Povezane vesti

Patrijarhove reči dirnule sve Srbe! Bili smo suočeni sa zlom pred kojim um staje: Svako ubistvo je tragedija i poraz ljudskog…

Patrijarhove reči dirnule sve Srbe! Bili smo suočeni sa zlom pred kojim um staje: Svako ubistvo je tragedija i poraz ljudskog…

Kurir 24.03.2022
Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije rekao je na komemoraciji žrtvama zločinačke NATO agresije - Vrhunac stvaranja, vrhunac Božije ljubavi je čovek, ljudsko biće. Čovek već u svojoj drugoj generaciji vrši greh bratoubistva. Od… »
Zašto društvo koje je iskusilo ratove ne podržava Ukrajinu

Zašto društvo koje je iskusilo ratove ne podržava Ukrajinu

Glas Amerike 24.03.2022
BEOGRAD - Obeležavanje 23. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije ove godine se dešava paralelno sa ratom u Ukrajini, koji traje tačno mesec dana. Društvo u Srbiji je podeljeno po pitanju aktuelnog konflikta, s tim što građani u mnogo većem… »
Srbija već 20 godina uklanja NATO bombe, koliko ih još ima i na kojim lokacijama

Srbija već 20 godina uklanja NATO bombe, koliko ih još ima i na kojim lokacijama

RTS 24.03.2022
Za 78 dana NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije bilo je čak 2.300 vazdušnih udara, oko trideset dnevno. Bačeno je 22.000 tona projektila. Prema evidenciji u Srbiji je više od 150 lokacija na kojima se nalaze velike avio-bombe. Bojan… »
Ne znam kako sam ostao živ: Drecun otkrio da je tokom NATO bombardovanja bio ispod kasetnih bombi snimio nešto što sve…

Ne znam kako sam ostao živ: Drecun otkrio da je tokom NATO bombardovanja bio ispod kasetnih bombi snimio nešto što sve…

Kurir 24.03.2022
Navršava se 23. godišnjica agresije NATO na Srbiju, odnosno tada Saveznu Republiku Jugoslaviju, 24. marta 1999. godine. Prema podacima Ministarstva odbrane Srbije tokom vazdušne agresije NATO alijanse ubijeno je 2.500 civila, među njima 89 dece i… »
Večna mrlja na obrazu Zapada

Večna mrlja na obrazu Zapada

Vesti online 24.03.2022
Danas se navršavaju 23 godine od početka NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju koja je za posledicu imala više hiljada ubijenih i materijalnu štetu koja se procenjuje do 100 milijardi dolara. U najvećoj vojnoj operaciji na tlu… »
Vladislav Jovanović: Agresija na SRJ prvi rat u Evropi posle 1945.

Vladislav Jovanović: Agresija na SRJ prvi rat u Evropi posle 1945.

RTV 24.03.2022
BEOGRAD - Agresija NATO na SR Jugoslaviju je prvi veliki i otvoreni rat u Evropi posle Drugog svetskog rata, za koji su isključivo odgovorne zapadne sile, na čelu sa SAD, kaže diplomata i nekadašnji ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije Vladislav… »
Učešće Nemačke u bombardovanju SR Jugoslavije: Prvi nemački rat posle 1945.

Učešće Nemačke u bombardovanju SR Jugoslavije: Prvi nemački rat posle 1945.

RTS 24.03.2022
Zašto je Nemačka tako izričito želela da učestvuje u napadu NATO-a na SR Jugoslaviju 1999? Jedno od objašnjenja nudi nemački autor Matijas Kincel u knjizi "Put u rat: Nemačka, NATO i Kosovo". Posebnu ulogu, po njemu, u tome igrala je činjenica da… »

Vesti dana »