da… »

Rusija nije zadovoljna: Lavrov otkrio američke odgovore na zahteve Kremlja: "Najvažnije pitanje ostalo bez pozitivne…

Blic 27.01.2022
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da SAD u svom odgovoru na ruski nacrt sporazuma o garancijama bezbednosti nisu odgovorile "pozitivno" na najvažnije pitanje - o neširenju NATO-a na istok. - Nema pozitivne reakcije na… »

Sergej Lavrov: SAD nisu odgovorile na pitanje o neširenju NATO

Pravda 27.01.2022
SAD u svom odgovoru o bezbednosnim garancijama nisu odgovorile na najvažnije pitanje – o neširenju NATO-a na istok, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. - Nema pozitivne reakcije na glavno pitanje u ovom dokumentu. Glavno pitanje… »

Lavrov: SAD nisu odgovorile na pitanje o neširenju NATO-a

Dnevnik 27.01.2022
MOSKVA: Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da SAD u svom odgovoru na ruski nacrt sporazuma o garancijama bezbednosti nisu odgovorile na najvažnije pitanje - o neširenju NATO-a na istok. "Nema pozitivne reakcije na glavno… »

Lavrov saopštio loše vesti: Ruski odgovor na pismo iz NATO

Nova 27.01.2022
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio je da je Moskva dobila pismeni odgovor od SAD na zahteve u vezi sa širenjem NATO-a. Američka strana je dokument dostavila nakon višenedeljnih razgovora unutar Bajdenove administracije. Kako je… »

“Ako hoćemo da izbegnemo rat…”

Vesti online 27.01.2022
Proces pregovora o bezbednosnim garancijama je jedini način da se sadašnja situacija reši, a da biste izbegli rat morate pregovarati, izjavio je danas potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev. – Ne sme biti rata ni na koji način… »

Medvedev: Da izbegnemo rat, moramo da pregovaramo

Politika 27.01.2022
MOSKVA - Proces pregovora o bezbednosnim garancijama je jedini način da se sadašnja situacija reši, a da biste izbegli rat morate pregovarati, izjavio je danas potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev. „Ne sme biti rata ni na koji… »

Medvedev: Mora se učiniti sve da se izbegne rat, moramo pregovarati

Nova 27.01.2022
Proces pregovora o bezbednosnim garancijama je jedini način da se sadašnja situacija reši, a da biste izbegli rat morate pregovarati, izjavio je danas potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev. “Ne sme biti rata ni na koji način, niko… »

Vesti dana »