Povezane vesti

Dojave o bombama u Srbiji: Prvi put na meti bolnice, MUP utvrdio lokacije sa kojih su poslati mejlovi

Južne vesti 16.05.2022
BBC KBC Zvezdara u sredu popodne Posle tri dana i gotovo 200 lokacija koje su dobile najave o postavljenim bombama, srpka policija saopštila je da je utvrdila odakle su poslati neki od pretećih mejlova. Osam mejlova stiglo je sa adresa iz Poljske… »

Vulin: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

Politika 16.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije ''vodi specijalni rat'' i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke… »

Nove dojave o bombama pre početka popodnevne smene

Politika 16.05.2022
U oko 20 škola danas je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama, prenose beogradski mediji. Kako navode, dojava je stigla u 21 osnovnoj školi, a mejl je poslat sa iste adrese kao i jutros, kada je dojavu dobilo 97 osnovnih škola. Zbog… »

Do 14 časova policija pregledala 60 osnovnih i 13 srednjih škola

Politika 16.05.2022
Do 14 časova policija je pregledala 60 osnovnih i 13 srednjih škola u Beogradu, od ukupno 97 kojima je jutros stigao mejl s dojavom o podmetnutim bombama, izjavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. „Većina škola je pregledana… »

Nova dojava o bombama u 21 osnovnoj školi Đaci se evakuišu

Alo 16.05.2022
U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama. Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola. Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini… »

Dojave o bombama na beogradskim mostovima i u vodovodu

Slobodna Evropa 16.05.2022
Nakon pretećih dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, u toku popodneva 16. maja stigle su nove pretnje da su postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnom centru "Stadion", kao i u objektima za prečišćavanje vode… »

Drama: Dojave o bombama u celom Beogradu

Vesti online 16.05.2022
Nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozIvu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja – postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima, železničkoj stanici…. “Eksplozive smo postavili na… »

97 škola u Beogradu jutros je dobilo dojavu o bombi: Evo ko se vraća na časove, a koji đaci su poslati kući

Telegraf 16.05.2022
U nekim školama pregled još traje. Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama. Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave… »

Novi udar na osnovne škole: U 21 ustanovu stigle nove dojave o bombama

Telegraf 16.05.2022
Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini škola. Nakon što je jutro u Beogradu počelo dojavom o bombama u 97 škola, isti mejl sa upozorenjem stigao je i pred popodnevnu smenu u 21 školu, potvrđeno je za Telegraf.rs. Mejl sa… »

Nakon škola, na meti tržni centri i mostovi u Beogradu: Najnovije dojave o bombi, u toku evakuacija

Telegraf 16.05.2022
Sve dojave do sada su se ispostavile kao lažne. I u Stadion šoping centar stigla je dojava o bombi, potvrđeno je za Telegraf.rs. Kako saznajemo, u toku je evakuacija kupaca. Policija je na licu mesta, a kako su nam iz tog TC kazali, očekuje se da… »

"Nema opuštanja dok se poslednja škola ne pregleda": Provere izvršene u 73 ustanove, evo kako je u vrtićima

Telegraf 16.05.2022
– Bezbednost je najbitnija u ovakvim situacijama – poručio je Gak. Do 14 časova policija je pregledala 60 osnovnih i 13 srednjih škola u Beogradu, od ukupno 97, koje su jutros dobile imejl sa dojavom o podmetnutim bombama, izjavio je Slavko Gak… »

Rikardo čekao ceo dan, pa oborio partizanov rekord! Prestigao Kežmana i ušao u istoriju, opet pala Stanojeva mušterija!

Mondo 16.05.2022
Partizan savladao Voždovac 3:0 i nastavio da vrši pritisak na Zvezdu! Partizan savladao Voždovac 3:0 i nastavio da vrši pritisak na Zvezdu! Partizan je nastavio da pritiska Crvenu zvezdu i trijumfom protiv Voždovca 3:0 vratio se na "minus 2" uoči… »

Beograd: Dojave o bombama na mostovima, u tržnim centrima, "Vodovodu"

RTS 16.05.2022
Nakon pretećih dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, stigle su i nove pretnje da su postavljene bombe na mostovima u Beogradu, kao i u pojedinim tržnim centrima, potvrđeno je RTS-u u MUP-u. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić… »

Vulin: Dojave o bombama su deo specijalnog rata, napadi iz različitih centara za hibridno ratovanje

Radio 021 16.05.2022
Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da lažne dojave o bombama suštinski za cilj imaju pritisak na Srbiju da prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu. On je rekao da se protiv Srbije vodi specijalni rat i… »

Vulin: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

Dnevnik 16.05.2022
BEOGRAD: Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije „vodi specijalni rat“ i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da… »

Nove dojave o bombama na više mesta u Beogradu: Brankov most, Gazela, TC Stadion, Narodni muzej i Vodovod

Danas 16.05.2022
Dojave o bombama na beogradskim mostovima, kao i Narodnom muzeju stigle su danas, potrvđeno je Euronews-u u MUP-u. Beta je ranije javila da je i na adresu TC Stadion u Beogradu stigla dojava o podmetnutoj bombi, gde je za danas zakazana utakmica… »

Ružic: Iako su dojave lažne, ne smemo potcenjivati situaciju

Novi magazin 16.05.2022
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da situacija u školama ne sme da se potcenjuje, mora se slediti procedura i osigurati bezbednost u školama, iako sve ukazuje na to da su dojave o podmetnutim bombama u… »

Vulin: Protiv Srbije se vodi specijalni rat, moramo biti spremni da izdržimo

Sputnik 16.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije vodi specijalni rat i da je suštinski cilj svih napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi… »

Ružić: Škole će obavestiti roditelje đaka o nastavi

Dnevnik 16.05.2022
BEOGRAD: Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana nakon što je i danas veliki broj škola dobio dojavu u podmetunutim bombama, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog… »

Vulin o dojavama bombi: 'Protiv Srbije se vodi specijalni rat'

Slobodna Evropa 16.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je o brojnim zabilježenim dojavama bombi da je "suštinski cilj svih tih napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu". Javni objekti u… »

Oglasio se i ministar policije: “Protiv Srbije se vodi specijalni rat”

Vesti online 16.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je povodom brojnih lažnih dojava o bombama, da se protiv Srbije “vodi specijalni rat” i da je suštinski cilj svih napada na Srbiju da ona prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi… »

"Specijalni rat"; Beograd u kolapsu? Evo odakle su upućene lažne dojave o bombama širom prestonice

B92 16.05.2022
Sve lažne dojave o podmetnutim bombama upućene su sa servera u inostranstvu, prenose mediji. Radi se o servisu Proton mejla, navode mediji i dodaju de je veoma teško ući u trag pošiljaocima ovih mejlova. Proton mejl je švajcarski onlajn servis… »

Vulin o lažnim dojavama o bombama: Protiv Srbije se vodi specijalni rat

RTS 16.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da se protiv Srbije vodi specijalni rat. Ističe da napade nije pokrenuo i sproveo pojedinac, već tvrdi da su u pitanju masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi, vođeni iz različitih… »

Ekonomski ceh zbog dojava o bombama meri se milionima: Šteta u izgubljenim satima i prekidu rada

Telegraf 16.05.2022
Zakup lokala u tržnim centrima je najmanje 30 evra. Posle dojava o postavljenom eksplozivu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja - dojava da su postavljene bombe na mostovima u Beogradu, kao i u tržnom centru Ada Mall. Ministar… »

Vulin o bombama: Specijalni rat da bismo prestali da odlučujemo samostalno

N1 Info 16.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je povodom dojava o bombama širom grada da se protiv Srbije vodi specijalni rati i da je cilj svih napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu… »

Ministarstvo prosvete: Tri modela za nadoknadu časova zbog lažnih dojava o bombama u beogradskim školama

Euronews 16.05.2022
Ministarstvo prosvete je saopštilo da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu nastave koja je propuštena zbog lažnih dojava o bombi u gotovo 100 obrazovnih ustanova u Srbiji. Kako je navedeno u saopštenju resornog… »

Dojave o bombama u celom Beogradu: Predsednikova kuća, Brankov most, Gazela, Most na Adi, Narodni muzej, tržni centri

Pravda 16.05.2022
Nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozivu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja - postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima, železničkoj stanici... „Eksplozive smo postavili na… »

Vulin o dojavama o bombama: Cilj napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi u strahu

Jugmedia 16.05.2022
Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava. Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u… »

"Ne smemo da se igramo ": Ružić: Škole će obavestiti roditelje đaka o nadoknadi nastave

Blic 16.05.2022
Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana nakon što je i danas veliki broj škola dobio dojavu u podmetunutim bombama, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja… »

Ružić o nadoknadi časova posle dojava o postavljenim bombama u školama

RTS 16.05.2022
Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o… »

Evo kakvo je stanje na mostovima u Beogradu posle dojava o bombama: Najveće gužve u gradu su ovde (foto)

Kurir 16.05.2022
Svi mostovi u Beogradu su trenuto prohodni, odnosno saobraćaj se na njima odvija uobičajeno, ponegde i uz gužvu, očekivanu za ovo doba dana, kada kreće popodnevni špic. Naime, nakon niza dojava u osnovnim školama, na početku prve, a zaim i druge… »

Oprema za ovakav udar vredi više od 100.000 evra i odmah se uništava: Ministar Vulin otkrio detalje oko današnjih dojava o…

Kurir 16.05.2022
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom dojava o bombama, kaže da je suštinski cilj svih napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu. "Protiv Srbije se vodi specijalni rat. Sa… »

Vulin o dojavama bombi u Beogradu: Protiv Srbije se vodi specijalni rat, u pitanju su skupi hakerski napadi

Telegraf 16.05.2022
Samo vrednost opreme potrebne za udar takvog obima i snage kakav je bio današnji, prelazi sto hiljada evra. Nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozivu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja - dojava da su postavljene bombe na… »

Dojave o bombama i u popodnevnoj smeni: Upozoravajući mejl stigao na adresu 21 škole

Danas 16.05.2022
U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama. Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola, piše Blic. Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni… »

Ružić: Škole će blagovremeno obavestiti roditelje o izvođenju nastave u utorak

Danas 16.05.2022
Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana, saopštio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte… »

Dojave o bombama širom Beograda – na mostovima, u tržnim centrima…

N1 Info 16.05.2022
Nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozIvu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja - postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima, železničkoj stanici, prenosi Blic. Kako se navodi, među… »

Ružić: Iako sve ukazuje da su dojave lažne, ne smemo se igrati

N1 Info 16.05.2022
Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete. Kako se… »

Okončana drama zbog „bombe “– Partizan ipak ide na krov

Sputnik 16.05.2022
Dojava o bombi stigla je u tržni centar "Stadion" u Beogradu nakon današnjih mnogobrojnih dojava o bombama u beogradskim školama, javljaju beogradski mediji. Na krovu tržnog centra u 16:30 zakazana je fudbalska utakmica Partizana i Voždovca, a iz… »

Ministar Ružić se oglasio posle dojava o bombama: Evo kako će đaci nadoknaditi propuštene časove

Kurir 16.05.2022
Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o… »

Kako će škole nadoknaditi časove izgubljene zbog dojava o bombama

Nova 16.05.2022
Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a su na terenu i obavljaju preglede. Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o… »

Zbog dojave o bombi, susret Voždovca i Partizana odložen za uveče

Radio 021 16.05.2022
Na adresu Tržnog centra Stadion u Beogradu stigla je dojava o podmetnutoj bombi, pa je utakmica fudbalera Voždovca i Partizana u Superligi Srbije, koja je bila zakazana za 16.30h, pomerena za 20.30h. "Partizan je u kontaktu sa FK Voždovac i nakon… »

"Ne smemo se igrati": Oglasio se ministar Ružić nakon dojava o bombama, ovako će deca sutra pohađati nastavu

Telegraf 16.05.2022
- Ne smemo sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama - rekao je ministar. Nakon dojava o podmetnutim bombama koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja… »

Tri načina kako će škole nadoknaditi časove propuštene zbog dojava o bombi: Jedan je sažimanje gradiva

Telegraf 16.05.2022
Ministar dodaje da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave. Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog dojava o bombama, škole mogu koristiti različite modele za… »

Lažne dojave o bombama u 97 beogradskih škola i niškom aerodromu, nove dojave na mostovima i u tržnim centrima

RTV 16.05.2022
BEOGRAD/NIŠ - Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da su jutrošnje dojave o postavljenim bombama u 97 osnovnih i pojedinim srednjim školama bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Učenici su vraćeni na… »

Prosveta, bezbednost i kriminal: Zašto su stigle lažne dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu

Danas 16.05.2022
Više od sto škola u glavnom gradu Srbije i niški aerodrom, evakuisani su 16. maja zbog anonimnih dojava o postavljenoj bombi, samo dan pošto su takve dojave dobili beogradski Zoološkom vrtu, železnička stanica i neki studentski domovi. „Posle… »

Ministarstvo: Dojave o bombama u više od 100 škola

RTS 16.05.2022
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave… »

Dojave o bombama na mostovima i tržnim centrima u Beogradu

Dnevnik 16.05.2022
BEOGRAD: Stigle su nove dojave o bombama na beogradskim mostovima i u tržnim centrima, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Oni su naveli da su upućene dojave o postavljenim bombama na Brankovom mostu, Novom železničkom, Gazeli i na Pančevačkom mostu. Kako… »

Prosveta, bezbednost i kriminal: Lažne dojave o postavljenim bombama u više od 100 škola u Beogradu

Radio 021 16.05.2022
Dan pošto su stigle dojave na železničku stanicu, ZOO vrt, i u studentske domove, u osvnim i srednjim školama u Beogradu i niški aerodrom evakuisani su po prijavama da su postavljene bombe. BBC Dugo su učionice bile prazne Blizu sto škola u glavnom… »

Nova dojava o bombi stigla u TC Stadion pred utakmicu Voždovca i Partizana

Euronews 16.05.2022
Dojava o bombi stigla je i u Stadion šoping centar u Beogradu, gde je za 16.30 časova zakazana utakmica između FK Voždovac i FK Partizan, saopšteno je iz FK Partizan. "Kad je reč o dojavi da je na TC Stadion postavljena bomba, Partizan je u kontaktu… »

Još uvek nisu pregledane sve škole u Beogradu nakon dojava o bombama

Nova 16.05.2022
Do 14 časova policija je pregledala 60 osnovnih i 13 srednjih škola u Beogradu, od ukupno 97 kojima je jutros stigaomejl s dojavom o podmetnutim bombama, izjavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. „Većina škola je pregledana i… »

Dojave o bombama širom Beograda

Radio 021 16.05.2022
Nakon dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, stigla je pretnja da su bombe postavljene na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima i železničkoj stanici. Kako piše Blic, pretnje su upućene za Brankov… »

Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu

N1 Info 16.05.2022
Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Nakon detaljnih provera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne. U nekim školama gde je… »

Anonimna dojava o bombi na aerodromu u Nišu- lažna

Danas 16.05.2022
Kontradiverzione ekipe MUP-a utvrdile su da je jutrošnja dojava o postavljenoj bombi na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu bila lažna, rečeno je u MUP-u. Dojava o “postavljenoj bombi” stigla je jutros, oko osam časova, mejlom. To je druga… »

Pregledi škola i dalje traju: Policija na terenu, traga se i za onima koji šalju lažne dojave o bombama

Euronews 16.05.2022
Nakon dojava o bombama koje su jutros stigle u 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola u Beogradu, još uvek nisu pregledani svi objekti, a ekipe policije su na terenu rekli su iz MUP-a za Euronews Srbija. Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa… »

Nova dojava o bombama u 21 osnovnoj školi: Pre početka popodnevne smene stigao mejl sa iste adrese kao jutros

Blic 16.05.2022
U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama. Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola. Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini… »

Nova dojava o bombama u 21 osnovnoj školi: Pre početka popodnevne smene stigao mejl sa iste adrese kao jutros

Blic 16.05.2022
U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama. Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola. Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini… »

Dojave o bombama u više od 100 beogradskih škola i na niškom aerodromu

Moj Novi Sad 16.05.2022
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a, u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave… »

Nova dojava o bombama: Pre početka popodnevne smene školama stigao mejl sa iste adrese kao jutros

Kurir 16.05.2022
U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama. Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola. Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini… »

Ponovo dojave o bombama: Na adresu 21 škole stigao upozoravajući mejl

Nova 16.05.2022
U 21 osnovnoj školi je, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama. Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola, piše Blic. Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni… »

Na meti ponovo i tržni centri: Dojava o bombi u „Stadionu“

Nova 16.05.2022
Dojave o bombama ne prestaju od jutros, a na meti su ponovo tržni centri. Dojavljena je bomba u tržnom centru "Stadion", potvrđeno je u MUP za Nova.rs. Trenutno je u toku evakuacija svih zaposlenih i posetilaca tržnog centra. A post shared by SERBIA… »

I u Nišu laž; Slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal

B92 16.05.2022
Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da je jutrošnja dojava o postavljenoj bombi na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu bila lažna, rečeno je u MUP-u. Dojava je stigla oko 8.00 časova ujutru i po njenom primanju, policija je izašla na lice mesta… »

Tužilaštvo dojave o bombama okarakterisalo kao krivično delo - terorizam! Angažovano i posebno odeljenje za…

Blic 16.05.2022
Nakon dojava o bombama u 97 osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedinim srednjim školama, zgrade Beograđanke, kao i aerodroma u Nišu, slučaj je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, koji je dojave o bombama okarakterisalo kao krivično delo… »

U Beogradu 97 škola dobilo dojavu o postavljenoj bombi, u Nišu dojava o bombi na aerodromu

Al Jazeera 16.05.2022
Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile lažne. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je… »

Dojave o bombama u osnovnim i srednjim školama u Beogradu, pregled i dalje traje

Danas 16.05.2022
U 97 osnovnih škola i nekoliko srednjih škola u Beogradu jutros su stigle dojave o postavljenim bombama, zbog čega je u mnogima od njih otkazana nastava. Pregled škola od strane kontradiverzionih ekipa i dalje traje, s obzirom da su dojave o… »

Nove lažne dojave o bombama: Bio je evakuisan i aerodrom u NIšu

Euronews 16.05.2022
Aerodrom u Nišu primio je u jutarnjim časovima dojavu u bombi, a kako Euronews Srbija saznaje nakon dobijenog obaveštenja o mogućoj bezbednosnoj pretnji, postupljeno je u skladu sa procedurama, nakon čega se funkcionisanje na aerodromu vratilo u… »

Dojave o bombama okarakterisane kao terorizam: TOK ispituje slučaj

Nova 16.05.2022
Dojave o bombama stigle su jutros na adrese više od 90 školi u Srbiji, ali i u poslovni centar "Beograđanka, kao i na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu. Kako saznajemo, Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) ispituje slučaj dojava. Dojave su… »

Ko i odakle šalje mejlove sa dojavama o bombama? Slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal

Kurir 16.05.2022
Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, zgrada Beograđanka, kao i aerodrom u Nišu jutros su dobile dojave o bombama, a kako saznajemo slučaj je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Kako nezvanično saznajemo… »

Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo slučaj dojave o bombi: Ovo je visina kazne koja preti za to delo

Telegraf 16.05.2022
Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je slučaj dojave o bombi i utvrđuje se koje slao mejlove. Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, zgrada Beograđanka, kao i aerodrom u Nišu jutros su dobile dojave o… »

Oglasilo se Ministarstvo prosvete: Lažno FOTO

B92 16.05.2022
Beograd -- Nakon dojave o postavljenim bombama u čak 97 škola u Beogradu, oglasilo se Ministarstvo prosvete i MUP. "Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o postavljenim bombama bile… »

Slučaj dojava o bombama preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal! Na koje sve adrese je stigao misteriozni mejl i da li…

Blic 16.05.2022
Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, zgrada Beograđanka, kao i aerodrom u Nišu jutros su dobile dojave o bombama, a kako saznajemo slučaj je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Kako nezvanično saznajemo… »

Slučaj dojava o bombama preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal! Na koje sve adrese je stigao misteriozni mejl i da li…

Blic 16.05.2022
Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, zgrada Beograđanka, kao i aerodrom u Nišu jutros su dobile dojave o bombama, a kako saznajemo slučaj je preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Kako nezvanično saznajemo… »

Stručnjak za bezbednost o lažnim dojavama: Bomba ne mora da pukne da bi to delo bilo terorizam

Telegraf 16.05.2022
Važno da se što pre pronađe bar jedan osumnjičeni za dojave i da se krivično-pravno goni za primer - kaže Obradović. Posle lažnih anonimnih dojava o bombama na letovima Er Srbije Beograd-Moskva, Srbija je ponovo suočena sa "epidemijom" dojava o… »

„Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu“: Kako je glasio bizaran mejl koji su dobile…

Danas 16.05.2022
Dojave o postavljenim bombama u najmanje 97 beogradskih osnovnih, ali i nekoliko srednjih škola stigle su putem mejla prilično bizarnog sadržaja. „NA TERITORIJI ŠKOLE POSTAVLJENA OGROMNA KOLIČINA EKSPLOZIVA. Čudan osećaj smirenosti, kao da… »

Dojave o bombama u beogradskim školama akt terorizma, čeka se reakcija Tužilaštva za organizovani kriminal

Danas 16.05.2022
Dojave o bombama u beogradskim osnovnim i srednjim školama najverovatnije će biti okarakterisane kao delo terorizma, zbog čega će za ovaj slučaj biti nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal, saznaje Danas. – Razlika između dosadašnjih… »

Nastavlja se: Dojava o bombi i na niškom aerodromu

Radio 021 16.05.2022
Policija u Nišu primila je jutros oko osam časova dojavu da je na aerodromu Konstantin Veliki u tom gradu postavljena bomba. Iz policije su potvrdili agenciji Beta da je u toku antidiverzioni pregled, a po nezvaničnim informacijama, dojava je bila… »

Dojave o bombama u 97 osnovnih škola u Beogradu: Učenici se vraćaju na nastavu tamo gde su obavljeni pregledi

Euronews 16.05.2022
Veliki broj osnovnih škola u Beogradu - njih 97, kao i pojedine srednje škole, dobile su dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako se navodi, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola je utrđeno da su… »

"Ubijaćemo vas automobilima, bombama, noževima...": Jeziva poruka poslata beogradskim školama!

Mondo 16.05.2022
"Na teritoriji škole postavljena je ogromna količina eksploziva". "Na teritoriji škole postavljena je ogromna količina eksploziva". Nakon što su u više navrata mete dojava o bombama bili letovi avionom iz Beograda za Moskvu, zatim beogradski Zoo… »

Dojave o bombama u školama širom Beograda FOTO

Nova 16.05.2022
Od jutros je više osnovnih, kao i jedna srednja škola dobila dojavu o bombi. Roditelji su nešto pre sedam časova obavešteni da danas njihova deca neće ići u školu upravo zbog ovih dojava. „Zbog dojave o postavljenoj bombi u školi, molim vas da… »

„Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu“

Nova 16.05.2022
Dojave o postavljenim bombama dobilo je čak 97 škola u Beogradu. Ove dojave pratio je mejl čiji sadržaj prenosimo u celosti. „Čudan osećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo… »

Čak 97 škola dobilo dojave o bombama: Oglasilo se Ministarstvo prosvete

Nova 16.05.2022
Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. „Nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju… »

Ministarstvo: Jutros dojave o bombama u čak 97 beogradskih osnovnih škola

Radio 021 16.05.2022
Ministarstvo prosvete saopštilo je da su jutros dobile dojave o bombama 97 osnovnih škola u Beogradu. Dojave su stigle i za pojedine srednje škole, a u velikom broju njih, nakon provere policije, utvrđeno da su bile lažne. Ministarstvo je navelo da… »

Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u 97 beogradskih škola – lažne

Sputnik 16.05.2022
Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da su jutrošnje dojave o postavljenim bombama u 97 osnovnih i pojedinim srednjim školama bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Učenici su vraćeni na nastavu, a u… »

Haos u Beogradu: Dojave o bombama u školama; "Ubijaće vas, mrzimo sebe, svi ste truli iznutra" FOTO

B92 16.05.2022
Dojave o postavljenim bombama dobile su brojne škole u Beogradu, a njihov broj se povećava iz minuta u minut. Obaveštene su nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa. U OŠ "Vladimir Rolović" na Vidikovcu stigla dojava o bombi… »

Dojave o bombama lažne! Alarm jutros u čak 97 beogradskih škola

Blic 16.05.2022
Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da su jutrošnje dojave o postavljenim bombama u 97 osnovnih i pojedinim srednjim školama bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Učenici su vraćeni na nastavu, a u… »

"Ne dovodite decu u školu dok ne bude bezbedno": Oglasio se Slavko Gak: Roditelji su obavešteni, postupamo po uputstvima

Blic 16.05.2022
U 97 beogradskih osnovnih i srednjih škola jutros je stigao mejl u kojima se ove ustanove obaveštavaju da je postavljena velika količina eksploziva. U nekim školama provera je završena, u nekima još traje, ali tamo gde je policija bila -… »

Oglasilo se ministarstvo prosvete Lažne dojave o bombama stigle u 97 osnovnih škola i nekoliko srednjih! Evo ko se vraća na…

Kurir 16.05.2022
Dojave o postavljenim bombama dobile su brojne škole u Beogradu, a njihov broj se povećava iz minuta u minut. "Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama. Nakon detaljne provere… »

Dojave o bombama lažne! Alarm jutros u čak 97 beogradskih škola

Blic 16.05.2022
Kontradiverzione ekipe MUP-a su utvrdile da su jutrošnje dojave o postavljenim bombama u 97 osnovnih i pojedinim srednjim školama bile lažne, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Učenici su vraćeni na nastavu, a u… »

Jao, mejl bombaša je psihotičan Direktorka škole u 6 jutros nije mogla da veruje šta čita javila sam kuvarici da hitno…

Kurir 16.05.2022
Danas je 97 beogradskih škola dobilo mejl o postavljenoj bombi, a Ministarstvo prosvete ubrzo se oglasilo saopštenjem u kome pojašnjava šta se ovog jutra desilo. - Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros… »

"Ono što piše je vrlo čudno, psihotično": Direktorka osnovne škole u Beogradu jutros je u 6 sati primila bombaški mejl…

Blic 16.05.2022
Danas je 97 beogradskih škola dobilo mejl o postavljenoj bombi, a Ministarstvo prosvete ubrzo se oglasilo saopštenjem u kome pojašnjava šta se ovog jutra desilo. - Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros… »

Gak o dojavama o bombama u školama: Roditelji da ne dovode decu dok se ne potvrdi da je bezbedno

Telegraf 16.05.2022
U mejlu koji je stigao na adrese škola, između ostalog, piše: Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. U 97 beogradskih osnovnih i srednjih škola jutros je stigao mejl u kojima se ove ustanove obaveštavaju da je… »

Direktorka škole za Telegraf.rs uživo pročitala mejl dojave o bombi: Žacnuo me iz sna, stigao u 5.15 minuta

Telegraf 16.05.2022
U 97 škola stigla je dojava o podnetnutom eksplozivu. U čak 97 osnovnih i beogradskih škola stigle su dojave o bombama. Direktorka Osnovne škole "Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu, Olja Ćorović, izjavila je za Telegraf.rs da je mejl sa… »

Direktorka škole u kojoj je prijavljena bomba: Deca da dođu i čekaju u dvorištu

Nova 16.05.2022
U više beogradskih osnovnih i srednjih škola od jutros su stigle dojave o bombi, a reakcija učiteljice iznenadila je roditelje, koji su očekivali da će njihova deca sedeti kod kuće dok policija ne proveri da li je dojava lažna. Kako javljaju… »

Beogradske škole jutros primile jeziv mejl o „ogromoj količini eksploziva“

Nova 16.05.2022
Nakon brojnih dojava u avionima i tržnim centrima, sada su na meti su i škole. Dojave o postavljenim bombama dobile su brojne škole u Beogradu, a njihov broj se povećava iz minuta u minut. Sadržaj mejla o postavljenim bombama koji su dobile škole… »

Dojave o bombama u više osnovnih škola u Beogradu

Dnevnik 16.05.2022
BEOGRAD: U nekoliko beogradskih škola jutros su stigle dojave o postavljenim bombama, prenose mediji. Dojave su stigle u osnovne škole "Kralj Petar Drugi Karađorđević" u Marulićevoj ulici, "Vladimir Rolović", "Đura Jakšić", "Danilo Kiš", "Sveti… »

Dojave o bombama u dvadesetak škola u Beogradu

RTS 16.05.2022
U dvadesetak beogradskih škola jutros su stigle dojave o postavljenim bombama. Obaveštene su nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa. Dojave su, između ostalog, stigle u osnovnu školu "Kralj Petar Drugi Karađorđević" u… »

Beogradske škole jutros primile jeziv mejl: "Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakog ko nam se nađe na putu"

Blic 16.05.2022
Nakon brojnih dojava u avionima i tržnim centrima, sada su na meti su i škole. Dojave o postavljenim bombama dobile su brojne škole u Beogradu, a njihov broj se povećava iz minuta u minut. Sadržaj mejla o postavljenim bombama koji su dobile škole… »

Dojave o bombi u čak 97 beogradskih škola - oglasio se MUP! Sve su bile lažne, učenici vraćeni na časove

Mondo 16.05.2022
Na brojne dojave o bombama oglasio se MUP. Na brojne dojave o bombama oglasio se MUP. Nakon brojnih dojava o bombama u školama u Beogradu, oglasio se MUP sa zvaničnim saopštenjem. "Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje… »

Nove dojave o bombama u beogradskim školama

Radio 021 16.05.2022
U najmanje dve škole u Beogradu primljene su dojave o postavljenim bombama. Kako saznaje Euronews Srbija, radi se školama u naselju Stepa Stepanović i na Kanarevom Brdu u ovom gradu. Roditelje su o trenutnoj situaciji obavestili učitelji, a nekima je… »

Vesti dana »