Povezane vesti

Rusija, deca i suđenje: „Ja sam dete, nisam terorista" - tinejdžer osuđen na zatvor zbog igrice Majnkraft

Rusija, deca i suđenje: „Ja sam dete, nisam terorista" - tinejdžer osuđen na zatvor zbog igrice Majnkraft

Južne vesti 11.02.2022
BBC Sud u Rusiji odredio je zatvor šesnaestogodišnjem Nikiti Uvarovu iz grada Kansk, u Krasnojarskom kraju, zbog obučavanja u sprovođenju terorističkih akata. Povod za pokretanje postupka bile su aktivnosti srednjoškolca u akcionoj kompjuterskoj… »

Radio 021 11.02.2022
Sud u Rusiji osudio je šesnaestogodišnjeg Nikitu Uvarova iz grada Kansk, u Krasnojarskom kraju, i to za podučavanje terorističkim aktivnostima, a čitav slučaj zasnovan je na aktivnostima srednjoškolca u akcionoj kompjuterskoj igrici Majnkraft… »
Tinejdžer u Rusiji osuđen na zatvor jer je navodno planirao da raznese virtuelnu zgradu FSB-a u „Majnkraftu“

Tinejdžer u Rusiji osuđen na zatvor jer je navodno planirao da raznese virtuelnu zgradu FSB-a u „Majnkraftu“

Danas 10.02.2022
Ruski tinejdžer Nikita Uvarov (16) osuđen je na pet godina zatvora zato što je navodno planirao da digne u vazduh virtuelnu zgradu službe bezbednosti FSB u video-igrici „Majnkraft“. Gardijan piše da je presuda deo šire prakse koja se sprovodi… »

Vesti dana »